با گسترش جمعیت جهان و پیچیدهتر شدن مسائل جمعیتی، پژوهش در سیاست گذاری جمعیتی، نقش بسیار حیاتی و چندجانبهای یافته است که میتواند به شکلگیری و اجرای مؤثر سیاستها کمک کند.
سیاستگذاری جمعیتی در جهان قدمتی چندهزارساله دارد؛ ردپای این سیاستگذاری را میتوان در چین، یونان و ایران باستان مشاهده کرد. براساس دیدگاههای حکمای باستان از جمله «کنفوسیوس»، بین افزایش بیرویه جمعیت در هر جامعه و کاهش تولید اقتصاد و پایین آمدن سطح معیشتی جامعه، رابطه نزدیک وجود دارد؛ بهطوریکه نتیجه نهایی آن، فقر، قحطی و جنگ بین مردم است.
در یونان باستان، فلاسفهای مانند ارسطو و افلاطون در موضوع کنترل جمعیت، نظریه «اندازه بهینه جمعیت» را مطرح کردند. براساس این نظریه، «جمعیت بهینه» جمعیتی است که اندازه آن به حدی باشد که رفاه و امنیت شهروندان را تأمین کند و جامعه به لحاظ اقتصادی خودکفا و به لحاظ نظامی قادر به دفاع از حریم خود باشد. در ایران باستان نیز حاکمان از ابزارهای مختلف افزایش جمعیت از قبیل شهرسازی و تشویق به زاد و ولد استفاده میکردند.
از سال ۱۸۸۰ با آغاز صنعتی شدن، پیشرفتهای پزشکی و کاهش مرگ و میر، جمعیت جهان به سرعت رشد کرد؛ این رشد جمعیت ابتدا در کشورهای توسعه یافته رخ داد و سپس با حدود ۱۵۰ سال تأخیر به کشور ما و کشورهای در حال توسعه رسید. در کشور ما شش دوره سیاست جمعیتی اجرایی شده است.
با گسترش جمعیت جهان و پیچیدهتر شدن مسائل جمعیتی، پژوهش در سیاستگذاری جمعیتی، نقش بسیار حیاتی و چندجانبهای یافته است که میتواند به شکلگیری و اجرای مؤثر سیاستها کمک کند. اصلیترین نقش پژوهش در سیاستگذاری جمعیتی، پیشبینیهای جمعیتی است. پیشبینیهای جمعیتی آگاهی را نسبت به سالمندی جمعیت ایجاد کرده و منجر به تغییراتی در بازنشستگی، مراقبتهای بهداشتی و سایر سیاستهای عمومی در سراسر جهان شده است. پیشبینیهای جمعیتی در طراحی و اجرای سیاست های فضایی ضروری است.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
پژوهش نقش کلیدی در حل مشکلات صنعت داردرئیس دانشگاه آیتالله العظمی بروجردی(ره) گفت: پژوهش نقش کلیدی در حل مشکلات صنعت دارد.
Baca lebih lajut »
زنگ پژوهش در مدارس کردستان به صدا در آمد/آموزش بدون پژوهش توهم یادگیری استمعاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش استان کردستان، همزمان با هفته پژوهش زنگ پژوهش در مدارس کردستان به صدا در آمد.
Baca lebih lajut »
شناسایی راهکارهایی برای پایدارسازی تأمین انرژی جهت توسعه صنعتی در کشورنماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم سیاستگذاری صحیح در حوزه تولید، گفت: سیاستگذاری تولید در کشور باید دغدغههای تولید کنندگان را به حداقل برساند.
Baca lebih lajut »
دانشنامه سیاستگذاری عمومی: کتاب مرجع در حوزه سیاستگذاریدانشنامه سیاستگذاری عمومی یکی از کتابهای مرجع در حوزه سیاستگذاری عمومی است که توسط محمد صفار ترجمه شده و در سال ٢٠٠٦ منتشر شده است.
Baca lebih lajut »
پژوهش باید به گفتمان عمومی در جامعه تبدیل شوداستاندار کرمانشاه با تاکید براینکه پژوهش باید به گفتمان عمومی در جامعه تبدیل شود، گفت: فرهنگ پژوهش و تحقیق در جامعه و مجموعههای دانشگاهی باید برجستهتر شود.
Baca lebih lajut »
نرخ تولد در ایران در سال ۱۴۰۳ به «عدد تاریخی کمتر از یک میلیون نفر» سقوط میکندوزیر بهداشت ایران گفته است کشور در آستانهٔ سقوط در «چاله و چاه جمعیتی» است و برای اولینبار در تاریخ ایران، نرخ تولد در سال ۱۴۰۳ به زیر یک میلیون نفر میرسد.
Baca lebih lajut »