سعید پیوندی جامعهشناس و استاد دانشگاه در فرانسه است. نوشتههای آقای پیوندی را از جمله میتوانید در کانال شخصی او در تلگرام دنبال کنید.
مسعود پزشکیان در حاشیه گردهمایی فعالان ستاد انتخاباتیاش در آرامگاه آیتالله خمینی در تهرانپیروزی مسعود پزشکیان به عنوان نامزد رسمی جبهه اصلاحات بار دیگر پرسش معنای اصلاحات در چهارچوب نظام جمهوری اسلامی را به میان میکشد. بحث بر سر این است که اصلاحطلبانی که امروز بار دیگر در قدرت سهیم میشوند، به طور مشخص قرار است چه چیزی را و چگونه اصلاح کنند؟
پویایی و کنش جامعه مدنی در این نظریه، اهرم اصلی فشار برای تغییر مناسبات قدرت و حمایت از اصلاحات در ساختارها و قوانین بود. گسترش آزادیهای شهروندی و امر مشارکت جمعی میبایست زمینهساز کشاندن طبقه متوسط، جوانان و دانشجویان، زنان و نخبگان فرهنگی به عنوان نیروهای اصلی تغییر به کارزار اصلاح تدریجی نظام دینی باشد. رویدادی که در سال ۱۳۷۶ و نیز بعدها در انتخابات شوراها و مجلس ششم همه شاهد آن بودند.
مجلس ششم که فکر میکرد میتواند نقش مرکزی را در انتخاب شش حقوقدان شورای نگهبان بازی کند در برابر سرسختی قوه قضائیه ناچار شد از خواست اولیه خود عقب نشیند و در رأیگیری شرکت کند که حق انتخاب پیشاپیش توسط نهادهای انتصابی سلب شده بود.در مقابله با دولت اصلاحات و مجلس ششم، سیاست «کوتاه نیامدن در بالا» در دستگاه رهبری گامی هم فراتر گذاشت و با ابداع «حکم حکومتی» در سال ۱۳۷۹ برای جلوگیری از طرح لایحه مطبوعات، سلاح کارا و جدیدی را به زرادخانه خود برای مقابله با نهادهای انتخابی افزود.
بعدها در بحران سیاسی سال ۱۳۸۸ هم میرحسین موسوی که در عمل در همین بنبست شرعی-قانونی ولایت مطلقه فقیه گرفتار آمد، از خواست «اجرای بیتنازل قانون اساسی» دست کشید و راهبرد تدوین قانون اساسی جدید و تشکیل مجلس مؤسسان را پیش آورد. در برابر، شماری دیگر راهبرد اصلاح ساختارهای استبدادی را در عمل کنار گذاشتند و بقا در درون نهادهای حکومتی، بهبود شیوه حکمرانی به اصلیترین هدف آنها تبدیل شد. بدین گونه «روزنهگشایی» جایگزین اصلاح شد و اصلاحطلبی بدون اصلاحات به عنوان یک راهبرد پراگماتیستی در صحنه سیاسی پدید آمد.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
رادیکالها: پزشکیان اساسا درکی از وضعیت اجتماعی جامعه ندارد! / بهزاد نبوی: اصلاحطلبان روی سران فتنه حساب باز نکنندمیان مسعود پزشکیان کاندیدای جریان اصلاحات با بخشی از بدنه این جریان شکاف عمیقی وجود دارد.
Baca lebih lajut »
پیام تبریک حزب اعتدال و توسعه به رئیس جمهور منتخبحزب اعتدال و توسعه، با انتشار بیانیهای پیروزی مسعود پزشکیان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری را تبریک گفت و نوشت: انتخاب مسعود پزشکیان مکیتواند زمینهساز کاهش شکاف اجتماعی باشد.
Baca lebih lajut »
معاونت حقوقی ستاد مسعود پزشکیان هتک حرمت به حامی پزشکیان در تبریز را پیگیری میکندسخنگوی ستاد مسعود پزشکیان درباره برخورد با حامیان مسعود پزشکیان در تبریز واکنش نشان داد.
Baca lebih lajut »
تأکید رئیسجمهور عراق و رئیسجمهور منتخب ایران بر گسترش روابط تهران ـ بغدادمسعود پزشکیان و عبداللطیف رشید بر گسترش روابط ایران و عراق تأکید کردند.
Baca lebih lajut »
تأکید رئیسجمهور عراق و رئیسجمهور منتخب ایران بر گسترش روابط تهران ـ بغدادمسعود پزشکیان و عبداللطیف رشید بر گسترش روابط ایران و عراق تأکید کردند.
Baca lebih lajut »
مواضع غیرقابل دفاع؛ چهار نکته درباره مسعود پزشکیانکارزار انتخاباتی مسعود پزشکیان از جمله سخنرانیها و اظهاراتش، شبیه نطقهای پیش از دستور نمایندگان مجلس است؛ کوتاه و گذرا و پراکنده، بدون هیچ طرح برنامه مشخص، اما نسبتاً آتشین.
Baca lebih lajut »