Paul Alexander sov i en såkaldt jernlunge i over 70 år. Men det havde han faktisk ikke behøvet, lyder det fra lungeforsker.
Paul Alexander sov i en såkaldt jernlunge i over 70 år. Men det havde han faktisk ikke behøvet, lyder det fra lungeforsker.
»Det er virkelig mystisk, at han er blevet ved med at ligge i tankrespiratoren i så mange år. Allerede i 1960’erne var der så gode alternative respiratorer, at det undrer mig kraftigt,« lyder det fra lungeforskeren.»Man hjalp mennesker, der ikke kunne trække vejret selv, med denne her store metaldåse kaldet en tankrespirator,« forklarer Jesper Ravn.
»Når du er lammet, kan du ikke bruge de muskler, der sørger at udvide brystkassen, så du kan ånde. Derfor brugte man tankrespiratoren til at lave undertryk, så brystkassen blev udvidet, og luften kunne trænge ind gennem næse og mund. Når trykket så blev normaliseret, sank brystkassen igen, og luften fes ud,« lyder det fra Jesper Ravn.
»Derfor har jeg så svært ved at forstå, hvorfor Paul Alexander blev ved med bruge den i så mange år. Han kunne bare have brugt en moderne respirator, hvor man sætter en plastikslange ned i luftrøret og puster luften direkte ned i lungerne,« siger Jesper Ravn og tilføjer: I 1952 til 1953 oplevede Danmark et voldsomt udbrud af polio. I alt blev 7.000 danskere ramt af sygdommen i perioden, 3.000 fik lammelser, og cirka 350 døde på baggrund af virussygdommen., var seksårige Paul Alexander lænket til tankrespiratoren i to år, før en fysioterapeut lærte ham at trække vejret udenfor kassen ved en særlig gispemetode.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
Få gratis besøg af en forsker, og bliv klogere på teknologien i din hverdagGennem ordningen 'Bestil en Forsker' kan alle, der kan samle 20 mennesker, invitere en forsker indenfor og blive klogere på et spændende emne.
Baca lebih lajut »
Forsker-opråb til alle nye forældre: ‘Forkæl’ bare jeres baby!Og nej, det er ikke for meget 'forkælelse', når du reagerer på din babys gråd, forklarer ekspert.
Baca lebih lajut »
Få gratis besøg af en forsker, og bliv klogere på kultur, religion eller samfundGennem ordningen 'Bestil en Forsker' kan alle, der kan samle 20 mennesker, invitere en forsker indenfor og blive klogere på et spændende emne.
Baca lebih lajut »
Forsker mindes ikke tidligere partnerdrab med offer på 13 år13-årig pige blev mandag dræbt i Hjallerup, og 17-årig ekskæreste er sigtet for drabet. Motivet er ikke kendt.
Baca lebih lajut »
Danske universiteter tager forbehold for mulige forsker-spioner: Nationalitet har stor betydningNu mener forskerne, at de forstår, hvorfor nogle patienter får hjernetåge efter COVID-19
Baca lebih lajut »
Gratis tilbud: Få en forsker på besøg og hør om …Igen i år kan du med ordningen ‘Bestil en Forsker’ få videnskaben helt tæt på. Der er nu åbent for bestillinger, så book dit foredrag inden 18. marts.
Baca lebih lajut »