Ekspert forventer, at USA vil kræve mere fra Danmark i forhold til at afskrække Rusland og Kina.
Amerikanske og danske specialenheder på øvelse sammen i Grønland ved Mestervig tilbage i marts måned. Træningen skete i forbindelse med Arctic Edge 24, hvor de to lande sammen med Norge og Storbritannien øvede afskrækkelse med fokus på at opbygge modtandskraft.
Strategien blev præsenteret mandag aften dansk tid. Den lægger især vægt på at styrke overvågningen i Arktis og øge samarbejdet med Nato-allierede i et område, som bærer præg af militær oprustning,- USA kan ikke klare det her selv. Der skal samarbejde med alle de arktiske Nato-allierede til for at håndtere de udfordringer og trusler, der er i Arktis, siger Liselotte Odgaard.
- Det mærker man i Alaska for eksempel, hvor Kina og Rusland jævnligt afholder flådeøvelser. De rykker tættere og tættere på Alaska, og det er klart, det er en udfordring til USA, som de ikke vil sidde overhørig, siger hun.Seniorforskeren hæftede sig blandt andet ved, at Grønland blev nævnt direkte i forbindelse præsentationen af strategien som et område, hvor USA har satset mere på overvågning.
- Det betyder, at Rusland kan afskyde et missil, der bærer atomvåben gennem grønlandsk luftvåben mod det amerikanske fastland, og det vil måske blive opdaget for sent, og det kan USA ikke leve med. Danmark har jo allerede i nogen tid mærket, at der er et støre ønske fra amerikansk side om større overvågning, og det kommer Danmark i samarbejde med Grønland til at honorere, siger seniorforskeren.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
Danmark var fodslæbende og strittede imod: Nu kalder tidligere Nato-chef Danmark 'spektakulær'Danmark får ros, men vi har travlt med at få opbygget vores forsvar, siger tidligere Nato-chef.
Baca lebih lajut »
USA og Canada indgår pagt med Finland om at bygge isbrydere til ArktisUSA varsler mere militær tilstedeværelse i et 'højspændt' Arktis mange år frem, vurderer ekspert.
Baca lebih lajut »
Regeringens tidligere toprådgiver i Nato advarer: Danmark støtter sig til 20 år gammel analyseMed et hævet trusselsniveau for cyberangreb og sabotage er det kritisk, at politikerne ikke har bestilt en national sårbarhedsanalyse af kritiske anlæg i 20 år, lyder det fra eksperter.
Baca lebih lajut »
Efter fregat-fadæse: Danmark må ændre Nato-bidragLæs mere her
Baca lebih lajut »
Danmark trækker fregat fra Nato-mission efter problemer med luftforsvar | NyhederFregatten Iver Huitfeldt, der kom i gevaldige problemer i Det Røde Hav i marts, fordi luftforsvaret fejlede, bliver nu trukket fra Natos flådestyrke.
Baca lebih lajut »
Efter fregatfejl: Danmark må droppe fregatbidrag til NatoPå grund af problemer med luftforsvarssystemerne på Iver Huitfeldt, må regeringen droppe bidrag til Nato.
Baca lebih lajut »