نمایندگی ایران: همکاری‌های سازنده تهران نباید توسط منافع سیاسی کوته‌بینانه تضعیف شود

Indonesia Berita Berita

نمایندگی ایران: همکاری‌های سازنده تهران نباید توسط منافع سیاسی کوته‌بینانه تضعیف شود
Indonesia Berita Terbaru,Indonesia Berita utama
  • 📰 isna_farsi
  • ⏱ Reading Time:
  • 177 sec. here
  • 4 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 74%
  • Publisher: 63%

نمایندگی ایران در وین، آخرین نظرات ایران را درباره گزارش‌های مدیرکل به شورای حکام آژانس منتشر و ضمن تاکید بر اهمیت و ارزش همکاری‌ها، یادآوری کرد که «این همکاری‌های سازنده نباید توسط منافع سیاسی کوته‌بینانه تضعیف شود».

به گزارش ایسنا،‌ نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در دفتر سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، در یادداشتی آخرین نظرات و ملاحظات ایران در مورد گزارش‌های «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شورای حکام در خصوص «موافقت‌نامه پادمانی ان‌پی‌تی جمهوری اسلامی ایران» و «نظارت و راستی آزمایی در جمهوری اسلامی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد» مورخ ۲۹ اوت ۲۰۲۴ را منتشر کرد.

تصمیم سه کشور اروپایی مبنی بر خودداری از اجرای تعهدات لغو تحریمی خود که در بند ۲۰ پیوست پنج برجام در روز انتقال مشخص شده است، اقدامی غیرقانونی و نمونه صریح دیگری از عدم پایبندی کامل آنها در نقض تعهدات خود در هر دو سند برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد بود. اخیراً، فشارهای سیاسی مستمر اعمالی توسط چند کشور خاص، به مرحله‌ای رسیده است که حتی موضوعات حل و فصل ‌شده فنی متعاقباً در گزارش‌های آژانس برخلاف آنچه توافق شده است، تغییر می‌یابند. این فشارهای با انگیزه سیاسی، آژانس را از اجرای نقش حرفه‌ای و بی‌طرفانه خود باز می‌دارد. مدیرکل آژانس در مناسبت‌های مختلف در گزارش‌های خود با به‌کارگیری عبارات نامتعارف، برخلاف ماهیت فنی و عینی این گونه گزارش‌ها احساسات خود را ابراز می‌کند که لازم است از این امر اجتناب نماید.

بیانیه مشترک ۴ مارس ۲۰۲۳ به طور مستمر توسط ایران اجرا شده است، با این حال، همان‌طوری که به صراحت در بیانیه مشترک تأکید شده است، برای گام‌های بعدی باید روش‌های انجام کاری بین ایران و آژانس توافق شود. ادعای وجود"کارخانه در مقیاس آزمایشی اعلام نشده که بین سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۳ مورد استفاده قرار می‌گرفته است" فاقد اطلاعات موثق و اسناد معتبر تأیید شده، بوده و تنها مبتنی بر اسناد جعلی و غلط ارائه شده توسط یک رژیم بد نیت است.

در مورد فرض نادرست آژانس مبنی بر جابجایی کانتینرها از این مکان، توضیحاتی که حاکی از نادرست بودن فرض آژانس است، قبلاً به آن ارائه شده است. با این حال، ایران آمادگی خود را برای ارائه توضیحات بیشتر در چارچوب روش انجام کار مورد توافق در راستای بیانیه مشترک ۴ مارس ۲۰۲۳ اعلام می‌کند.

همان‌طوری که در بالا توضیح داده شد، اورانیوم فلزی در آزمایشگاه چند منظوره جابر ابن حیان در حالی که در موسسه JHL نگهداری می‌شد تحت اقدامات نظارتی و مراقبتی مستمر آژانس بوده است و از سال ۲۰۰۳ مکرراً توسط آژانس راستی‌آزمایی شده و برای آن متعاقباً توسط آژانس بیانیه‌های ۹۰ و ۹۰ با تاکید بر اینکه راستی‌آزمایی صورت گرفته"رضایت‌بخش بوده" صادر شده است. لازم به ذکر است که هیچ گونه فعالیتی بر روی این ماده انجام نشده که وضعیت آن را تغییر داده باشد.

با توجه به اینکه کسری مذکور تنها در پایان فرآیند بازیابی در UCF و نه در محل دریافت این مؤسسه شناسایی شده است، بنابراین قطعاً نمی‌توان آن را به مؤسسه مبدأ یعنی آزمایشگاه چند منظوره جابر ابن حیان نسبت داد. مدیرکل در گزارش خود به منحصر به فرد بودن عملکرد ایران در زمینه کد اصلاحی ۱/۳ اشاره کرده است . در این راستا، منحصربه‌فرد بودن برجام که با تعدد بازرسی‌ها، اقدامات اعتمادساز و شفاف‌ساز فراتر از موافقت‌نامه پادمان جامع و پروتکل الحاقی مشخص می‌شود نیز باید یادآوری شود. این ویژگی توافق باعث شد که ایران را به تنها کشور دارای رژیم راستی‌آزمایی شدیداً قوی تبدیل نماید.

همان‌طوری که در ماده ۹ از موافقت‌نامه پادمان جامع بین ایران و آژانس مقرر شده است، به صراحت بیان گردیده است که ایران حق حاکمیت خود برای اعتراض به لغو انتصاب بازرسان آژانس، نه تنها در زمان پیشنهاد انتصاب بلکه در هر زمان دیگری پس از انتصاب نیز را برای خود محفوظ می‌دارد. در مورد بند ۲۶ و بند ۲۸ گزارش GOV/۲۰۲۴/۴۴، بیشتر عناصر پیشنهادی مدیرکل آژانس فراتر از موافقت‌نامه پادمان جامع بوده و قابل اجرا نیستند. با این حال، همان‌طوری که در گزارش مدیرکل ذکر شده است، «ایران موافقت کرد که بیانیه مشترک به ارائه چارچوبی برای همکاری با آژانس و رسیدگی به موضوعات باقیمانده ادامه می‌دهد». ایران بارها آمادگی خود را برای کار بر روی روش‌هایی که در بیانیه مشترک مورد توافق قرار می‌گیرد، اعلام کرده است تا بتواند مراحل بعدی را ادامه دهد.

ایران تنها تعداد معدودی از بازرسان را با رعایت کامل حقوق خود، همان‌طوری که در ماده ۹ موافقت‌نامه پادمان جامع با آژانس تصریح شده، لغو انتصاب کرده است. هرگونه تلاش برای به خطر انداختن حقوق حاکمیتی کشورهای عضو نقض موافقت‌نامه پادمان جامع نگرانی جدی‌ای است که باید به شدت از آن اجتناب شود.

Berita ini telah kami rangkum agar Anda dapat membacanya dengan cepat. Jika Anda tertarik dengan beritanya, Anda dapat membaca teks lengkapnya di sini. Baca lebih lajut:

isna_farsi /  🏆 2. in İR

Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama

Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.

رئیس جمهور: توافقات راهبردی بین ایران و ترکمنستان صورت گرفترئیس جمهور: توافقات راهبردی بین ایران و ترکمنستان صورت گرفتتهران- ایرنا- رئیس جمهور گفت: توافقات راهبردی میان ایران و ترکمنستان صورت گرفت که ان شاءالله این توافقات منجر به گسترش همکاری‌های فی مابین شود.
Baca lebih lajut »

آمادگی ارائه خدمات ۶ نمایندگی وزارت‌خارجه ایران به زائران اربعینآمادگی ارائه خدمات ۶ نمایندگی وزارت‌خارجه ایران به زائران اربعینتهران- ایرنا- رئیس کمیته سیاسی و کنسولی ستاد مرکزی اربعین اظهار کرد: ۶ نمایندگی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران در عراق آماده ارائه خدمات کنسولی به زائرین اربعین حسینی هستند.
Baca lebih lajut »

تاکید ایران بر دفاع مشروع از خود به دور از هیاهوی رسانه‌ایتاکید ایران بر دفاع مشروع از خود به دور از هیاهوی رسانه‌ایرسانه‌های غربی در روزهای اخیر مدعی شده‌اند اگر آتش‌بس در غزه برقرار شود، ایران از پاسخ به اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در ترور رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران صرف‌نظر می‌کند.
Baca lebih lajut »

تاکید ایران بر حق دفاع مشروع از خود به دور از هیاهوی رسانه‌ایتاکید ایران بر حق دفاع مشروع از خود به دور از هیاهوی رسانه‌ایرسانه‌های غربی در روزهای اخیر مدعی شده‌اند اگر آتش‌بس در غزه برقرار شود، ایران از پاسخ به اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در ترور رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران صرف‌نظر می‌کند.
Baca lebih lajut »

انتظار دارم توافق آتش‌بس در غزه مانع حمله ایران به اسرائیل شودانتظار دارم توافق آتش‌بس در غزه مانع حمله ایران به اسرائیل شودرئیس‌جمهوری آمریکا گفت که انتظار دارد دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه، مانع حمله ایران به اسرائیل در واکنش به ترور رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران شود.
Baca lebih lajut »

آیت‌الله نوری همدانی: همه خیرخواهان باید به دولت جدید کمک کنند؛ دولت نباید تضعیف شودآیت‌الله نوری همدانی: همه خیرخواهان باید به دولت جدید کمک کنند؛ دولت نباید تضعیف شودآیت الله نوری همدانی مرج تقلید در دیدار عده‌ای از فضلای استان همدان با اشاره به اهمیت و جایگاه استان همدان بیان داشتند: این استان خاستگاه عالمان و دانشمندان و نخبگان و شهدای فراوانی است و دارای تمدن و فرهنگی کهن می باشد، بر این اساس باید امروز این ویژگی‌ها را حفظ نمود.
Baca lebih lajut »



Render Time: 2025-02-24 15:51:12