Socialministeriet vil have Nyborg Kommune til at redegøre for, hvordan 277 henvendelser fra borgere kunne samle støv i mere end tre måneder, fordi mailboks ikke blev tjekket.
Embedsværket på rådhuset i Nyborg skal svare på flere spørgsmål fra Socialministeriet i forbindelse med den socialskandale, som har ramt kommunen. Ministeriet kræver bl.a. en forklaring på, hvorfor en 277 underretninger - om f.eks akutte børnesager - havnede i en "død mailboks". Det viser et nyt brev fra Socialministeriet til Nyborg Kommune, som DR har fået aktindsigt i.
Da datatbruddet kom frem, beklagede Nyborg Kommune og lovede samtidig, at en lignende fejl ikke vil ske igen. Socialministeriet henviser blandt andet til et møde, som blev holdt i oktober 2021, hvor borgerrådgiveren gik direkte til borgmester Kenneth Muhs og orienterede om "mangelfuld sagsbehandling" og "tilsidesættelse af borgernes retssikkerhed".
- Hvis den første redegørelse havde været fyldestgørende, så havde der jo ikke været behov for opfølgende spørgsmål. Det hæfter jeg mig ved, siger hun. - Det er rart, at der er en voksen, som går ind og tager sig af det her nu. Og spørger specifikt: Hvad har Nyborg Kommune helt konkret gjort for at handle på de her ting?Kommunaldirektør Tim Jeppesen anerkender, at Socialministeriet tilsyneladende ikke har følt sig fuldt oplyst af Nyborg Kommunes første redegørelse.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
Det er en ommer: Ministerium dumper redegørelse fra Nyborg Kommune om socialskandale | NyhederSocialministeriet er langt fra tilfreds med den redegørelse, som Nyborg Kommune har afleveret på baggrund af skandalen om massive fejl og hundredvis af lovbrud på socialområdet.
Baca lebih lajut »
Kritik af Hvidovre Kommune: Spydige mails og nedsættende kommentarer fra ansatte til borgereKommunens egen borgerrådgiver mener, der er en forrået kultur blandt ansatte i kommunen.
Baca lebih lajut »
Randers Kommune melder Nordic Waste til politietMandag aften blev det besluttet i Randers Kommunes byråd at melde Nordic Waste til politiet. Der var ellers flere byrådsmedlemmer, der også ønskede en uvildig undersøgelse af kommunens egen rolle i skandalesagen, men det blev afvist af et flertal med borgmesteren i spidsen og i stedet byttet til den snarlige politianmeldelse.
Baca lebih lajut »
Kommune ændrer afgørelse efter halvanden års kamp: Nu kan Dorte besøge sine børnebørnKlik og læs mere
Baca lebih lajut »
Kommune ændrer afgørelse efter halvanden års kampKlik og læs mere
Baca lebih lajut »
Kommune ændrer afgørelse efter halvandet års kamp: Nu kan Dorte besøge sine børnebørnKlik og læs mere
Baca lebih lajut »