رویداد ادبی «آیینه‌ها»؛ آشنایی با مولانا محمد طالب جاجرمی

Indonesia Berita Berita

رویداد ادبی «آیینه‌ها»؛ آشنایی با مولانا محمد طالب جاجرمی
Indonesia Berita Terbaru,Indonesia Berita utama
  • 📰 isna_farsi
  • ⏱ Reading Time:
  • 81 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 36%
  • Publisher: 63%

دومین رویداد «آیینه‌ها» که رویکرد آشنایی با شاعران دیار فارس از قرن نهم تاکنون را دارد، به بررسی زندگانی مولانا محمد طالب جاجرمی پرداخت.

این رویداد با حضور غلامرضا خوش‌اقبال، معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، مجری‌گری مهدی فاموری و سخنرانی محمدهادی خالق‌زاده امروز، ۲۵ دی‌ماه در سالن غزل تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به کوشش انجمن آثار و مفاخر فرهنگی فارس، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و مؤسسه فرهنگی هنری آفتاب مهر صبا برگزار شد.

فاموری با بیان اینکه شعر شیعی در قرن ۹ و ۱۰ کم‌کم جایگاه خود را در ادبیات فارس پیدا می‌کند، افزود: در سروده‌های طالب نیز هنوز ردپای معشوق مذکر را می‌بینیم؛ هرچند بسیار سطحی و بدون برانگیختگی عاطفی است. طالب، هرچند متأثر از سعدی است، با این همه، تأثیر حافظ را نیز در سروده‌هایش بیشتر می‌توان یافت؛ شاید از این رو که با برآمدن حافظ، پادشاهی سعدی در غزل نیز پایان یافت.

وی با بیان اینکه دیرکرد شعر فارسی در فارس را می‌توان در چرایی‌های گوناگونی همچون مرکزیت حکومت فارسی‌زبانان در خراسان، دانست، گفت: با این همه محمد همام تبریزی شاعر پارسی‌سرا، تاتی‌سرای و آذری‌سرای سده هشتم هجری)، شعر شیراز را می‌ستاید.

وی با بیان اینکه با این همه سعدی خوشه‌چینی کرده است، افزود: سعدی به شیراز آمد و شیراز را در ادب و فرهنگ، سرآمد کرد. پس از سعدی، خواجو و حافظ، دیگر شاعران، در سایه این سه تن گم شدند. شاعرانی همچون اهلی شیرازی که هم آرامگاهش و هم شعرش در سایه حافظ گم شده است. گویند اهلی در حال احتضار شعری گفت که حافظ قبله من است و رویم به سوی او کنید.

وی یادآور شد: از ویژگی‌های سروده‌های طالب می‌توان به تصویرسازی از شیراز آن روز همچون تنگ الله اکبر، میدان سعاددت ، باغ ارم و... را می‌توان خواند. هرچند از قرن نهم، شعر شیعی جای خود را باز می‌کند با این همه تا قرن دهم نامی از امام‌زادگانی همچون شاهچراغ در دیوان‌های شاعران شیعی هم دیده نمی‌شود. این مدرس دانشگاه شیراز گفت: شاعرانی چون طالب و یا شاعرانی هم‌روزگار با شاعران بزرگ، که کمتر شناخته‌شده‌اند، می‌توانند ما را به آبشخورهای اندیشگاهی آن روزگار، آشنا کنند؛ از این رو آشنایی با آنان دارای ارزش تاریخی و ادبی است؛ به‌ویژه در روزگار ما که هر روز به مرگ ادبیات فارسی بیشتر نزدیک می‌شویم، هر بیت به ادبیات فارسی افزوده شود، خود ارزشی بیشتر دارد.

Berita ini telah kami rangkum agar Anda dapat membacanya dengan cepat. Jika Anda tertarik dengan beritanya, Anda dapat membaca teks lengkapnya di sini. Baca lebih lajut:

isna_farsi /  🏆 2. in İR

Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama

Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.

کتابی درباره منافقین، جایزه ۴۰۰ میلیون تومانی جلال آل احمد را بدست آوردکتابی درباره منافقین، جایزه ۴۰۰ میلیون تومانی جلال آل احمد را بدست آورداختتامیه شانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد برگزار شد و محمد رحمانی با کتاب «من اعتراف می‌کنم» با موضوع منافقین جایزه ۴۰۰ میلیون تومانی را بدست آورد.
Baca lebih lajut »

طراحی فضای بیرونی ویلا با ترموودطراحی فضای بیرونی ویلا با ترموودطراحی فضای بیرونی ویلا با ترموود جلوه بسیار زیبایی به ویلا می‌دهد. برای آشنایی با کاربرد ترموود در فضای بیرونی ویلاها کلیک کنید.
Baca lebih lajut »

دکتر کاظمی آشتیانی الگویی امیدبخش برای نسل جوان امروز استدکتر کاظمی آشتیانی الگویی امیدبخش برای نسل جوان امروز استرئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت: آشنایی با زندگی و منش و روش زندگی دکتر آشتیانی می تواند برای نسل امروز امیدبخش و چراغ راه باشد.
Baca lebih lajut »

از اعلام نام پرمخاطب ترین فیلم جشنواره حقیقت در روز دوم تا چند خبر دیگراز اعلام نام پرمخاطب ترین فیلم جشنواره حقیقت در روز دوم تا چند خبر دیگربا اعلام نام مستند «قوی دل» به عنوان پرمخاطب ترین فیلم روز دوم جشنواره حقیقت، برنامه های روز سوم این رویداد هم اعلام شد.
Baca lebih lajut »

فوران آتشفشان در ایسلند با شگفتی و غافلگیری همراه نشدفوران آتشفشان در ایسلند با شگفتی و غافلگیری همراه نشددانشمندان پیش‌تر طی هفته‌های گذشته فوران کوه‌ آتشفشانی واقع در جنوب غربی ایسلند را پیش‌بینی کرده بودند؛ لذا تحقق این رویداد در شامگاه دوشنبه گذشته با شگفتی و غافلگیری همراه نبود.
Baca lebih lajut »

ضرورت ایجاد شهرک‌های صنعتی ماموریت‌محورضرورت ایجاد شهرک‌های صنعتی ماموریت‌محورمعاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور در سومین رویداد صنعت دانش بنیان از ضرورت شکل‌گیری شهرک‌های مأموریت محور با هدف تامین زنجیره نیازهای شرکت‌های دانش‌بنیان گفت.
Baca lebih lajut »



Render Time: 2025-02-25 16:44:13