سپتامبر امسال دویستمین سالگرد رمزگشایی از خط هیروگلیف در سال ۱۸۲۲ بود؛ داستانی که در واقع ۲۴ سال پیش از این تاریخ و با یک کشف تصادفی در ماسههای خاورمیانه آغاز شد.
۱۹ ژوئیه سال ۱۷۹۹ و در اوج جنگهای ناپلئونی، فرانسوییها حین بازسازی قلعهای در شهر ساحلی رشید در مصر به طور اتفاقی سنگی حکاکی شده از زیر ماسهها بیرون کشیدند که از نظر باستانشناسی بسیار پر اهمیت بود.رمزگشایی از خط باستان مصری یا همان خط تصویری مصر باستان با نام ژان فرانسوا شامپولیون گره خورده است؛ این دانشمند فرانسوی که یافتههای خود را در سال ۱۸۲۲ منتشر کرد بیش از هر فرد دیگری در طول تاریخ به خاطر تلاشهایش در این زمینه تحسین شده است.
طبق اطلاعات احمد یوسف، بوشار فرزند یک نجار بود که در یک منطقه محروم روستایی در فقر و گرسنگی زندگی میکرد. آن زمان فرانسه استفاده از بالون در عملیاتهای نظامی را بررسی میکرد. یوسف در این باره میگوید: «کونته مسئول تشکیل کمیتهای متشکل از متخصصان بود و بوشار را به عضویت آن درآورد.» کونته و بوشار طی یک آزمایش علمی به شدت مجروح شدند و بوشار حتی نزدیک بود یک چشم خود را از دست بدهد اما دست سرنوشت او را نجات داد و در نهایت راهی مصر کرد.
بوشار که مسئول ساخت استحکامات دفاعی در ساحل غربی رود نیل در شهر رشید بود، عصر روز ۱۹ ژوییه ۱۷۹۹ به کارگران خود دستور داد بقایای پایههای قلعه قدیمی قایتبای که قدمت آن به قرن ۱۵ میلادی بازمیگشت را از زمین خارج کنند. آنها حین این عملیات، یک تخته سنگ از جنس گرانیت سیاه را کشف کردند که حدود ۱ متر طول، ۷۰ سانتیمتر عرض و ۲۷ سانتیمتر ضخامت داشت.
ژان لاکوتور، مورخ فرانسوی در کتاب خود با عنوان «شامپولیون، یک زندگی نورانی» نوشته «روز ۱۹ ژوییه ۱۷۹۹، میشل آنگ لانکره، آکادمی علوم مصر را در جریان کشف یک تخته سنگ حکاکی شده در شهر رشید گذاشت که احتمالا از اهمیت زیادی برخوردار بود.» روزنامه «لو ژورنال د پاریس» روز ۱۷ ژانویه ۱۸۰۰ با انتشار گزارشی در مورد تختهسنگ روزتا، «کنجکاوی افکار عمومی را برانگیخت و جزئیات مکاشفه بوشار را به طور مفصل شرح داد.»
بوشار در نهایت آزاد شد. در بازگشت به فرانسه کونته و منو از او به گرمی استقبال کردند و درجهاش را به سروانی ارتقا دادند. بوشار کمی بعد دوباره به شهر رشید که چند ماه قبل کتیبه روزتا در آن کشف شده بود، فرستاده شد. اما در روز ۹ آوریل ۱۸۰۱ پس از این که نیروهای فرانسه تسلیم ارتش بریتانیا شدند، او بار دیگر به اسارت گرفته شد. بوشار بعدتر در ۳۰ ژوییه همان سال به مارسی در فرانسه بازگشت.اما سر و صدایی که در پاریس برای این مکاشفه به راه افتاد، احتمالا به ضرر فرانسویها تمام شد.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
استل کیله شین، کتیبه اورارتویی_آشوری در موزه ارومیهکتیبه اورارتویی کیلهشین یک سنگنوشته متعلق به هزاره اول قبل از میلاد است که در موزه ارومیه نگهداری میشود.
Baca lebih lajut »
بدخطترین کتیبهها کدامند؟یک عضو پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: بدخطترین کتیبهها، کتیبه اشیاء است؛ زیرا همه کارها مانند ساخت، طراحی و خوشنویسی توسط یک نفر صورت گرفته که الزاما خوشنویس نبوده است.
Baca lebih lajut »
معرفی فیلمهای سینمایی آخر هفته تلویزیونبه گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سیما، فیلم سینمایی «ساحل مین» به کارگردانی «مارتین زاندویج»، پنجشنبه ۲۳ آذر ماه ساعت ۲۳:۳۰ از شبکه یک سیما پخش خواهد شد.
Baca lebih lajut »
کمبود واگن از چالشهای اصلی خط یک قطار شهری مشهد استبه گزارش ایلنا از مشهد، کیانوش کیامرز، در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: در مجموع برای مشهد چهار خط به طول ۸۴ کیلومتر و ۸۴ ایستگاه تعریف شده است.
Baca lebih lajut »
سربازی یکی از سه معضل اصلی پسرهای جوان در کشور / فشار رسانهای و اجتماعی باعث بهبود شرایط سربازروز گذشته در سالن جابر ابن حیان دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف از مستند «صفر- یک» پیرامون سربازی نخبگان رونمایی شد.
Baca lebih lajut »
گزارش ایسنا از دادگاه علنی اعضای گروهک منافقیناولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین (منافقین) امروز سهشنبه ۲۱ آذر در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران به صورت علنی برگزار شد.
Baca lebih lajut »