رئیس انجمن هوش مصنوعی با تاکید بر اینکه در سند ملی هوش مصنوعی موضوع تدوین برنامههای عملیاتی شفاف نیست،گفت: هر چند سازمان ملی هوش مصنوعی راهاندازی شده، ولی هنوز بودجه برای کلانپروژهها تخصیص داده نشده و اگر میخواهیم در شاخص آمادگی هوش مصنوعی به رتبه ۳۰ جهان برسیم، نیاز به زیر ساختهایی داریم؛ کشوری مانند امارات برای رسیدن به توان پردازشی ۸...
به گزارش ایسنا، طوفان هوش مصنوعی کره زمین ما را احاطه کرده است، اکنون حتی افرادی که دانشی از کدنویسی یا آهنگسازی یا طراحی ندارند، به کمک AI و در عرض چند ثانیه وبسایت و آهنگ میسازند و طرحهای هنری شگفتانگیز خلق میکنند، شرکتهای بزرگ نیز درحال سرمایهگذاریهای چند میلیارد دلاری در پروژههای هوش مصنوعی هستند و مایکروسافت هم با آوردن چتبات ChatGPT به بینگ، در تلاش است مدل جستجوی ما در اینترنت را زیرورو کند و شاید حتی تا چند وقت دیگر، ساختار کل اینترنت را به هم بریزد.
بر اساس آمارهای این رتبهبندی جهانی، وضعیت رتبه کشورهای برتر منطقه و ایران در شاخص آمادگی هوش مصنوعی دولت در سال ۲۰۲۳ به این شرح است: زاهدی با بیان اینکه امروزه هوش مصنوعی در همه عرصهها وارد شده است، خاطر نشان کرد: رشد تحولات هوش مصنوعی ماورای تصور انسان است و یکی از نقدهایی که به سند ملی هوش مصنوعی داریم، در این زمینه است. وجود و داشتن یک سند در این حوزه لازم و ضروری است و هر کشوری که نگاهی به آینده داشته باشد، نیازمند سند و نقشههای راه بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت در حوزه هوش مصنوعی است و پیوست هر سندی، باید برنامههای عملیاتی وجود داشته باشد.
وی تاکید دارد که اگر ما میخواهیم در شاخص آمادگی هوش مصنوعی به رتبه ۳۰ جهانی دست یابیم، نیاز به زیر ساختهایی داریم و به عنوان نمونه کشور عربستان را مثال میزند که پروژههایی در حوزه هوش مصنوعی با حجم بیش از ۴۰ میلیارد دلار و کشور امارات بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است و این در حالی است که ایران تا این لحظه در حوزه هوش مصنوعی به طور متمرکز کار ویژهای انجام نداده است.
زاهدی گفت: بررسی همین گزارش در سال ۲۰۲۲ حکایت از رتبه ۷۵ ایران دارد. این سؤال مطرح میشود چه اتفاقی افتاده که کشور در کمتر از یک سال ۱۹ رتبه تنزل داشته است؟ از سویی در سند هوش مصنوعی مطرح میشود در همین ارزیابی بایستی ظرف مدت ۴ سال به رتبه ۳۰ نائل شویم؛ یعنی ۶۴ پله صعود! زاهد «ابر پردازنده هوش مصنوعی» را از جمله پروژههای در دستور کار این شرکت چندملیتی اماراتی در حوزه هوش مصنوعی دانست و گفت:"Cerebras" یکی از شرکتهای همکار این شرکت اماراتی و تولیدکننده تجهیزات پردازشی است و در اولین پروژه آنها، به توان پردازشی ۴ اگزافلاپس رسیدهاند و در پروژه گلسی-۳ توان پردازشی ۸ اگزافلاپس تا پایان سال ۲۰۲۴ را هدفگذاری کرده است، درحالی که هدفگذاری سند ملی در این زمینه رسیدن به توان پردازشی یک اگزافلاپس تا سال ۱۴۰۷ است.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
«عدم شفافیت» و «نگاشت نهایی» ۲ چالش سند ملی هوش مصنوعیرئیس انجمن هوش مصنوعی با تاکید بر اینکه در سند ملی هوش مصنوعی موضوع تدوین برنامههای عملیاتی شفاف نیست،گفت: هر چند سازمان ملی هوش مصنوعی راهاندازی شده، ولی هنوز بودجه برای کلانپروژهها تخصیص داده نشده و اگر میخواهیم در شاخص آمادگی هوش مصنوعی به رتبه ۳۰ جهان برسیم، نیاز به زیر ساختهایی داریم؛ کشوری مانند امارات برای رسیدن به توان پردازشی ۸...
Baca lebih lajut »
«عدم شفافیت» و «نگاشت نهایی» ۲ چالش سند ملی هوش مصنوعی/ هشدار نسبت به مستعمره شدن کشور در AIرئیس انجمن هوش مصنوعی با تاکید بر اینکه در سند ملی هوش مصنوعی موضوع تدوین برنامههای عملیاتی شفاف نیست و از سوی دیگر در این سند، نگاشت نهایی وجود ندارد، گفت: هر چند سازمان ملی هوش مصنوعی راهاندازی شده، ولی هنوز بودجه برای کلانپروژهها تخصیص داده نشده و اگر میخواهیم در شاخص آمادگی هوش مصنوعی به رتبه ۳۰ جهان برسیم، نیاز به زیر ساختهایی داریم؛...
Baca lebih lajut »
تهیه سند ملی هوش مصنوعی عجولانه و آرمانی بودمدیر عامل گروه توسعه فناوری با بیان اینکه ما عملا هنوز هوش مصنوعی را شروع نکردهایم، تهیه سند ملی هوش مصنوعی را عجولانه و آرمانی خواند.
Baca lebih lajut »
از «رونمایی پلی استیشن جدید» تا «تهیه عجولانه سند ملی هوش مصنوعی»جهان علم و فناوری در روزی که گذشت، اخبار گوناگونی برای ما داشت که در این بسته خبری به آنها اشاره خواهیم داشت.
Baca lebih lajut »
ربات که هنرمند نمیشودمهم نیست که هوش مصنوعی مولد تا چه اندازه میتواند قدرتمند شود؛ بسیاری از منتقدان معتقدند که هوش مصنوعی هرگز قادر نخواهد بود تا جایگزین هنر ناب شود.
Baca lebih lajut »
از نقطه مطلوب 'حکمرانی قانونمند' تا اعلام اسامی دستگاههای کمتحرک در سند راهبردی و هوش مصنوعیدبیر شورای عالی فضای مجازی در گفتگوی ویژه خبری، موضوعات متعددی از جمله حکمرانی قانونمند در فضای مجازی را تشریح کرد.
Baca lebih lajut »