Begejstrede danske forskere: Vi har måske fundet tegn på liv på Mars

Indonesia Berita Berita

Begejstrede danske forskere: Vi har måske fundet tegn på liv på Mars
Indonesia Berita Terbaru,Indonesia Berita utama
  • 📰 Videnskab.dk
  • ⏱ Reading Time:
  • 85 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 37%
  • Publisher: 59%

Selvom forskere vurderer, at fundet måske vidner om fortidige mikrober, som levede på Mars, er der fortsat MEGET langt igen, før vi måske – måske ikke – får det bekræftet.

Journalist på Videnskab.dk siden 2013. Initiativtager og primus motor på udviklingen af Videnskab.dk's prisvindende guide til videnskabsjournalistik. Underviser desuden i formidling for forskere og videnskabsjournalistik for journalister.

»Det er uden tvivl det mest lovende fund, vi har gjort. Det er vigtigt at understrege, at vi ikke har fundet liv på Mars, men vi har fundet alle de rette ingredienser til, at der potentielt kunne have været mikrobielt liv til stede engang,« siger David Arge Klevang, som er lektor og rumforsker ved DTU Space i Lyngby og er en del af holdet bag den amerikanske mission.

»Stenen udviser kemiske signaturer og strukturer, som potentielt kan være blevet skabt af liv for milliarder af år siden,« lyder det fra NASA i »Jo mere vi har undersøgt stedet, des mere interessant bliver det. Så vi er endt med at blive på stedet i mere end en måned, hvilket er helt usædvanlig lang tid for en stor mission,« fortsætter han.

»Tilsyneladende indeholder stenen en del organisk materiale, og det er ret sjældent at finde på Mars,« lyder det fra professor Kai Finster, som er astrobiolog og Marsforsker ved Aarhus Universitet, men ikke har noget med det nye fund at gøre. Ved hjælp af instrumentet PIXL – som danske forskere fra DTU har bidraget til – er man nået frem til, at det sorte materiale, som omkranser leopardpletterne, indeholder både jern og fosfat.»Disse pletter er en stor overraskelse,« siger David Flannery, som er en del af missionen og astrobiolog ved Queensland University of Technology i Australien.

»Det kan være, at det er et tegn på liv, men det kan også være, at det ikke er. Men uanset hvad er det et interessant fund, fordi det er noget nyt, som vi ikke har set på Mars før,« siger han.

Berita ini telah kami rangkum agar Anda dapat membacanya dengan cepat. Jika Anda tertarik dengan beritanya, Anda dapat membaca teks lengkapnya di sini. Baca lebih lajut:

Videnskab.dk /  🏆 13. in DK

Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama

Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.

Fredag aften trækker stort uvejr ind over landet - lørdag bliver meget meget vådFredag aften trækker stort uvejr ind over landet - lørdag bliver meget meget vådUdbredt og langvarigt regnvejr er på vej, men først skinner solen.
Baca lebih lajut »

Ikke et ondt ord om altædende Pogacar: 'Hvis det var Vingegaard, ville vi være begejstrede'Ikke et ondt ord om altædende Pogacar: 'Hvis det var Vingegaard, ville vi være begejstrede'Der er blæst til angreb inden årets næstsidste Tour-etape, hvor Tadej Pogacar har åbnet døren for udbryderne.
Baca lebih lajut »

Kommuner er klar til at forlange mere af de pårørende, når vi bliver flere ældreKommuner er klar til at forlange mere af de pårørende, når vi bliver flere ældreHverken FOA eller Ældresagen er begejstrede for den udvikling, flere ældrechefer i kommunerne forudser.
Baca lebih lajut »

Dansk produktion af kartofler stiger selvom vi spiser færreLæs mere her
Baca lebih lajut »

Frivillige fortsætter med at lede, selvom ’der ikke er flere oplagte spor’Frivillige fortsætter med at lede, selvom ’der ikke er flere oplagte spor’Klik og læs mere
Baca lebih lajut »

Selvom festen er aflyst: Populært band har et løfte til VingegaardSelvom festen er aflyst: Populært band har et løfte til VingegaardLæs mere her
Baca lebih lajut »



Render Time: 2025-02-25 01:10:56