Europa bør genoverveje relationen til Rusland og Kina

Politik Berita

Europa bør genoverveje relationen til Rusland og Kina
EuropaRuslandKina
  • 📰 Arbejderen
  • ⏱ Reading Time:
  • 135 sec. here
  • 12 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 85%
  • Publisher: 51%

Artiklen argumenterer for, at Europa bør prioritere sine egne strategiske interesser og genoverveje sine relationer til lande som Rusland og Kina ud fra økonomiske og politiske realiteter. Forfatteren mener, at Europa i forvejen har fulgt USA's udenrigspolitik uden at kritisere den, og at dette har skabt flere problemer end fordele.

Donald Trump har formået at ryste den internationale scene på en måde, vi sjældent har set før. Hans uforudsigelige udenrigspolitik har ikke kun skabt kaos globalt, men også rystet fundamentet under Europa s regeringsledere. Den måde Trump har ageret er ikke meget anderledes i forhold til, hvordan USA og NATO -landene har ageret når de for eksempel skulle angribe Afghanistan, Irak eller Libyen med mere.

Forskellen denne gang er, at det ikke er et fjerntliggende udviklingsland, der mærker konsekvenserne af USA’s strategi – det er Europa selv. Denne gang er det ikke et uland som amerikanerne er ved tromle med deres “gangstermetoder” eller som en “revolvermand”, det er derimod NATO-landene, som amerikanerne agerer fjendtlig overfor.På trods af at det er kommet som en chok for Europa, at den “frie verdens” leder er begyndt at “angribe” europæiske lande, mener jeg, at er det sundt at posen bliver rystet en smule. Vi har nemlig i årtier været vidne til inkompetente europæiske regeringsledere, der uden tøven har fulgt USA’s udenrigspolitiske linje, selv når det har betydet deltagelse i kontroversielle krige som Afghanistan, Irak og Libyen. Der har aldrig været en reel diskussion om, hvorvidt Danmarks eller Europas interesser blev tjent bedst ved at følge Washington. Det har været en implicit sandhed, at USA’s fjender var vores fjender – uden hensyntagen til de økonomiske, politiske eller sikkerhedsmæssige konsekvenser for Europa selv. Det samme mønster gør sig gældende i krigen i Ukraine. Europa har kastet sig ind i konflikten med massivt militær og økonomisk støtte til Kyjiv, men det er også Europa, der betaler prisen. Krigen foregår på vores kontinent, vores økonomi lider under sanktionerne mod Rusland, og vi har afskåret os fra en vigtig energikilde i form af billig russisk olie og gas. Samtidig har vi set en eksplosiv stigning i forsvarsbudgetterne, mens USA har profiteret på at sælge dyrere energi og våben til europæiske lande. Spørgsmålet er, om europæiske ledere vil tage ved lære af denne udvikling. Indtil nu har svaret været mere af det samme: flere penge til NATO og en endnu tættere alliance med USA. I stedet for blindt at følge Washington burde Europa fokusere på sine egne strategiske interesser. For eksempel starte med at udvikle en selvstændig sikkerhedspolitik, der ikke bliver dikteret fra Washington. Europa bør genoverveje relationen til lande som Rusland og Kina ud fra økonomiske og politiske realiteter frem for amerikanske interesser. Eventuelt investere i europæisk forsvarsindustri frem for at købe amerikanske våben. Der er ingen tvivl om, at verden er ved at ændre sig. BRIKS-landene vokser sig stærkere, og nye økonomiske og politiske alliancer udfordrer den gamle vestlige orden. USA’s dominans er ikke længere en selvfølge, men det er tydeligt at se, at Europa endnu ikke har fundet sin plads i denne nye virkelighed. Hvis vi fortsætter med at handle, som vi altid har gjort – uden selvstændig strategi og med en urokkelig loyalitet over for USA – risikerer vi at stå tilbage som den store taber i den nye verdensorden.

Berita ini telah kami rangkum agar Anda dapat membacanya dengan cepat. Jika Anda tertarik dengan beritanya, Anda dapat membaca teks lengkapnya di sini. Baca lebih lajut:

Arbejderen /  🏆 25. in DK

Europa Rusland Kina USA NATO Sikkerhedspolitik Økonomiske Interesser Politiske Interesser

Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama

Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.

Vigtigt besked fra Borger.dk og NemLog-in: Sådan påvirker det digVigtigt besked fra Borger.dk og NemLog-in: Sådan påvirker det digArtiklen omhandler de potentielle helbredsproblemer, der kan være forbundet med vedvarende hævelse i fødder og ankler.
Baca lebih lajut »

Konspirationsteorier: En menneskelig måde at tænke påKonspirationsteorier: En menneskelig måde at tænke påArtiklen undersøger konspirationsteorier og giver råd til, hvordan man taler med mennesker, der har tilholdssted her.
Baca lebih lajut »

Hvad er strukturel racisme? Og findes strukturel racisme i Danmark?Hvad er strukturel racisme? Og findes strukturel racisme i Danmark?Bliv klogere på, hvad strukturel racisme er, og hvordan vi bekæmper den, i artiklen her.
Baca lebih lajut »

Donald Trumps genkomst og Grønlands fremtidDonald Trumps genkomst og Grønlands fremtidArtiklen diskuterer Donald Trumps plan om at genoptage sin rolle som præsident og fokusserer på hans udtalelser om Grønlands betydning for USA's nationale sikkerhed. Artiklen forholder sig til Trumps tidligere udtalelser om Grønland og sammenligner USA's ambitions med Kina's.
Baca lebih lajut »

Forarbejdning af grafit til litiumionbatterier kræver skrappe midlerForarbejdning af grafit til litiumionbatterier kræver skrappe midlerArtiklen diskuterer de økonomiske og miljømæssige fordele ved at erstatte flussyre med natriumhydroxid i produktionen af grafit til litiumionbatterier. Den fremhæver grafit's strategiske betydning og den dominerende position Kina har på markedet for forarbejdet grafit. Artiklen nævner også grafitforekomster i Norge, især i Bambleområdet, og mulighederne for minedrift.
Baca lebih lajut »

Elbil-fremtid i udviklingslandeElbil-fremtid i udviklingslandeArtiklen diskuterer udviklingen af elbiler i udviklingslande, hvor kinesiske BYD er en af de virksomheder, der ekspanderer produktionen. Artiklen sætter fokus på priskonkurrencen mellem el- og benzinbiler i USA, mens Kina udvider produktion i Sydøstasien, Afrika og Sydamerika. Der er også diskussion om, hvem der skal betale for etableringen af el-infrastruktur i udviklingslande, samt om solceller og batterier kan være en mere bæredygtig løsning end benzin- eller dieselgeneratoren.
Baca lebih lajut »



Render Time: 2025-02-21 13:27:02