Svensk ståupp är gjuten av dagboksanteckningar. Men på Södra teatern visar Fredrik Söderholm att det går att vara ödmjuk inför självupptagenheten.
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/fredrik-soderholm-visar-att-det-gar-att-vara-odmjuk-infor-sjalvupptagenheten/
Den betongplatta som svensk ståupp vilar på är gjuten av avsändarens dagboksanteckningar, och Fredrik Söderholm är inget undantag. Men på Södra teatern är det inte allvaret i materialet som går igenom, utan den lätthet som allt färgas av, skriver Niklas Wahllöf.Du vet väl att du kan skapa ett gratiskonto på DN? Som inloggad kan du ta del av flera smarta funktioner.
Som Fredrik Söderholms. Han har skrivit bok, som ”Sorry, allt gick åt helvete – min läkning i en sjuk värld” och han har poddat som en besatt om, ja, sitt liv. Som alkad, koksad och alla möjliga andra livets halkbanor som ger en ska vi säga intressant tillvaro.med: ”Hej jag heter Fredrik, jag är alkoholist och narkoman” och hela hans långa, böljande monolog byggs kring Anonyma alkoholister och 12-stegsprogrammets klurigheter.
Det är inte allvaret i materialet som går igenom, utan den lätthet som allt färgas av. Även om några i publiken dränker Södra teaterns gamla plyschsäten genom att skratta på sig föreställningen igenom så lockar Söderholm sällan till asgarv. Med inte minst hans utvecklade språk blir det snarare ett snett leende.
Ju längre tiden går blir också cynismen starkare. Över alltihop, inte minst honom själv. Som insikten att det är stort att bli frisk, men större att bli känd. Och när vi tar del av hur den ”värdelösa bögen” Fredrik en gång föreslog att ”man kanske skulle gå och titta på den där Pride-finalen ändå?” förstår vi att det går att vara ödmjuk inför självupptagenheten.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
Recension: Venedigbiennal med konst från södra halvklotetKonstbiennalen i Venedig samlar i år flera hundra konstnärer från främst det globala syd. Temat ”Främlingar överallt” är hyperaktuellt men konsten ojämn.
Baca lebih lajut »
Recension av ”Balkan Bordello” på Uppsala stadsteaterRecension av ”Like lovers do (Medusas memoarer)'
Baca lebih lajut »
Recension: Namnet av Constance DebréRECENSION. Är hon självisk när hon lämnar man och barn? Nej: istället skapar hon sitt eget liv. Carl-Johan Malmberg hänförs av franska stjärnskottet Constance Debré.
Baca lebih lajut »
Recension: Beyoncés Cowboy Carter är genomgående fascinerandeRECENSION. Beyoncés nya album är beundransvärd i sitt konstanta ifrågasättande av musikaliska genrer och deras gränser. Countryinspirerade ”Cowboy Carter” är ett fascinerande spektakel.
Baca lebih lajut »
Recension. 'Antingen eller' av Elif BatumanKristina Lindqvist läser 'Antingen eller' av Elif Batuman en kvick och levande berättelse om att söka sin plats i konsten och kärleken.
Baca lebih lajut »
Recension: Elin Willows långtråkig i ”Stegar””Stegar” beskrivs som den avslutande delen i Elin Willows romansvit om kvinnors inre känslovärldar. Anna Hallberg är inte förtjust.
Baca lebih lajut »