گمانهزنی اضطراری پناهگاه صخرهای پیر قوچ، اَرسنجان به منظور شناخت بهتر توالی لایههای فرهنگی و چگونگی زیست جوامع انسانی ساکن در منطقۀ فارس در دورۀ اواخر فراپارینهسنگی و اوایل نوسنگی انجام شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، حسن افشاری ) گفت: پناهگاه صخرهای پیرقوچ در شهرستان ارسنجان در استان فارس قرار دارد. این محوطه در سال ۱۴۰۰ مورد تعرض حفاران غیر مجاز قرار گرفته بود. یافتههای سطحی گویای وجود استقراری از دورۀ نوسنگی بیسفال – فرا پارینهسنگی است. همین موضوع نشانگر اهمیت محوطه در خصوص پاسخگویی به سؤالات مهمی همچون چگونگی آغاز کشاورزی، تولید خوراک و همچنین اولین نشانههای دامپروری در زاگرس جنوبی و استان فارس است.
او اظهارکرد: به همین دلیل با حمایت پژوهشگاه، بنیاد ایلامشناسی و مدیریت پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، کاوش گمانهزنی اضطراری در این محوطه به منظور شناخت بهتر توالی لایههای فرهنگی و چگونگی زیست جوامع انسانی ساکن در منطقۀ فارس در دورۀ اواخر فراپارینهسنگی و اوایل نوسنگی انجام شد. کاوش در این محوطه در تاریخ ۰۵/۱۱/۱۴۰۲ آغاز شد و پس از پایان لایهنگاری، ۲۹ بافت فرهنگی با ضخامت ۵ متر به دست آمد که نمایانگر لایههایی از دورۀ فراپارینهسنگی و نوسنگی بیسفال بود.
به عقیدۀ افشاری این محوطه یک ماندگاه کوچک و موقت شکار بوده است. نمونه یافتههای به دست آمده از این محوطه شامل تعداد قابل توجهی دستافزار سنگی، استخوانهای حیوانی، کوبه، مشته و یک عدد درفش استخوانی است؛ همچنین از ویژگیهای بارز محوطه و یافتههای حاصل از آن میتوان به شناخت سیر تغییر دستافزارها از دورۀ فراپارینه سنگی به نوسنگی اشاره کرد که پس از مطالعات نهایی، در آینده در قالب چند رسالۀ دکتری منتشر خواهند شد.
این باستانشناس تصریحکرد: این محوطه اولین بار در سال ۱۳۵۷ توسط باستانشناسان ژاپنی شناسایی و کدگذاری شد و در سال ۱۳۸۵ توسط سازمان میراثفرهنگی استان فارس توسط محمدحسن پاکنژاد با شمارۀ ۱۷۲۶۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
کشف یک محوطه فراپارینهسنگی و نوسنگی در استان فارسگمانهزنی باستانشناسان در یک پناهگاه صخرهای در استان فارس به کشف محوطه دورۀ فراپارینهسنگی و نوسنگی بیسفال منجر شد.
Baca lebih lajut »
رد پای انسانهای ۱۴ هزار ساله در ارسنجان پیدا شدبه گزارش شبکه شرق، محمد ثابت اقلیدی امروز، ۱۲ اسفند گفت: کاوش باستانشناسی پناهگاه صخرهای پیر قوچ به مدت یک ماه توسط هیات باستانشناسی ایرانی انجام شد. وی افزود: این پناهگاه که قدمتش به ۷ تا ۱۲ سال قبل از میلاد مسیح میرسد برای نخستین بار مورد کاوش باستان شناسان قرار گرفت.
Baca lebih lajut »
دفتر رهبر حزب محافظهکار کانادا: برای تقاضای مهاجرت فرزند قالیباف توصیهنامه ندادهایمدفتر پیر پالیو، عضو پارلمان و رهبر حزب محافظهکار کانادا، به ایران اینترنشنال گفت که او هیچ توصیهنامهای در حمایت از اعطای روادید به فرزند محمدباقر قالیباف ارائه نکرده است.
Baca lebih lajut »
چگونه تصاویر دستکاریشده را تشخیص دهیمدر دنیایی که میتوان تصاویر را با تنها چند دکمه به صورت دیجیتالی تغییر داد یا کاملا با هوش مصنوعی از هیچ ایجاد کرد، اطمینان به چشمهایمان دارد سختتر و سختتر میشود.
Baca lebih lajut »
کشف قدیمیترین ابزارهای سنگی در اروپا با قدمت یک میلیون سال در اوکراینمحققان ابزارهای سنگی باستانیای را در غرب اوکراین یافتهاند که میگویند احتمالا قدیمیترین شواهد شناختهشده از حضور انسانهای اولیه در اروپا هستند.
Baca lebih lajut »
اسرائیل پس از تغییر متن ترانه، اجازه حضور در مسابقات یوروویژن را پیدا کردحضور اسرائیل در رقابت امسال انتخاب بهترین ترانه سال اروپا پس از آنکه این کشور شعر ترانه ارسالی خود به مسابقه را تغییر داد، نهایی شد.
Baca lebih lajut »