بانک‌ها در ازای کمک اجباری به دولت باج می‌گیرند

علیرضا حیدری Berita

بانک‌ها در ازای کمک اجباری به دولت باج می‌گیرند
بانک هاتسهیلات اشتغالوام تولید
  • 📰 ilnanews
  • ⏱ Reading Time:
  • 97 sec. here
  • 8 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 59%
  • Publisher: 53%

نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری اظهار کرد: رفتارهای مالی بانک‌ها در سال‌های اخیر تورم‌زا و برای بخش حقیقی اقتصاد که تولید است، مخرب خواهد بود!

به گزارش خبرنگار ایلنا، در سال‌های اخیر مجادله بانک‌ها و تولیدکنندگان در ماجرای ایجاد تسهیلات بانکی و مسئله خلق پول و سود تسهیلات بانکی یکی از چالش‌های عمده بخش تولید در کشور شده است. کلیه ایراداتی که دستگاه حکمرانی کشور بر بانک‌ها در زمینه شرکت‌داری و ملک‌داری و فشار شبکه بانکی بر واحدهای تولیدی برای تادیه اقساط وام‌های بانکی، تاکنون گرفته است، هنوز مورد توجه سیاستگذاران اقتصادی قرار نگرفته است.

اما چند قابل قبل بانک مرکزی اصلاحیه‌ای ابلاغ کرد که براساس آن بانک‌ها موظف می‌شدند از صورت‌های مالی استانداردی تبعیت کنند که وقتی این اتفاق افتاد، حتی آن بانک‌هایی که ادعای سوددهی و خروج از زیان می‌کردند نیز زیان‌ده تلقی شدند. اکنون نیز من فکر می‌کنم همین میزان زیان عملیاتی اعلامی بانک‌ها نیز شامل ارقامی خوشبینانه است.

در واقع این بانک‌ها نیستند که تصمیم می‌گیرند منابع‌شان در چه حوزه‌هایی مصرف شود، بلکه خود دولت است که تعیین تکلیف می‌کند در چه جایی به چه حجمی سرمایه‌گذاری کنند. یعنی همان باجی که دولت در قبال تسهیلات تکلیفی به بانک‌ها در قالب امکان سرمایه‌گذاری می‌دهد نیز توسط دولت معین شده و در صورت عدم پایبندی به فرمول دولت، بانک‌ها جریمه نیز می‌شوند.

مثلا بانک‌ها می‌توانند به بازارهای پرسودی مثل «واردات»، «خرید و فروش ارز و طلا»، «مسکن» و... وارد شوند که اتفاقا وارد هم شدند. در مقابل تکالیفی اجباری با توصیه دولت به‌صورت وام می‌دهند. در این چهارچوب بانک‌ها وام‌هایی می‌دهند که وقتی بعد از چند سال افراد یا نهادهای خاص نمی‌توانند آن را تادیه کنند، اموال و واحدهای وام گیرنده را تملک می‌کنند. اگر این اموال تولیدی و صنعتی باشند، چون بانک‌ها شرکت‌دار نیستند، در اداره شرکت‌ها دچار مشکل می‌شوند.

بانک‌ها عمدتاً در پاسخ به بسیاری از انتقادات این مسئله را مطرح می‌کنند که ما در برابر تسهیلات غیرتکلیفی نیز همین مشکل را داریم. آن‌ها می‌گویند بانک‌ها نیز در شرایط تورمی زیست می‌کنند، لذا با هر نرخ سودی به هر بخشی وام بدهند، به ازای هر مقدار تسهیلات اعطایی در واقع درحال زیان دیدن هستند.

برای مثال وقتی یک واحد پول وارد بانک می‌شود، با کسر 20 درصد ذخیره قانونی، شما می‌توانید 0.8 آن واحد پول را وام و تسهیلات بدهید. وقتی این وام را دادید، دوباره آن 0.8 واحد پول وام داده شده در چرخه بانک قرار می‌گیرد. به همین ترتیب، در هر سری گردش آن پول، با کسر 20 درصد، بانک می‌تواند وام دهد و به همین خاطر، یک بانک یک واحد پول را 5 بار می‌تواند وام دهد و خلق تسهیلات کند. اگر نرخ ذخیره قانونی مشخص شده توسط بانک مرکزی و دولت به 10 درصد برسد، این اتفاق 10 بار می‌تواند رخ دهد.

Berita ini telah kami rangkum agar Anda dapat membacanya dengan cepat. Jika Anda tertarik dengan beritanya, Anda dapat membaca teks lengkapnya di sini. Baca lebih lajut:

ilnanews /  🏆 10. in İR

بانک ها تسهیلات اشتغال وام تولید سوداگری شرکت داری بانک ها

Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama

Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.

پنتاگون برای بررسی پدیده‌های مرموز هوایی حسگر نصب می‌کندپنتاگون برای بررسی پدیده‌های مرموز هوایی حسگر نصب می‌کنددفتر یوفو پنتاگون در حال توسعه حسگرهای «گرملین» برای کمک به شناسایی ناهنجاری‌ها در مدار است.
Baca lebih lajut »

سینما در حال باج دادن استسینما در حال باج دادن استیوسفعلی میرشکاک در مراسم تقدیر از چهار فیلم جشنواره فیلم فجر که به زبان فارسی توجه داشته‌اند گفت: سینما در حال باج دادن به عوام است.
Baca lebih lajut »

پرونده موسسه‌های ناتراز پیچیده شدپرونده موسسه‌های ناتراز پیچیده شدساماندهی بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز، یکی از برنامه‌های مسئولان اقتصادی دولت سیزدهم بود و به همین دلیل هم در سال ۱۴۰۲، سه موسسه ناتراز منحل شدند.
Baca lebih lajut »

ایران به قاتل سردار سلیمانی باج نخواهد دادایران به قاتل سردار سلیمانی باج نخواهد دادیک اندیشکده آمریکایی در گزارشی نوشت در صورت روی کار آمدن ترامپ، ایرانی‌ها به خاطر دستور ترور سردار سلیمانی، به او باج نخواهند داد.
Baca lebih lajut »

تنش‌های اجتماعی در بریتانیا؛ طرح جدید برای مقابله با «افراط‌گرایی»تنش‌های اجتماعی در بریتانیا؛ طرح جدید برای مقابله با «افراط‌گرایی»دولت بریتانیا طرحی به پارلمان پیشنهاد کرده است که تعریف جدیدی از «افراط‌گرایی» ارائه می‌کند و گروه‌هایی که در این دسته قرار می‌گیرند، از کمک‌های مالی و حمایت‌های دولتی محروم خواهند شد.
Baca lebih lajut »

پیش‌بینی پیری بیولوژیکی ممکن می‌شودپیش‌بینی پیری بیولوژیکی ممکن می‌شودنشانگرهای زیستی جدیدی که در خون کشف شده‌اند، می‌توانند به پیش‌بینی پیری بیولوژیکی کمک کنند.
Baca lebih lajut »



Render Time: 2025-02-25 03:01:13