شرکت‌های دولتی دیگر در تاریکخانه نیستند/ ۷ اقدام ماندگار دولت سیزدهم در حوزه شرکت‌های دولتی

Indonesia Berita Berita

شرکت‌های دولتی دیگر در تاریکخانه نیستند/ ۷ اقدام ماندگار دولت سیزدهم در حوزه شرکت‌های دولتی
Indonesia Berita Terbaru,Indonesia Berita utama
  • 📰 isna_farsi
  • ⏱ Reading Time:
  • 145 sec. here
  • 4 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 61%
  • Publisher: 63%

شناسایی همه شرکت‌های دولتی و حاکمیتی، انتشار صورت‌های مالی همه شرکت‌ها برای اولین بار، راه اندازی و توسعه سامانه متمرکز امور بنگاه‌ها و شرکت‌های تحت کنترل نهادهای عمومی غیردولتی، تصویب آیین‌نامه انتظام‌بخشی شرکت‌های دولتی پس از ۲۰ سال در هیات دولت، تفکیک وظایف حاکمیتی از وظایف تصدی‌گری شرکت‌های دولتی و تدوین دستورالعمل حاکمیت شرکتی در بنگاه‌های...

به گزارش ایسنا،‌ فعالیت شرکت های دولتی در ایران از سال ۱۳۰۶ و با تاسیس بانک ملی ایران آغاز شد. در دهه ۴۰ و ۵۰ و با افزایش درآمدهای نفتی و توان مالی دولت، تاسیس شرکت‌های دولتی ابعاد گسترده تری یافت و تصدی دولت در بخش های مختلف اقتصادی از طریق این شرکت ها به نحو چشم گیری توسعه یافت.

اما در دولت سیزدهم، اصلاح و تحول در حوزه شرکت‌های دولتی در دستور کار قرار گرفت به‌طوری که در مدت کوتاه دولت شهید ابراهیم رئیسی، اقدامات ماندگاری در این حوزه انجام شد که نتایج چشمگیری را هم رقم زد.*هیچ خبری از نظارت بر شرکت های دولتی نبود در گام اول برای شفافیت، ۳۴۰ شرکت دولتی پیوست سه مشخص و صورت‌های مالی آنها منتشر شد. اما کار اول ما این بود که شبکه سهامداری دولت را شناسایی کنیم و مهمترین اتفاقی که در دولت سیزدهم در این حوزه رخ داد، همین بود. یعنی نه تنها شبکه دولت، بلکه به کل حاکمیت تسری دادیم. امروز می‌توانیم ادعا کنیم شرکت‌های وابسته به وزارت اقتصاد تا هر لایه‌ای را شناسایی کرده‌ایم. اینکه اعضای هیات مدیره چه کسانی هستند، در چه تاریخی منصوب شده‌اند، چند کرسی هیات مدیره خالی است و در چه زمانی دوره آنها به پایان خواهد رسید.

صورت مالی محرمانه صرفا مشمول شرکت‌های وزارت دفاع و انرژی اتمی و شرکت‌ نیکو در حوزه نفت بود. اما اطلاعات فلان شرکت تجاری در نهاد عمومی غیردولتی در بازار استارتاپ‌ها چرا محرمانه باشد؟ قطعا محرمانه نیست. ما اینها را منتشر کردیم. بله. ما باید گام به گام باید جلو می‌رفتیم و آسیب‌شناسی بعد از این داده‌هاست. آیت الله رئیسی هنوز در قید حیات بودند که برنامه رونمایی از درختواره شرکت‌های دولتی با حضور ایشان برگزار شد. ایشان توصیه کردند و گفتند حالا راهکار دهید که برای رفع زیان انباشته و افزایش بهره‌وری شرکت‌های دولتی و حاکمیتی چه کاری باید انجام شود.ما در چند سطح ورود کردیم.

بنابراین بخش زیادی از لایحه به این شکل از متن اصلی جدا و به تصویب هیات وزیران رسید. بخش باقی مانده این لایحه متنی ۵-۶ صفحه‌ای و متشکل از یک سری احکام است که لایحه پیشنهادی آن به هیات دولت ارسال شده است. احتمالا فرصت بررسی این لایحه در دولت سیزدهم نباشد و امیدواریم در دولت چهاردهم تصویب و به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود.

ما قبل از هر جلسه مجمع سند پشتیبان داریم که حدود ۳۰-۴۰ صفحه است و خلاصه آن هم در دو صفحه نوشته شده است. با این سند، هر فرد می‌داند با چه شرکت و چه شرایطی روبرو است و درباره چه مسائلی باید تصمیم‌گیری شود. این کار کیفیت حضور در مجامع عمومی را خیلی افزایش داد. ببینید برخی شرکت‌های دولتی‌ زیان‌ده هستند. این زیان‌دهی علت‌های مختلفی دارد. یک دلیل ناکارآمدی مدیران بوده است. دلیل دیگر دستورات اشتباه به این شرکت‌ها است. دلایل مختلفی دارد.

خزانه داری باید روی این شرکت اشراف کامل داشته باشد و همه تراکنش‌های آن را نظارت کند اما روش آن این نیست. مثلا شرکتی به نام تراورس. این شرکت دولتی بود که خصوصی شد و به‌دلیل مسائلی که در پرونده گروه امیرمنصور آریا به وجود آمد دوباره به دولت برگشت. کار این شرکت این بود که زیر ریل‌ها تراورس می‌گذارد. این شرکت برای اینکه بتواند در مناقصه شرکت کند، باید بتواند از بانک ضمانت نامه بگیرد.

این اتفاقات باعث می‌شود شرکت‌های دولتی از مدیران متخصص خالی شود. به عنوان مثال در حوزه فناوری اطلاعات شما نیرویی پیدا نمی‌کنید که با این قیمت‌ها کار کند. بخش خصوصی در حوزه آی تی بالای ۸۰ میلیون تومان، بالای ۱۰۰ میلیون تومان حقوق می‌دهند اما در شرکت‌های دولتی اجازه چنین کاری نداریم. آن وقت به ما می‌گویند باید سامانه الکترونیک اموال تملیکی را راه اندازی کنید. این سامانه نیاز به یک سال کار دارد.

Berita ini telah kami rangkum agar Anda dapat membacanya dengan cepat. Jika Anda tertarik dengan beritanya, Anda dapat membaca teks lengkapnya di sini. Baca lebih lajut:

isna_farsi /  🏆 2. in İR

Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama

Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.

تاکید دستغیب بر توجه ویژه دیوان محاسبات به بررسی عملکرد شرکت‌ها در گزارش تفریغ بودجهتاکید دستغیب بر توجه ویژه دیوان محاسبات به بررسی عملکرد شرکت‌ها در گزارش تفریغ بودجهرئیس کل دیوان محاسبات کشور گفت: امسال اصل شفافیت در اطلاع رسانی در مورد عملکرد مالی دستگاه‌ها و شرکت‌های دولتی در تفریغ بودجه اعمال و گزارش آن در دسترس عموم قرار می‌گیرد.
Baca lebih lajut »

۱۰ شهریور؛ مهلت معرفی محققان برای حضور در جایزه روستاآزاد۱۰ شهریور؛ مهلت معرفی محققان برای حضور در جایزه روستاآزادسازمان‌های دولتی و خصوصی، مؤسسات فرهنگی، مؤسسات ارتباطات بین‌الملل و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور تا ۱۰ شهریور فرصت دارند نسبت به معرفی محققان خود برای حضور در فراخوان جایزه روستاآزاد اقدام کنند.
Baca lebih lajut »

درخواست کارمندان مشمول قانون کارِ وزارت نیرو از رئیس‌جمهوردرخواست کارمندان مشمول قانون کارِ وزارت نیرو از رئیس‌جمهورجمعی از مشمولین قانون کار شاغل در شرکت‌های دولتی (تابعه) وزارت نیرو در نامه‌ای به رئیس‌جمهور منتخب، مطالبات خود را بیان کردند.
Baca lebih lajut »

راه اندازی ۲۲ کد رشته جدید در دانشگاه یاسوجراه اندازی ۲۲ کد رشته جدید در دانشگاه یاسوجیاسوج- ایرنا- رئیس دانشگاه یاسوج گفت: راه اندازی ۲۲ کد رشته در مقاطع مختلف تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی) از اقدام های ماندگار دولت سیزدهم در دانشگاه یاسوج بوده است.
Baca lebih lajut »

لغو پروازهای شرکت‌های اسپانیا به سرزمین‌های اشغالیلغو پروازهای شرکت‌های اسپانیا به سرزمین‌های اشغالیبه دنبال تنش‌ها در منطقه غرب آسیا و پس از اقدام بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی در لغو پروازهای خود به سرزمین‌های اشغالی، شرکت‌های اسپانیایی نیز از این رویه پیروی کردند.
Baca lebih lajut »

شهردار تهران: دولت سیزدهم خدمات بزرگی در حوزه مدیریت شهری انجام دادشهردار تهران: دولت سیزدهم خدمات بزرگی در حوزه مدیریت شهری انجام دادشهردار تهران در آخرین جلسه هیئت وزیران دولت سیزدهم گزارشی از عملکرد شهرداری تهران ارائه و اظهار کرد: دولت سیزدهم خدمات بزرگی در حوزه مدیریت شهری انجام داد.
Baca lebih lajut »



Render Time: 2025-02-24 20:39:48