جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر موضع اصولی دیرینه در حمایت از تحقق کامل حق ذاتی مردم فلسطین در تعیین سرنوشت خود، روند رسیدگی مشورتی دیوان را مشتاقانه پیگیری میکند.
به گزارش مشرق، در چهارمین جلسه استماع دیوان بینالمللی دادگستری در پرونده اشغالگری رژیم صهیونیستی در روز سوم اسفند، نماینده ایران بیانیه شفاهی کشورمان را در رسیدگی مشورتی به پیامدهای حقوقی ناشی از سیاستها و عملکرد رژیم اشغالگر اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین از جمله بیتالمقدس شرقی ارائه کرد؛ متن این بیانیه به شرح زیر است:به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران، حضور نزد دیوان بینالمللی دادگستری باعث افتخار است.
ما در یکی از نقاط عطف تاریخ بشریت قرار گرفتهایم؛ نظر این دیوان میتواند زمینه را برای نجات جان هزاران زن و کودک بیگناه فراهم کرده و به مطالبات مشروع مردمی که دهها سال از حق ذاتی تعیین سرنوشت خود محروم شدهاند، یاری رساند. حق تعیین سرنوشت، وضعیت حقوقی است که عموما در ارتباط با «ملت» اطلاق شده و نخست در منشور ملل متحد، چندین قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل و در ماده یک مشترک در میثاقین بینالمللی حقوق بشر بنا نهاده شده است؛ بر این اساس، «همه مردم حق دارند آزادانه و بدون دخالت خارجی، موقعیت سیاسی و جایگاه خود را در جامعه بینالمللی معین کرده و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود را دنبال کنند و هر کشوری موظف است طبق مفاد منشور به این حق احترام بگذارد».
ماده ۴۹ کنوانسیون چهارم ژنو اشعار میدارد: «قوه اشغالگر نباید بخشهایی از جمعیت غیرنظامی را به سرزمینی که اشغال کرده، اخراج یا منتقل کند». لازم به بیان نیست که جابجایی اجباری غیرنظامیان از چنان اهمیتی برخوردار است که طبق ماده ۸ اساسنامه دیوان کیفری بینالمللی بهعنوان جنایت جنگی تعریف شده است.اقدام بعدی که حق تعیین سرنوشت فلسطینیها را زیر پا گذاشته است، تغییر شان و جایگاه شهر مقدس قدس است؛ اقدامهای رژیم غاصب اسرائیل درباره شهر مقدس قدس، حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین را به کلی نادیده گرفته است.
گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق بشر در فلسطین، به این نتیجه رسیده است که نظام سیاسی مقررات جاری در سرزمین اشغالی فلسطین به گونهای شکل گرفته که یک گروه نژادی- ملی- قومی، از حقوق، مزایا و امتیازات قابل توجهی برخوردار بوده و در عین حال گروه دیگر به عمد در پشت دیوارها و پستهای بازرسی تحت یک مقررات نظامی دائمی «محروم از غرور، مساوات، منزلت و آزادی» زندگی میکنند، این وضعیت معیارهای رایج برای اثبات آپارتاید را محقق میسازد.
با وجود این، فلسطینیها، از منابع طبیعی که شامل زمین، آب و منابع معدنی است، چیزی عایدشان نمیشود؛ اعمال محدودیتهای رژیم اسرائیل برای دسترسی مردم فلسطین به منابع آب، آبهای زیرزمینی و ذخایر هیدروکربنی، جملگی از مصادیق نقض آشکار حق تعیین سرنوشت هستند.این دیوان، در پروندههای متعددی، بهطور خاص در پرونده دیوار حائل، تعهد «احترام به حق تعیین سرنوشت» را بهعنوان «یکی از اصول اساسی حقوق بینالملل معاصر» بهعنوان قاعده عامالشمول شناسایی کرده است.
کمیسیون حقوق بینالملل، در پیشنویس ماده ۴۱ از پیشنویس مواد ۲۰۰۱ این کمیسیون، در مورد مسئولیت دولتها در قبال اعمال متخلفانه بینالمللی، ضمن تاکید بر وظیفه دولتها در قبال عدم شناسایی و عدم مساعدت در حفظ وضعیتی که به واسطه نقض جدی قواعد عامالشمول شکل گرفته، بر وظیفه همه دولتها برای تشریک مساعی برای مقابله با اثرات این نقضها تاکید کرده است.
بدیهی است که با توجه به وضعیت جاری در نوار غزه، براساس برآورد، «ارتش اسرائیل بهطور متوسط روزانه ۲۵۰ فلسطینی را به قتل میرساند و تلفات آن از دیگر درگیریهای بزرگ سالهای اخیر بیشتر است»، چنین همکاریهایی فوریت و ضرورت ویژهای دارد.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
تعلیق فروش قطعات جنگنده اف-35 از هلند به اسرائیلدادگاه تجدیدنظر لاهه در هلند حکم تعلیق فروش قطعات جنگندههای اف-35 به اسرائیل را صادر کرد. - Anadolu Ajansı
Baca lebih lajut »
موشک اپتیکی حزبالله، سلاحی که معادلات را تغییر میدهدحزب الله لبنان برای اولین بار ویدئویی از شلیک موشک اپتیکی (تلویزیونی) به یک موضع ارتش اسرائیل و اصابت دقیق به هدف را منتشر کرد.
Baca lebih lajut »
حملات اسرائیل که به اتهام نسلکشی محاکمه میشود به جنوب غزه؛ 21 فلسطینی دیگر کشته شدنددولت اسرائیل که با اتهام ارتکاب نسلکشی روبرو است، طی حملات خود به جنوب نوار غزه 21 تن دیگر را کشت. - Anadolu Ajansı
Baca lebih lajut »
آمریکا بار دیگر پیشنویس قطعنامه شورای امنیت درباره جنگ اسرائیل و حماس را وتو کردایالات متحده بار دیگر پیشنویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره جنگ اسرائیل و حماس را وتو کرد و مانع از درخواست اعضای شورای امنیت برای برقراری آتشبس فوری بشردوستانه در غزه شد.
Baca lebih lajut »
مرگبارترین آتشسوزیهای ایران در ۴ دهه گذشته؛ سازههای بشری و محیط زیست چگونه طعمه آتش شدند؟آتشسوزی گسترده در بیمارستان گاندی در شمال تهران، بار دیگر زنگ خطر را برای مردم ایران به صدا درآورده است.
Baca lebih lajut »
دیوان لاهه: اسرائیل باید اقدامات لازم را برای جلوگیری از نسلکشی در غزه انجام دهددیوان بینالمللی دادگستری امروز (جمعه) رای خود را درخصوص «اقدامات اضطراری و موقت» برای تعلیق فعالیتهای نظامی رژیم صهیونیستی در غزه اعلام کرد. این دادگاه در حکم امروز صلاحیت خود را برای رسیدگی به این پرونده تایید کرد و از رژیم صهیونیستی خواست برای جلوگیری از نسلکشی اقدام کند.
Baca lebih lajut »