سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: از مجموع ۱۲۵ میلیون هکتار اراضی کشور که نیاز به آبخیزداری دارد، ۳۳ میلیون هکتار آبخیزداری شده و ۹۰ میلیون هکتار دیگر نیازمند آبخیزداری است.
به گزارش ایسنا به نقل از مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی حسن وحید در یک برنامه خبری گفت: حجم بارش کشور ۴۰۰ میلیارد مترمکعب است که اگر آبی که در دسترس است را مدیریت کنیم، حدود ۱۰۰ میلیارد مکعب است، ۳۰۰ میلیارد متر مکعب هم به صورت طبیعی سهم تبخیر است.
وی تاکید کرد: اگر ما بتوانیم این سطح ۱۵.۴ تن را به ۹ تن در هکتار برسانیم ، میتواند آثار خیلی خوبی داشته باشد. در برنامه هفتم به این مسئله پرداخته شده است که آثار بسیار مثبتی را در کارکردهای اکوسیستم میتواند داشته باشد. وی ادامه داد: از دهه ۳۰ تا الان ۷۳۲۲ مورد سیل داشته ایم که ۶۵۰ شهر، ۸۶۵۰ روستا را تحت تأثیر خودش قرار داده است. نقشه خطرپذیری سیلاب را ارزیابی کردیم و نشان داد حدود ۶۰ درصد کشور به لحاظ خطر سیلاب متوسط و بالا است، یعنی متوسط، زیاد و خیلی زیاد است.
وحید تاکید کرد: یکی از مهمترین برنامههایی که میتواند این وضعیت بحرانی که در بحث سیلاب و فرسایش خاک وجود دارد، توجه ویژه به بخش منابع طبیعی و آبخیزداری در کشور است، یعنی ما هر چقدر سیلابها را کنترل کنیم، سطح تبخیر را کاهش بدهیم به همان میزان هم سفرههای آبهای زیرزمینی را میتوانیم تقویت کنیم و فرسایش خاک را از سطح سرزمین مان کاهش بدهیم و نهایتاً توان سرزمین مان را افزایش بدهیم.
وحید افزود: اگر در کشور به سمت مدیریت جامع حوزه آبخیز برویم عملاً میبینیم که بسیاری از این بحرانها را میتوانیم مدیریت کنیم. مدیریت جامع به معنای مدیریت منابع زیستی حوزه آبخیز است که میتواند تعریف جامع تری نسبت به این مسئله داشته باشیم. در بحث مشارکت مردم بیشتر باید به آن بپردازیم و هم اینکه در مبحث مربوط به انسجام کارهایی که در بخش دولتی دارد انجام شود.
وی درباره آخرین وضعیت لایحه جامع آبخیرداری گفت:در حال بررسی هستیم. خیلی از بندهای آن جلو رفته است. یک سری اشکالاتی به آن وارد شده است که داریم اصلاح میکنیم. تلاش میکنیم تا چند ماه آینده به مجلس ارسال شود. وی با بیان اینکه سامانه مدیریت زمین تکمیل شده است، اظهارکرد: الان بخش زیادی از مجوزهایی که در بخشهای مختلف زمین صادر میشود در قالب سامانه مدیریت زمین است. یکی از مهمترین کارکردهایی که سامانه مدیریت زمین دارد این است که عملاً زمان پاسخگویی را بسیار، بسیار کاهش میدهد.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
پایش برخط ۳۰۰ هزار هکتار اراضی ملی با اولویت نقاط بحرانی مستعد آتشسوزیمدیرکل حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از برنامهریزی برای پایش برخط ۳۰۰ هزار هکتار اراضی ملی با اولویت نقاط بحرانی مستعد آتشسوزی در سراسر کشور خبر داد.
Baca lebih lajut »
آبگیری ۴۵ درصدی سازههای آبخیزداری سمنان در بارشهای اخیرمعاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از آبگیری حدوداً ۱۱ میلیون مترمکعب از سازههای آبخیزداری سنواتی در بارندگی اخیر دربرخی از شهرستانهای این استان خبر داد.
Baca lebih lajut »
مجموع اراضی کشاورزی بروجرد ۷۲ هزار و ۵۰۰ هکتار استمدیر جهاد کشاورزی بروجرد گفت: مجموع اراضی کشاورزی شهرستان ۷۲ هزار و ۵۰۰ هکتار است.
Baca lebih lajut »
پیشبینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال جاریبه گفته مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد کشاورزی برداشت ۴.۷ میلیون تن شلتوک برنج از سطح ۷۵۰ هزار هکتار اراضی در سال جاری برآورد میشود.
Baca lebih lajut »
اجرای طرح جهش تولید گندم و جو در ۱۷۵ هکتار از اراضی دیم گیلانمعاون سازمان جهاد کشاورزی گیلان، از اجرای طرح جهش تولید در سطح ۱۷۵ هکتار از اراضی دیم استان خبر داد و گفت: گیلان حدود ۷۰ هزار هکتار دیمزار دارد.
Baca lebih lajut »
مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به ارزش ۴۳ هزار میلیارد ریال در چهارباغدادستان عمومی و انقلاب چهارباغ با اعلام مقابله با تغییر کاربری به وسعت ۹۶ هکتار در این حوزه قضایی، ارزش اراضی آزادسازی شده را بیش از ۴۳ هزار میلیارد ریال عنوان کرد.
Baca lebih lajut »