پزشکیان دولت سوم روحانی نیست؟/مناظره انتخاباتی موسوی-لیلاز

سید نظام الدین موسوی Berita

پزشکیان دولت سوم روحانی نیست؟/مناظره انتخاباتی موسوی-لیلاز
چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران
  • 📰 Tasnimnews_Fa
  • ⏱ Reading Time:
  • 265 sec. here
  • 7 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 112%
  • Publisher: 51%

آخرین اخبار روز ایران و جهان ؛ خلاصه خبرهای امروز ایران را در خبرگزاری تسنیم بخوانید

در فاصله کمتر از یک هفته به موعد برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، با حضور آقایان سعید لیلاز فعال سیاسی اصلاح‌طلب و از حامیان مسعود پزشکیان و سیدنظام‌الدین موسوی نماینده سابق تهران در مجلس به تحلیل فضای حاکم بر انتخابات این دوره پرداختیم.کمتر از یک هفته به موعد برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری زمان باقی مانده و تاکنون فعالیت‌های انتخاباتی 6 کاندیدای احراز صلاحیت شده عمدتاً در قالب برنامه‌های تلویزیونی از جمله حضور در مناظرات انتخاباتی بوده است.

این اتفاق در حالی می‌افتد که جمهوری اسلامی در مجموع در موقعیت ضعیف قرار ندارد که این مسئله خیلی مهم است. چرا که بدترین زمان برای تغییرات سیاسی زمانی است که حکومت ضعیف می‌شود. من این تغییر رویکرد را به شخصه به فال نیک می‌گیرم و این رویکرد بازگشت مجدد به مردم را از جنبه اینکه ما در یک موقعیت مستحکم بین‌المللی و قابل قبول اقتصادی قرار داریم، مورد ستایش قرار می‌دهم.

همواره گفته می‌شود که ماهیت حاکمیت دوگانه به مقطعی بودنش است اما در کشور ما حدود 33 سال طول کشید که آسیب بزرگی به ما زده است. البته علت به طول انجامیدن آن، ساختار اجتماعی ایران بوده است. اما با انتخاب آقای رئیسی این حالت برطرف شد و من امیدوارم که به هر کیفیتی و هر شکلی هر دولتی که سر کار می‌آید آن منازعات را زنده نخواهد کرد.

همچنین در موازنه قدرتی که با رژیم صهیونیستی داشتیم معلوم شد که دشمن به راحتی نمی‌تواند به ما تعرض کند و باید خیلی از مسائل را در نظر بگیرد.به لحاظ اجتماعی و مردمی هم اگر چه من هم معتقدم بالاخره بخش‌هایی از مردم گلایه مند بودند و انتقاد داشتند اما من حیث‌المجموع رویکرد دولت‌ آقای رئیسی رویکرد قابل پذیرشی برای همه جریانات سیاسی و مردم بود.

در انتخابات‌های گذشته، معمولاً یک بخش اصلی مناظرات به بحث‌های سلبی و انتقاد از دولت اختصاص پیدا می‌کرد اما در این دوره از انتخابات از یک سو اکثر کاندیداها احترام شخصیت آیت‌الله رئیسی را نگه می‌دارند و از سوی دیگر کاندیداها این ترس را دارند که اگر بخواهند یک موضع تندی نسبت به گذشته بگیرند ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد. به اضافه اینکه همانطور که شاهد هستیم کاندیداها در تلاش‌اند تا بخشی از سبد 18 میلیونی رای شهید رئیسی را به سبد رای خود منتقل کنند.

در انتخابات اخیر مجلس نیز یک چهره‌ای مثل آقای مطهری که جزو برجستگانی است که معمولاً پایگاه اجتماعی خاصی به ایشان یک نظری دارد حضور داشت. البته من بیشتر نگاهم ناظر به انتخابات ریاست جمهوری است. من الان در دعوت‌هایی که صورت می‌گیرد برای آقای پزشکیان می‌بینم که می‌گویند ما دیگر دنبال تغییرات مثلا حاکمیتی و ... نیستیم. ما الان دنبال به تعبیر خودشان خوشی‌های کوچک هستیم. دنبال این هستیم که در فلان موضوع در این مسئله این اتفاق نیفتد. این به نظرم بلوغ سیاسی خوبی است. من یک موقع در یک مصاحبه دیگری گفتم یکی از مشکلات جریان اصلاحات این است که به تعبیر یکی از تئوریسن‌هایشان هم می‌خواهند کت پوزسیونی داشته باشند و هم شلوار اپوزیسیونی و هم پایی در آن طرف آب داشته باشند و هم این طرف آب.

ما در دولت آقای روحانی دسترسی‌هایی را به این دستگاهی که این تصمیم را می‌گرفت داشتیم و اثر هم می‌گذاشتیم بر آنها. چون من معتقد بودم که هر مقدار شما تورم بعلاوه رشد اقتصادی داشتید به همان اندازه هم باید قدرت خرید کارگران را بالا ببرید. ما هر مقدار که دستمزد‌ها را اضافه کنیم به رشد اقتصادی‌‌مان کمک می‌کند.

اما ببینید! ما مرکز ثقل تنش را از خلیج فارس به دو هزار کیلومتر آن طرف‌تر منتقل کردیم این نشان می‌دهد که بدون آمریکا هم می‌شود کار کرد. الان عربستان، بحرین، مصر، اردن، کویت، امارات، همه در صف بهبود رابطه هستند. همین اتفاقی که پریروز درباره آزادی آقای نوری افتاد، بسیار اتفاق بزرگی بود.** ایران در مسئله غزه از مصر مهمتر است

اگر بخواهیم اعتراض کنیم، مثال می‌زنم، اگر بخواهیم متهم بکنیم، ما هم الان باید شورای نگهبان را متهم بکنیم که این چه چینشی است که شما دارید؟ به لحاظ سیاسی می گویم.: این دست فرمان حکومت نیست. شما چون به مسئله سیاسی نگاه می‌کنید و می‌گویید که شورای نگهبان باید آن چیزی که من می‌خواهم را تایید کند. من هم ممکن است به شورای نگهبان انتقاداتی داشته باشم، یک آقای ایکس مد نظر من بوده که از نظر من توانایی و رجل بودنش نسبت به خیلی از اینها بالاتر است، تایید نشده است.

رسیدیم به سال 92 به قول آقای حجاریان می‌گفت یک ذره این طرف نماز شب می‌خواند و آن طرف یک ذره عرق می‌خورد، درست می‌شود. آقای روحانی نه اصلاح‌طلب بود نه اصولگرا بود.باید کسی را انتخاب می‌کردیم که بهتر با دستگاه بتواند کار بکند. ما تجربه آقای خاتمی را داشتیم. وقتی همه سیستم خودش را تجهیز بکند برای مقابله با یک نفر که او را از کار بیندازد، مگر می‌شود کاری کرد.

شما فکر می‌کنید که من چه سودی برایم دارد که کار تبلیغاتی می‌کنم. من می‌گویم چهار نفر نه چهل نفر بیایند پای صندوق رای، دموکراسی یعنی همین. انتخابات یعنی همین. استدلالی که برای کسانی که می‌گویند رای نمی‌دهیم، این است که ما تغییراتی با 15 دقیقه رفتن پای صندوق رای در انتخابات امسال می‌توانیم ایجاد کنیم از تمام انتخابات دیگر امروز دنیا بیشتر است. یعنی یک 15 دقیقه ایستادن در صف رای دادن در آمریکا فرق بین ترامپ و بایدن است اما در اینجا دو سیاره ممکن است تفاوت داشته باشد.

تسنیم: اما آقای ظریف در کلام اینگونه نمی‌گوید و همین الان در میتینگ‌های انتخاباتی آقای پزشکیان از برجام سرسختانه دفاع می‌کند.: می خواهیم تقابل دو جریان در انتخابات را نشان بدهیم و این جریان و این تقابل در بین مردم هم هست.شما خانواده و دوستانتان را می‌بینید دائماً می‌گویند اگر ما با آمریکا مصالحه نکنیم به جایی نمی‌رسیم. من مخالف این گزاره هستم و معتقد به آن نیستم.

ماها خودمان جزو منتقدین برجام بودیم اما بالاخره برجام در نهایت پذیرفته شد. بعد از اینکه برجام به سدی به نام ترامپ خورد، جلو نرفت، بعدش چه؟ ما الان حرفهایی که از جانب جریان اصلاحات و کاندیدایشان آقای پزشکیان و حتی تا حدودی آقای پورمحمدی زده می‌شود این است که آماده مذاکره با دنیا هستیم. من عرضم این است اگر آقای پزشکیان بیاید و آقای ظریف علمدار باشد، آمدیم و ترامپ رئیس جمهور آمریکا شد، ما ایده جدیدی از سوی ظریف جز نفرین و لعنی برای ترامپ چیزی ندیدیم. هیچ پلن B را ندیدم. اگر از ما بپرسید جریان اصولگرا می‌گوید که من متمرکز هستم به داخل و تحریم را دور می‌زنم یعنی ایده مقاومت را در دستور کار دارد.: نظر خودم در این زمینه روشن است اما سعی می‌کنم نظر آن گروه را بازتاب بدهم. ببینید، مناظرات آقایان بر برجام متمرکز است به خاطر اینکه مردم روی آن متمرکز هستند.

Berita ini telah kami rangkum agar Anda dapat membacanya dengan cepat. Jika Anda tertarik dengan beritanya, Anda dapat membaca teks lengkapnya di sini. Baca lebih lajut:

Tasnimnews_Fa /  🏆 14. in İR

چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران

Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama

Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.

کرمانشاه خواستگاه پیشرفت و بهشت توسعه استکرمانشاه خواستگاه پیشرفت و بهشت توسعه استسخنگوی ستاد انتخاباتی پزشکیان در کرمانشاه گفت: دولت پزشکیان ادامه دهنده راه دولت دیگری نیست.
Baca lebih lajut »

برنامه تبلیغاتی نامزدهای انتخابات بعد از مناظره سومبرنامه تبلیغاتی نامزدهای انتخابات بعد از مناظره سومبرنامه تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی بعد از مناظره سوم امروز ـ دوم تیرماه ـ از سر گرفته می‌شود.
Baca lebih lajut »

دولت باید به جوانان تحویل داده شوددولت باید به جوانان تحویل داده شودرئیس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان در لرستان گفت: دولت باید به جوانان تحویل داده شود.
Baca lebih lajut »

زاکانی در مناظره:پزشکیان همان دولت آقای روحانی استزاکانی در مناظره:پزشکیان همان دولت آقای روحانی استآخرین اخبار روز ایران و جهان ؛ خلاصه خبرهای امروز ایران را در خبرگزاری تسنیم بخوانید
Baca lebih lajut »

نامه هشت دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران در خصوص صحبت‌های اخیر ظریفنامه هشت دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران در خصوص صحبت‌های اخیر ظریفهشت دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران در خصوص صحبت‌های اخیر ظریف در نشست تخصصی انتخاباتی پزشکیان واکنش نشان دادند و ایشان را برای مناظره به دانشگاه‌های خود دعوت کردند.
Baca lebih lajut »

منتظر موج جدید حملات علیرضا زاکانی به پزشکیان و ظریف در مناظره امشب باشیم؟/ ویدئومنتظر موج جدید حملات علیرضا زاکانی به پزشکیان و ظریف در مناظره امشب باشیم؟/ ویدئوبه گزارش شبکه شرق، گمانه‌زنی‌ها حاکی از دور تازه حملات «علیرضا زاکانی» به «مسعود پزشکیان» و «محمدجواد ظریف» در دومین مناظره انتخاباتی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری است.
Baca lebih lajut »



Render Time: 2025-02-25 10:03:59