مدیرکل دفتر بررسی و مقابله با آلودگیهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: احتمال دارد تا ۲۰ سال آینده یک چهارم تراز آب دریای خزر خشک شود.
امید صدیقی در گفتوگو با ایسنا درباره کاهش سطح آب دریای خزر اظهار کرد: نوسانات آب دریای خزر یک پدیده طبیعی است و در ۵۰۰ سال اخیر این مساله وجود داشته است. در سال ۱۳۳۰ سطح دریا ۲۷.۳- متر بود و سال ۵۶ تا ۲۸.۲- کاهش پیدا کرد. تراز آب دریای خزر از سال ۵۷ شروع به افزایش کرد و حدود ۳ متر بالا آمد. در سال ۱۳۷۳ دوباره رو به کاهش رفت.
سواحل دریای خزر عقب نشینی کرده است مدیرکل دفتر بررسی و مقابله با آلودگیهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: سواحل ما بهشدت دچار عقب نشینی شده است. در این شرایط ممکن است تاسیسات و بنادر ما در معرض خطر قرار بگیرند و این نگرانی وجود دارد. حل این مشکل هزینههای زیادی دارد و باید لایروبی کنند تا آب را به اسکله و بنادر برسانند. این تهدید بزرگی است. پهنههای آبی مثل خلیج گرگان و تالاب میانکاله شیب ملایمی دارند. خلیج گرگان در این چند سال به دلیل کاهش تراز رو به خشکی رفت.
دستگاهها نیاز به همکاری و انسجام بیشتری دارند صدیقی در پاسخ به این پرسش که چرا اقدام موثری تاکنون صورت نگرفته است؟ اذعان کرد: این مساله را قبول دارم. دستگاهها نیاز به همکاری و انسجام بیشتری دارند. خیلی از آنها مطالعات خودشان را انجام میدهند اما نیاز به یکپارچه سازی و هماهنگی داریم. رویکرد دیگری را برای مقابله با این پدیده باید به کار بگیریم البته کاهش سطح آب دریای خزر تا ابد ادامه نخواهد داشت.
موضوع کاهش تراز در کنوانسیون تهران باید مورد بحث قرار بگیرد مدیرکل دفتر بررسی و مقابله با آلودگیهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: پیشبینی خوشبینانه میگوید طی سالهای آتی فعالیت خورشیدی کمتر میشود و تا ۲۰۵۰ به سمت سردی میرویم. دوران یخبندان مینیاتوری اتفاق میافتد. با توجه به این مساله میتوان پیش بینی کرد روند افزایش تراز سطح دریای خزر را شاهد باشیم.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
لایروبی دهانه ورودی بندر امیرآباد به کجا رسیدساری- ایرنا- مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد با اشاره به کاهش تراز آب دریای خزر و ایجاد رسوب در دهانه ورودی حوضچه فراگیر بندر نکا، از انجام لایروبی بندر امیرآباد خبر داد.
Baca lebih lajut »
کاهش تراز 'دریای خزر'؛ تغییر اقلیم و سدسازی مقصرندنتایج یک تحقیق جدید، تغییر اقلیم و سدسازی بر روی رودخانههای اورال و ولگا را مقصر اصلی کاهش آب دریای خزر دانسته است.
Baca lebih lajut »
کاهش تراز 'دریای خزر'؛ تغییر اقلیم و سدسازی مقصرندآخرین اخبار روز ایران و جهان ؛ خلاصه خبرهای امروز ایران را در خبرگزاری تسنیم بخوانید
Baca lebih lajut »
هشدار درباره کاهش 'فاجعهبار' تراز دریای خزرآخرین اخبار روز ایران و جهان ؛ خلاصه خبرهای امروز ایران را در خبرگزاری تسنیم بخوانید
Baca lebih lajut »
هشدار علیاف در مورد کاهش «فاجعهبار» سطح دریای خزر؛ بندرهای شمال ایران در معرض «بیاستفاده شدن» هستندالهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان، روز دوشنبه در جریان یک کنفرانس خبری مشترک با همتای روس خود ولادیمیر پوتین، نسبت به کاهش «فاجعهبار» میزان آب دریای خزر هشدار داد.
Baca lebih lajut »
چرا سطح آب دریای خزر کاهش پیدا کرده است؟تهران- ایرنا- رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، افزایش دما و کاهش بارش از مهمترین عوامل کاهش سطح آب دریای خزر به شمار میروند.
Baca lebih lajut »