یک کنشگر و پژوهشگر میراث فرهنگی از رها شدن یک سر ستون و قلمه ستون پیوسته با احتمال تاریخی بودن آن در یکی از منطقههای شهر شیراز خبر داد.
به گزارش ایسنا، سیاوُش آریا تصاویری را از این اثر رهاشده برای این خبرگزاری فرستاد و گفت: از سوی یکی از دوستداران میراث فرهنگی از وجود یک سر ستون تاریخی در یکی از منطقههای شهر شیراز در شمال شهر آگاهی یافتم. پس از آن به سراغ این اثر تاریخی رفتم و در بازدید میدانی سراسر منطقه و پیرامون آن را بررسی کردم. در هیچ کجای بخش مورد نظر سفالی یافت نشد. همچنین سازۀ معماری که این سرستون و قلمه ستون پیوسته با هم مربوط به آن باشد نمایان نبود و روشن نیست که این اثر از کجا به این جا آورده شده است.
این کنشگر میراث فرهنگی ادامه داد: با مشورت با دکتر علیرضا جعفری زند و فرستادن عکسها برای ایشان، به نتیجۀ احتمالی دیگری دست یافته و شاید این اثر در گذشتهها از جایی دیگر به اینجا منتقل شده باشد. با این همه، تا بررسیهای علمی و میدانی بیشتر از سوی باستانشناسان ادارۀ کل میراث فرهنگی استان فارس صورت نگیرد، نمیتوان نظری بیش از اینها را بیان کرد.
این پژوهشگر میراث فرهنگی گفت: آنچه اهمیت دارد در خطر قرار گرفتن این سرستون و قلمه ستون پیوسته با هم است و باید هرچه زودتر از این مکان به مخزن ادارۀ میراث فرهنگی شیراز یا موزۀ سنگهای تاریخی برده شود تا هم حفاظت و پاسداری شده و هم برای آیندگان به یادگار بماند. او افزود: بر پایۀ مسولیت اجتماعی و شهروندی خویش موضوع را به آگاهی معاونت میراث فرهنگی استان و مسولان یگان حفاظت میراث فرهنگی رسانده و خواستار جا به جایی آن شدهام. این سر ستون و قلمه ستون پیوسته با هم به گمان فراوان از آن دورۀ زندیه است که نمونههای آن در شهر شیراز وجود دارد و دیدگاه دکتر جعفری زند نیز همین بود.
آریا یادآور شد: نکته ای که وجود دارد، پر رمز و راز بودن شهر شیراز از دوران پیش از تاریخی تا معاصر است که نشاندهندۀ فرهنگ و تمدن غنی و کهن شیراز است و جا دارد پژوهندگان تاریخ و باستانشناسان به چنین مواردی بیشتر توجه کنند.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
در نیم روز روشن، زیر سایه معماری بادکوبهخانه تاریخی زرواس در محله باقرآباد رشت، یادآور تاریخ حضور مهاجران قفقاز است که به رشت مهاجرت کردند؛ این بنای تاریخی در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
Baca lebih lajut »
«دیزبن» قدیمیترین قلعه تاریخی شرق گیلانروستای «دیزبن»، یادآور زمانی است که در این محدوده قلعه تاریخی کیائیان در دوره تیموری بود؛ متاسفانه بقایای قدیمیترین قلعه تاریخی شرق گیلان در اثر برداشت سنگ لاشه در حال نابودی است.
Baca lebih lajut »
چرا منطقه آزاد چابهار رها شده است؟مناطق آزاد چابهار یکی از ضعیفترین مناطقی است که کارنامهی نه چندان مناسبی در روند فعالیت خود دارد. یکی از بزرگترین مشکلات مناطق آزاد چابهار، تغییرات مکرر مدیران عامل در طول سالهای گذشته است.
Baca lebih lajut »
آغاز فعالیت مدرسه تابستانه مهندسی پزشکی و مهندسی برق دانشگاه شیرازمدرسه تابستانه مهندسی پزشکی و مهندسی برق ذیل زیستبوم کسبوکار دانشجویی دانشگاه شیراز برگزار شده است.
Baca lebih lajut »
بروز بیماری سل بین مردم سیستان در پی طوفانهای گرد و خاکسرپرست دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: طوفانهای گرد و خاک در منطقه سیستان بسیار ویرانکننده است چرا که این پدیده باعث بروز بسیاری از بیماریهای خطرناک مانند سل بین مردم شده است.
Baca lebih lajut »
پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی نوشآباد مدیر نداردمدیر فرهنگی و گردشگری شهرداری نوشآباد گفت: پایگاه میراث فرهنگی نوشآباد ۱۸ ماه است که مدیر ندارد و حقوق این شهر تاریخی در حوزه میراث فرهنگی نادیده گرفته شده است.
Baca lebih lajut »