Færøske Anna Falkenberg fra Sambandsflokkurin føler sig taget som gidsel i debatten om, at alle tre sprog i Rigsfællesskabet skal kunne tales i Folketinget. Hun ønsker at fokusere på politik frem for diskussionen om sproglige rettigheder.
Spørgsmålet om, hvor vigtigt det er for færøske Anna Falkenberg at kunne tale sit modersmål i Folketinget , afføder et dybt suk. Anna Falkenberg sidder i Folketinget for det liberale, færøske parti Sambandsflokkurin, og hun føler sig nærmest taget som gidsel i debatten om, at alle Rigsfællesskabets tre sprog skal kunne tales i Folketinget . En debat, hun på ingen måde har nogle aktier i.
- Det er ærligt talt frustrerende at skulle bruge tid på at tale om, hvordan vi taler, i stedet for faktisk at tale om politik, siger Anna Falkenberg dagen derpå.Som et blandt fire såkaldt nordatlantiske mandater handler debatten på sin vis også om Anna Falkenbergs rettigheder i Folketinget. Om hendes mulighed for at tale færøsk.
- Det er en fejl at blande Færøerne og Grønland sammen. Stort set alle på Færøerne kan tale dansk - i hvert fald forstå dansk - så det er noget helt andet, der gør sig gældende på Færøerne, forklarer Anna Falkenberg. - Hun har grebet sagen an på en måde, hvor hun har konfliktmaksimeret noget, der ikke behøver være en konflikt, siger Anna Falkenberg.Selv Aaja Chemnitz, der ligesom Aki-Matilda Høgh-Dam er valgt på Grønland, dog for et andet parti, Inuit Ataqatigiits, er frustreret over den måde, Aki-Matilda Høgh-Dam har håndteret sagen på.
Folketinget Sprog Færøerne Grønland Anna Falkenberg
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
Lang debat venter i Folketinget torsdagStatsminister Mette Frederiksens åbningstale tirsdag sætter rammen for den lange åbningsdebat i Folketinget torsdag. Debatten handler om regeringens planer for det kommende folketingsår og rigets almindelige tilstand.
Baca lebih lajut »
Klimademonstranter kræver handling foran FolketingetOp mod 200 klimademonstranter demonstrerede foran Folketinget den 1. oktober for at protestere mod regeringens trepartsaftale med landbruget, som de mener er utilstrækkelig til at bekæmpe klimaforandringerne. Aktivister råbte slagord om klimahandling og krævede reel handling fra politikerne.
Baca lebih lajut »
Folketinget åbner tirsdag med ny erhvervsuddannelse EPXDanske politikere forventes tirsdag at indføre en ny erhvervs- og professionsrettet uddannelse kaldet EPX, som erstatter HF. Den nye uddannelse skal være mere virksomhedsorienteret og tilbyde praktikperioder.
Baca lebih lajut »
Peder Hvelplund vender tilbage til Folketinget efter orlovEnhedslistens Peder Hvelplund vender tilbage til Folketinget efter næsten et års orlov, som han tog for at passe sin hustru, Louise Bilde Hvelplund, der er ramt af uhelbredelig kræft.
Baca lebih lajut »
Næstformand i Dansk Folkeparti får to ordførerskaber selvom hun ikke er valgt til FolketingetMajbritt Birkholm, næstformand i Dansk Folkeparti, får ligestillingsordføreren og veteranordføreren posterne, selvom hun ikke er medlem af Folketinget. Hun mener det er demokratisk forsvarligt, da partiet inddrager aktive medlemmer. Gruppeformand Peter Kofod kalder Birkholm for en 'opgradering' og mener hendes rolle styrker forbindelsen mellem baglandet og vælgerne.
Baca lebih lajut »
Rasmus Jarlov trækker sig tilbage fra FolketingetFolketingspresident Rasmus Jarlov (De Konservative) meddeler, at han vil forlade Folketinget. Han ønsker at fokusere på livet udenfor politik og udforske andre muligheder.
Baca lebih lajut »