اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره خطای پزشکی در صدور مجوز سقط قانونی نظریهای صادر کرد.
همانگونه که مستحضرید از تاریخ ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۱۴۰۰ نحوه صدور مجوز سقط قانونی منوط به تشکیل کمیسیون ویژه سقط با حضور قاضی کمیسیون است. این موضوع سبب ضرورت تغییر در رویکرد به پروندههایی میشود که مربوط به قصور کادر درمان بوده و در آن خطای تشخیصی - آزمایشگاهی احتمالی باعث تولد نوزاد با ناهنجاری ساختاری یا ژنتیکی شده است.
اولاً، صلاحیت پیشبینی شده برای کمیسیون موضوع ماده ۵۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۱۴۰۰، ناظر بر اتخاذ تصمیم در خصوص جواز یا عدم جواز سقط قانونی است و این کمیسیون برای اتخاذ تصمیم راجع به موارد پس از تولد و از جمله فرض سؤال، فاقد صلاحیت است. ثانیاً، در پروندههای مطالبه خسارت موضوع فرض سؤال، قاضی رسیدگیکننده نظر کمیسیونهای پزشکی قانونی را به عنوان نظر کارشناسی اخذ میکند و با توجه به ماده ۲۵۷ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹، محدوده اظهار نظر کارشناس توسط قاضی رسیدگیکننده تعیین میشود و کارشناس نیز موظف است در همان محدوده اظهار نظر کند.
ثالثاً، اینکه قانونگذار به موجب ماده واحده قانون راجع به سقط درمانی مصوب ۱۳۸۴ و همچنین ماده ۵۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۱۴۰۰ حسب مورد وجود حرج برای مادر و فقدان امکان جبران و جایگزینی برای حرج مادر را برای صدور چنین مجوزی ضروری دانسته است، موجب نمیشود در پروندههای مربوط به مطالبه خسارت ناشی از خطای تشخیصی - آزمایشگاهی در تشخیص ناهنجاری ساختاری یا ژنتیکی جنین، تشخیص وجود حرج برای مادر به قاضی عضو کمیسیون موضوع ماده ۵۶ قانون اخیرالذکر ارجاع و محول شود.
رابعاً، در فرض سؤال دادگاه رسیدگیکننده به دعوای جبران خسارت، در مقام ارزیابی حرج مادر به ترتیب مذکور در استعلام نیست؛ بلکه از آنجا که خطای تشخیصی - آزمایشگاهی در تشخیص ناهنجاری ساختاری یا ژنتیکی جنین به تولد کودک دارای این قسم از ناهنجاری منتهی شده است، دادگاه با لحاظ نوع ناهنجاری کودک و تأثیر آن در احراز یا عدم احراز حرج مادر از سوی مرجع صالح در زمان مراجعه مادر باردار به پزشک معالج و درصد احتمال صدور مجوز اسقاط جنین از سوی این مرجع و همچنین با لحاظ رابطه سببیت بین تولد کودک دارای ناهنجاری...
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
دستور معاون اول قوه قضاییه بر تسریع در رسیدگی به موضوعات حقوقی دانشبنیانهامعاون اول قوه قضاییه در بازدید از منطقه بینالمللی نوآوری ایران (پارک فناوری پردیس)، با ابراز مسرت از پیشرفتهای این منطقه و لزوم اطلاعرسانی از این دستاوردها گفت: دادگاه صلح و نهاد داوری تخصصی در این منطقه تأسیس میشود.
Baca lebih lajut »
انتظار فعالان اقتصادی رسیدگی تخصصی به پروندههای اقتصادی استرئیس قوه قضاییه گفت: انتظار فعالان اقتصادی از دستگاه قضایی رسیدگی تخصصی به پروندههای اقتصادی است.
Baca lebih lajut »
موافقت مجلس با ارسال گزارش تخلفات نظام مهندسی ساختمان به قوه قضاییهتهران - ایرنا - نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ارسال گزارش کمیسیون عمران درمورد رسیدگی به تخلفات در برگزاری انتخابات اعضای هیات مدیره سازمانهای نظام مهندسی ساختمان به قوه قضاییه موافقت کردند.
Baca lebih lajut »
آموزش قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول از اهمیت بالایی برخوردار استمعاون اول قوه قضاییه گفت: اطلاعرسانی درباره قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول بسیار مهم است و به موفقیت در اجرای آن بسیار کمکرسان خواهد بود.
Baca lebih lajut »
دفتر حمایت حقوقی از اتباع خارجی از سوی مرکز وکلای قوه قضائیه راهاندازی شددفتر حمایت حقوقی از اتباع خارجی استان آذربایجان غربی به همت مرکز وکلای قوه قضاییه و دادگستری استان در ارومیه راه اندازی شد.
Baca lebih lajut »
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه: اندیشکده مطالعات حقوق بینالملل تاسیس میشودرئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضاییه از تاسیس اندیشکده مطالعات حقوق بینالملل با توجه به اهمیت آن در تصمیمسازیهای کلان جوامع حقوقی خبر داد.
Baca lebih lajut »