حسن رنجبر: از مهمترین مباحث در حوزه اقتصاد، موضوع بخش خصوصى و دولتى و نوع تعامل و جایگاه هر یک در ساختار اقتصادى هر کشور است. پاسخ به این سؤال خود موجد مکاتب مختلفى در علم اقتصاد شده است: ۱- مکاتبى که معتقد به اقتصاد تماما دولتى هستند. ۲- مکاتبى که دخالت دولت در اقتصاد را برنمىتابند و دولت را صرفا در حد سیاستگذار و هماهنگکننده میدانند.
از مهمترین مباحث در حوزه اقتصاد، موضوع بخش خصوصى و دولتى و نوع تعامل و جایگاه هر یک در ساختار اقتصادى هر کشور است. پاسخ به این سؤال خود موجد مکاتب مختلفى در علم اقتصاد شده است:۲- مکاتبى که دخالت دولت در اقتصاد را برنمىتابند و دولت را صرفا در حد سیاستگذار و هماهنگکننده میدانند.در کشور ما این بحث سابقه طولانى دارد و همچنان مورد بحث است.
سیاستگذاران در جمهوری اسلامی بهطور مستمر بر حضور و مشارکت بخش خصوصى و مردم در اقتصاد تأکید دارند، اما در عمل این دولت است که همچنان بزرگتر و فربهتر شده و در کنار خود بخشى را هم به نام خصولتىها به وجود آورده که سنخیتى با سازوکارهاى بخش خصوصى واقعى ندارد. مسیر طىشده سبب شده تا حوزه اقتصادی کشور و بخش خصوصی آن براى بینالمللىشدن و ورود به بازارهای جهانى راهی سخت در پیش داشته باشد که خود نیازمند عزم و اجماعى ملى است. همین ضرورت موجب پیشنهاد مدلی است تا در یک تعامل دوسویه مبتنی بر مفاهمه و اجماع، بینالمللىشدن ما را تسهیل و کوتاه کند که در قالب چند سؤال طرح میشود. پاسخ به این سؤالها نیازمند عزمى ملى است.
5- در حوزه مدیریت اجرائی و در رأس آن کابینه، چند درصد از وزرا در دولتهای مختلف از بخش خصوصى آمده یا قبل از وزارت در بخش خصوصى واقعى، بهخصوص در حوزه تولید و صنعت فعال بودهاند؟ تأکید بر قبل از وزارت است تا تجربه فعالیت در بخش خصوصی را وارد دولت کرده باشند. عمده ایشان بعد از وزارت و وکالت مجلس و مدیریت در دولت و پس از سعى و خطا و هدردادن منابع و منافع ملى و در زمان بازنشستگی وارد بخش خصوصى شده و عمدتا در حوزههای دلالى، واسطهگرى، خدمات زودبازده و تجارتهای رانتى فعال شدهاند.
شخصى با هزار ادعا، مشکلات بورس را در سه روز، دیگرى مشکل ترافیک تهران را در شش ماه، آن یکى مشکل مسکن را در یک دوره، آن یکى مشکل زیرساختهای برق و انرژى و صنعت و تولید خودرو و... را در یک دوره کوتاه حل میکند! آیا این روشها عین فریبکارى نیست؟ نیاز ضروری امروز کشور مدیرانی است تولیدکننده ثروت و درآمد، کارآفرین، بهروز، پیشرو، امنیتآفرین، خلاق، چشم به افقهای آینده داشتن، جهانى اندیشیدن و مراودات جهانى داشتن، تشنه یادگیرى و آموزش مستمر بودن، مفهوم اعداد و ارقام را فهمیدن، اهل و بینش مذاکره داشتن، به رقابت در اقتصاد جهانى باورمندبودن. این مدیران براى پژوهش و تحقیق سرمایهگذاری میکنند و از همه مهمتر نگاه و باور ملی دارند.
دولت پزشکیان تشكیل دولت چهاردهم
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
نثاری: خروجی عملکرد کابینه دولت باید رضایت مردم باشدیک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حضور افراد کارآمد، متخصص، متعهد و پایبند به خون شهیدان در کابینه دولت چهاردهم برای حل مسائل کشور یک ضرورت است.
Baca lebih lajut »
گزارش محمدجواد ظریف از انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهمتهران- ایرنا- رئیس شورای انتقالی دولت چهاردهم، سازوکار و روند انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهم بر اساس کارگروههای تشکیل شده را تشریح کرد.
Baca lebih lajut »
گزارش محمدجواد ظریف از انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهمرئیس شورای انتقالی دولت چهاردهم، سازوکار و روند انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهم بر اساس کارگروههای تشکیل شده را تشریح کرد.
Baca lebih lajut »
قومیت، سیاست و دولتبرجسته شدن متغیر هویت قومی در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم و مباحث مربوط به تشکیل دولت جدید باعث شده تا بحث قومیت در عرصه سیاسی ایران جدیتر از همیشه مطرح شود.
Baca lebih lajut »
هیچ تمایلی برای پذیرش هیچ نوع سمتی در دولت چهاردهم نداشته و نخواهم داشترئیس جبهه اصلاحات ایران حضور و پذیرش هرگونه سمتی در دولت چهاردهم را رد کرد.
Baca lebih lajut »
چند توصیه بورسی به دولت چهاردهمیک کارشناس مسائل اقتصادی به دولت چهاردهم پیشنهاد کرد، اعتماد از دست رفته به بازار سرمایه را احیاء و از دخل و تصرف در این بازار خودداری کند.
Baca lebih lajut »