فرشید سامانپور: ماجرای پارک گزی استانبول را بیشتر خوانندگان هنوز باید به یاد داشته باشند.
ماجرای پارک گزی استانبول را بیشتر خوانندگان هنوز باید به یاد داشته باشند. حدود 10 سال پیش بود که دولت ترکیه و شهرداری همسوی آن در استانبول تحت پوشش بازآفرینی محدوده تاریخی میدان استقلال و بازسازی یک پادگان قدیمی، قصد ایجاد مراکز تجاری و گردشگری و سکونتی سودآور برای بخش خصوصی در فضای عمومی پارک «گزی» را داشتند که با اعتراض عمومی روبهرو شد.
این حساسیت مدنی ریشهای عمیقتر از ماجرای پارک داشت. اینهمه تنش که تا مدتها پس از آن همچنان فضای عمومی جامعه ترکیه و تعاملات بینالمللی آن را متأثر کرد، تا حد زیادی حاصل کمتوجهی سیاستمداران ترکیه به حساسیتهای طبیعی و زیستمحیطی بود. از ماهها پیش از طرح این پروژه خاص، دولت و شهرداری ترکیه اجرای چندین پروژه بهاصطلاح عمرانی دیگر را در اراضی ملی و سواحل و رودها و جنگلهای ترکیه اعلام عمومی میکردند.
در کشور ما هم موضوع پارک قیطریه بیمقدمه نیست. سیاست ایران هم مدتهاست به تخریب محیط زیست و بازکردن راه سودجویی از آن میپردازد. کارزارهای فراوانی را با موضوع مخالفت ساکنان بسیاری از شهرها و روستاهای کوچک و بزرگ با طرحهای معدنی و عمرانی و توریستی و... میتوانید پیدا کنید. در زمینه حفاظت از میانکاله و دریاچه ارومیه تردید کمی میتوان داشت که مردم و سازمانهای مردمنهاد از دولت جلوتر و مؤثرتر و فهمیدهتر بودند و حتی خود دولت را وادار به اصلاح کردند.
جامعه و تاریخ و اعتقادات ایرانیان تا همین دهههای اخیر حساسیتهای بسیار زیادی درباره طبیعت و حفظ آن داشته است؛ ولی متأسفانه سیاست ایران هم هنوز متوجه اهمیت مدنی طبیعت و وزن آن نشده است.
این توجه مدنی به طبیعت گرچه مبارک است؛ ولی تحمیل این میزان از التهاب به جامعه برای یک طرح کوچک اصلا به صلاح نیست. طبق گزارش خبرنگاران، واکنشهای اولیه و نسنجیده شهرداری تهران خود عاملی برای گسترش اعتراضات بوده است. خوشبختانه در واکنشهای بعدی به نظر میرسد شهرداری تهران متوجه حساسیت امر برای مردم شده و شاید به فکر راهحلی برای آن هم باشد؛ اتفاقا زیرساختهای لازم برای حلوفصل مدنی این اختلاف را خود در اختیار دارد.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
رتبه بندی ۲۵ باغ وحش کشور/ کاهش ۵۰ درصدی آتشسوزی در مناطق چهارگانهمعاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ۳۰ منطقه از مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۱۴۰۲ ارتقاء، اصلاح و بازنگری شدند.
Baca lebih lajut »
توسعه فناوریهای دوستدار محیط زیست در صنعت نیشکر با همکاری دانشبنیانهابا هدف توسعه فناوریهای دوستدار محیط زیست در صنعت نیشکر، توافقنامه مشترکی بین ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان آب، اقلیم و محیط زیست و شرکت کشت و صنعت کارون امضا شد.
Baca lebih lajut »
امضای سند همکاری با ارمنستان برای پایش رودخانه ارسمعاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بیش از ۴۵۰۰ واحد صنعتی در سال گذشته مجوز استقرار، بهره برداری و توسعه فعالیت دریافت کردند.
Baca lebih lajut »
کیفیت هوای نهبندان بسیار ناسالم استمدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: کیفیت هوا در سه ایستگاه سنجش محیط زیست استان در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس و شهرستان نهبندان بسیار ناسالم است.
Baca lebih lajut »
انتظارات از وزارت محیط زیست عراق برای حل معضل گرد و غباررییس سازمان حفاظت محیط زیست از تنظیم برنامههای مشترک برای مدیریت منابع آب و فاضلاب با وزارت محیط زیست عراق خبر داد.
Baca lebih lajut »
تشدید گشتهای نوروزی محیط زیست در گیلانمدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به گشت و کنترل محیط زیست در سراسر استان،گفت: اقدامات پیشگیرانه به صورت پایش شبانهروزی در ایام نوروز تشدید میشود.
Baca lebih lajut »