Vindkraft dækker nu 19 procent af elforbruget i EU. Store lande rykker, mens Danmark er faldet ned på en 11. plads.
Vindmølleparken Hollandse Kust Noord på 759 MW i den hollandske del af Nordsøen. Parken gik i drift i 2023. Illustration: RVO.
Tyskland, som umiddelbart ser ud til at klare sig bedst, halter faktisk ret langt efter Danmark, hvis man holder udbygningen op mod årligt elforbrug: Sat lidt på spidsen, så producerer små landmøller kun på de tidspunkter, hvor vi ikke har brug for det, fordi der alligevel er strøm nok i nettet fra de store havmøller.
Jeg kan ikke forsvarer hvorfor de bornholmske store pakker er blevet udskudt af så mange omgange. Det lignede jo projektet der har simplest af dem alle, i det område der gav mest mening med flere vindmøller. En bedre ide er nok tættere på byerne, hvor det må kunne formodes at kunne kombinere støjskærme, med eks solceller. Det kræver så at man kan garantere mod genlyd fra solcellerne. De skal ikke øge usikkerheden på disse opsatte steder. Mjoh. Det kommer jo an på hvor travlt man har.Hvad angår Skydsgaards møller langs motorvejene, så bliver det jo aldrig 20 MW møller.
Energi Vindkraft Ugens Udvalgte + Bjørn Godske
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
Danmark tæt på at nå klimamål i 2030, viser ny fremskrivningÅrets status fra Klimaministeriet viser, at Danmark er tæt på at nå 2030-målet om 70-procents reduktion af drivhusgasser.
Baca lebih lajut »
Danmark misser klimamål for 2030: »Vi må ikke lette foden fra speederen«Vi mangler fortsat at skære 1,5 millioner ton af de danske CO2e-udledninger inden år 2030, hvis Danmark skal nå i mål med at reducere med 70 procent.
Baca lebih lajut »
Klimaministeriet: Danmark er tæt på at nå 2030-måletLæs mere her
Baca lebih lajut »
Ny klimafremskrivning: Danmark når ikke reduktionsmålet til 2030Ifølge Energistyrelsens klimafremskrivning har Danmark reduceret udledningen af drivhusgasser med 63,1 procent i 2030. Udledningerne fra el- og fjernvarmesektorene falder til under et procent af de samlede danske udledninger, mens landbrug og transport i 2030 udgør 87 procent.
Baca lebih lajut »
Danmark rammer ved siden af klimamål for 2030: »Vi må ikke lette foden fra speederen«Vi mangler fortsat at skære 1,5 millioner ton af de danske CO2e-udledninger inden år 2030, hvis Danmark skal nå i mål med at reducere med 70 procent.
Baca lebih lajut »
Danmark er et stort skridt tættere på at nå 2030-klimamåletIsær forskeres rapporter om lavbundsjorde og kulstof i skovene giver regeringen gratis klimagevinster.
Baca lebih lajut »