En læser undrer sig over, hvordan man kan vise sort tekst på en hvid skærm med en projektor. Det forklarer fysiker fra DTU Fotonik.
En læser undrer sig over, hvordan man kan vise sort tekst på en hvid skærm med en projektor. Det forklarer fysiker fra DTU Fotonik.Alle smartboards er hvide, og en projektor kan selvfølgelig lyse med alle farver på det, inklusive hvidt, ved at blande rød, grøn, og blå.Og endnu værre: Hvis man starter en ’DOS BOX’ i Windows, som er en stor, sort flade, så er hele denne flade virkelig sort.
Et eksempel er, når man prøver at se på en projektorskærm i et meget lyst lokale, så bliver kontrasten så lav, at de sorte områder opleves grå, og hele billedet bliver utydeligt, selvom projektoren lyser, som den hele tiden har gjort.Et andet eksempel er, at hvis man ser et projektorbillede, hvor der ikke er nogen lyse felter, så forsvinder kontrasten igen, og man fornemmer den hvide skærm i højere grad.
Det er da muligt, at jeg ved at nærstudere den artikel, som din link henviser til, eller læse yderligere om Opponent Proces teorien kan fortolke, hvad der rent faktisk burde have stået i din link, for at få det til at passer med virkeligheden! Jeg synes at det ville være opklarende, hvis du først beskrev hvilke forhold det er, som du mener, Opponent Proces teorien, som normalt beskrevt, ikke forklarer. Først hvis der er sådanne forhold, vil der være brug for korrektioner.kommenteret på de uklare punkter, som er i den link, du kom med - specielt med hensyn til funktionen af Filter #1.
Stadig forstår jeg ikke, at du bruger dit krudt på at nedvurdere mig i stedet for at beskrive, hvad der evt. er forkert i min ovenstående indvendinger mod din link, og ikke mindst forklare enkelt og letforståeligt, hvordan hele farveopfattelsen hænger sammen. Man kan godt få den tanke, at du ikke kan, men bare har det hele i munden!
holder heller ikke. Jeg har arbejdet med avanceret LED belysning i rigtig mange år og kan garantere, at der er meget stor forskel på 100 % R og 25 % G og så 75 % R - specielt hvis man tager hensyn til øjets følsomhedskurve på: Jeg bliver kort sagt i tvivl om, hvorvidt du i det hele taget har forstået hvad artiklen beskriver, og har forstået at det er konkret fysiologi, der beskrives.
Jeg bliver kort sagt i tvivl om, hvorvidt du i det hele taget har forstået hvad artiklen beskriver, og har forstået at det er konkret fysiologi, der beskrives.Ja, man skal nok have fat i mulighed 2) Ja, man skal nok have fat i mulighed 2) fra mit ovenstående indlæg, så Filter #1 skal have hjælp af Filter #2, således at Filter #2 giver en farveopfattelse fra violet over kold og varm hvid til komplementærfarven gul, og Filter #1 så på baggrund af M og L, som ikke i sig selv er komplementærfarver ud fra farvecirklen, men opfattes som sådan af øjet, forskyder farverne vinkelret på violet-gul linjen på farvecirklen, så f.eks.
Undskyld mig, men jeg troede at bølgelængder måltes i meter ? En sådan forplumring af begreberne vækker i den grad min mistro - sorry ! Se evt. den flotte farvelagte figur midt på denne side: https://da.wikipedia.org/wiki/Lys Filter #3 er en grov tilsnigelse. Man kan som en simpel håndregel beregne lysstyrken af et RGB signal som /8, så resultatet af summationen er altså ikke , som tegningen viser, men mere korrekt , hvilket giver samme 300 %.
Det er langt mere opfattende end jeg liger orker at forklare her. Så jeg smider et link i stedet, med et udgangspunkt, hvor man kan begynde at blive klogere på det Filter #2 er jeg derimod helt enig i, for her har man netop sammensat M og L til limegul, som er komplementærfarve til S=violet. Det er langt mere opfattende end jeg liger orker at forklare her. Så jeg smider et link i stedet, med et udgangspunkt, hvor man kan begynde at blive klogere på detMen jeg frygter, at vi her er nået så langt ned i hvordan tingene rent faktisk hænger sammen, at de færreste gider at sætte sig ind i det.
Det skyldes bare, at farveanalysatorens display er kalibreret/farvet, så det i mere eller mindre grad følger hjernens konvertering af fysiske bølgelængder til en subjektiv farveopfattelse, som lige så godt kunne være modsat, så lange bølgelængder blev opfattet som blå eller noget helt andet.bølgelængden for rød, grøn og blå, som mange tror; men ravfarve , grøn og violet - se https://en.wikipedia.
Men, jeg har også svært nok ved at forstå hvordan min mobiltelefon - som jo egentlig er 'lampe', der sender/modtager elektromagnetiske signaler/'lys' - hvordan det egentlig fungerer. Jamen, hvad er det så? Vi har jo allesammen en oplevelse af farven blå, som vil kunne påvises, hvis man havde en hjernescanner, der var avanceret nok. Normalfordelingen af den konstellation af hjerneimpulser vi alle oplever , når vi oplever farven blå - dét må jo med god tilnærmelse være det vi har koncensus om, er farven blå i den fysiske virkelighed.
Omvendt har det også en masse andre implikationer på vores opfattelse af virkeligheden. F.eks. kan man måle, at planter og træer har impulser og træer virker til at kommunikere med hinanden via underjordiske svampenetværk.
Elektronik Spørg Fagfolket Elektronik Spørg Fagfolket Lys + Mie Stage
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
Spørg Fagfolket: Er man beskyttet mod lyn i sin bil?En læser har altid hørt, at man er beskyttet mod lyn i sin bil, men er det en myte? DMI svarer.
Baca lebih lajut »
Udnyt det før det er for sent: Snart er det slut med populært skatte-smuthulUdnyt det før det er for sent.
Baca lebih lajut »
Iron Dome: Forstå Israels luftforsvarssystem – og hvordan det engang blev overrumplet'Verden bedste luftforvarssystem' kom til kort overfor Hamas' mange tusinde missiler.
Baca lebih lajut »
Hvordan går det med geotermien?Varme fra jordens indre er meget andet end islandsk energi og dyre forsøgsboringer. I dette indlæg taler vi om en af de mindre kendte energiteknologier i Danmark, geotermien, med Søren Skjold Andersen, direktør i den danske virksomhed GeoDrilling.
Baca lebih lajut »
To ældre medarbejdere forgifter arbejdspladsen - hvordan håndterer jeg det?En leder skriver til Lederpanel og beder om råd. To ældre tjenestemænd på hendes afdeling skaber konflikter og bagtaler kolleger, men de opfører sig ikke ubehageligt når lederen er til stede. Lederen har svært ved at håndtere situationen da ingen vil lægge navn til klagerne.
Baca lebih lajut »
Nemmere madlavning og renere køkken: Grydetricket du bliver rystet over at du ikke kendteEt sandt “hvordan i alverden har jeg aldrig tænkt over det”-scenarie.
Baca lebih lajut »