در سالهای اخیر بسیاری از موارد مطرح در قانون کار به فراموشی سپرده شده که موضوع پیمانهای دسته جمعی کارگران یکی از این موضوعات است که میتواند جایگزینی برای پیمانکاران باشد.
فردی که اخیرا به همراه خانوادهاش خودکشی کرد، وکیل دادگستری نیستبه گزارش خبرنگار ایلنا، ۲۹ آبانماه همهساله بهانهای برای جامعه کارگری و بازنشستگی کشور فراهم میآورد که به انبوه مواد و بندها و تبصرههای اجرا نشده این قانون در دو دهه اخیر بپردازد. بسیاری از موادی که در سالهای آغازین پس از تصویب این قانون اجرا میشدند اما رفته رفته با مقاومت کارفرمایان و بیتفاوتی دولتها و کاهش قدرت چانهزنی کارگران، به دست فراموشی سپرده شدند.
در کنوانسیون ۱۵۴ سازمان جهانی کار پیرامون پیمانهای جمعی تاکید شده است که این مقاولهنامه به منظور رسیدن به اهداف توصیهنامه «قراردادهای جمعی» تدوین شده است. همچنین در ماده ۱۴۱ فصل پیمانهای جمعی این تاکید صورت گرفته که موارد و مزایای شغلی و حقوقی این پیمانها نباید از مصوبات شورای عالی کار و حداقلهای قانون کار کمتر باشند و از سوی دیگر با قوانین آمره بالادستی و قانون کار نباید تعارض داشته باشند که البته وزارت کار نهایتاً تا یک ماه انطباق پیمان با این ماده را باید بررسی و اعلام کند.
کاهش بیشتر مزایا، عدم امکان چانهزنی دستهجمعی برای حقوق، عدم امکان طرح موضوع تشکلات وعدم امکان طبقهبندی مشاغل، همه و همه از نتایج و عواید گسترش حضور این دسته از پیمانکاران بود. این همه درحالی رخ داد که حضور این پیمانکاران از دید کارگران اضافی بود و بخش قابل توجهی از کارکردهای این شرکتها میتوانست در قالب پیمان دسته جمعی و قرارداد گروهی با کارگران حل کرد.
در این رابطه ضمن تاکید بر وجود بدیل مناسب پیمان دستهجمعی کارگران به جای پیمانکاران تامین نیروی انسانی، اظهار کرد: زیرساخت پیمانهای دستهجمعی در قانون کار و در چندین بند وجود دارد. هیچ فردی نمیتواند بگوید که ما نمیتوانیم در کوتاه مدت زیرساختهای قانونی و اجرایی جایگزینی پیمان دستهجمعی کارگری به جای پیمانکاری تامین نیروی انسانی را فراهم کنیم.
این فعال کارگری تاکید کرد: خوشبختانه آقای میدری بهعنوان اولین وزیر کار کشور که در این موضوع صادق بود و گفت که توان چانهزنی تشکلهای کارگری در ایران پایین است و میدان لازم به آنها داده نشده تا سه جانبه گرایی جدی گرفته شود. ما بابت این صداقت بهعنوان فعالین کارگری از ایشان تشکر میکنیم. این ضعف چانهزنی و قدرت تشکلها یکی از دلایل عدم امکان طرح موضوع پیمانهای دستهجمعی و طرح مطالبه آن توسط ماست. این ضعف در قدرت چانهزنی را در نتایج عملکرد شورای عالی کار نیز میبینیم.
قانون کار اصلانی سه جانبه گرایی شورای اسلامی کار محمد اصلانی پیمان های دسته جمعی پیمانکاران نیروی انسانی قراردادهای جمعی
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
آمادگی دانشگاه صنعتی سهند برای تأمین نیروی انسانی موردنیاز صنایعرئیس دانشگاه صنعتی سهند از آمادگی این دانشگاه برای تأمین نیروی انسانی ماهر و متخصص موردنیاز صنایع استان آذربایجان شرقی خبر داد.
Baca lebih lajut »
ایجاد کنسرسیومهای ملی مهارت برای تأمین نیروی انسانی متناسب با نیازهای بازار کارسرپرست دانشگاه ملی مهارت گفت: دانشگاه در حال ایجاد کنسرسیومهای ملی مهارت برای تأمین نیروی انسانی متناسب با نیازهای بازار کار است.
Baca lebih lajut »
پژوهشگاه علوم انسانیِ جهاددانشگاهی نیروی امریه میپذیردتهران- ایرنا- پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی جهت تأمین نیروی انسانی متخصص خود امریه سربازی جذب میکند.
Baca lebih lajut »
الجی برای استارشیپ باتری میسازدشرکت اسپیسایکس با شرکت الجی برای تامین باتریهای مورد نیاز فضاپیمای استارشیپ برای سفر به مریخ قرارداد بست.
Baca lebih lajut »
ارتقای بیمارستان الغدیر نیازمند تامین نیروی انسانی متخصص استنماینده مردم پردیس در مجلس شورای اسلامی ارتقای بیمارستان الغدیر را نیازمند تامین نیروی انسانی متخصص و تجهیزات تخصصی دانست.
Baca lebih lajut »
تامین نیروی انسانی از مسیر مقطع متوسطه مقرون به صرفهتر و تخصصیتر استمعاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: براساس آییننامه توسعه مهارت آموزی دانش آموزان، برای ارتقای کیفی و کمی آموزشهای مهارتی متناسب با نیاز و بازار جامعه باید از کلیه ظرفیتهای درون سازمانی و برون سازمانی موجود استفاده کرد این در حالیست که تامین نیروی انسانی از مسیر دوره دانش پذیری متوسطه برای کشور مقرون به صرفهتر، هدفمندتر و تخصصیتر است.
Baca lebih lajut »