رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران گفت: امروز بازار جهانی فرش در اختیار هندوستان قرار دارد و هندیها توانستهاند امریکا را به عنوان بازاری که مقصد ۴۴ درصد صادرات فرش جهان است در اختیار بگیرند. در این شرایط ارزش صادرات فرش ایران از ۴۲۶ میلیون دلار در سال ۱۳۹۶ به کمتر از ۴۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ سقوط کرده است.
مرتضی حاجی آقامیری، رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا شرحی از چالشهای پیش روی صنعت فرش ایران ارائه کرد و گفت: اصلیترین عامل انزوای فرش ایران در بازارهای جهانی تحریمهای بینالمللی و پس از آن سیاستهای نادرستی است که در کشور و به دلیل شرایط غیرعادی برآمده از تحریمها اتخاذ میشود و مهمترین این سیاستها پیمانسپاری ارزی است؛ در سال ۱۳۹۶ و آخرین سال پیش از اعمال آخرین دور از تحریمهای امریکا علیه ایران ارزش صادرات فرش ایران ۴۲۶ میلیون دلار بود و...
وی افزود: همچنین به دلیل تبصره ۱۲۱ آییننامه اجرایی امور گمرکی امکان بازگرداندن فرشهای ایرانی که در بازارهای خارجی انباشته و قیمتهای آن شکسته شده است به کشور وجود ندارد، این فرشها را میتوان پس از بازگشت به ایران تعمیر کرد و در بازارهای جدید عرضه کرد، علاوه بر این اجرا نشدن بیمه اجتماعی برای قالیبافان و شاغلین صنایع دستی شناسهدار سبب شده حداقل حقوق نیز به این افراد اختصاص پیدا نکند، حاصل این اتفاقات از بین رفتن اشتغال ۲میلیون نفری و کاهش تولید و صادرات در صنعت فرش دستباف ایران است.
حاجی آقامیری خاطرنشان کرد: فرش ایران پس از انقلاب در سه دوره به طور مستقیم توسط امریکا تحریم شد در نتیجه اینها نیمی از سالهای پس از انقلاب فرش ایران تحریم بوده اما با وجود همین تحریمها از طریق یک شبکه نقل و انتقال مالی که به صورت مویرگی وجود داشت صادرات فرش ایران انجام میشد.
رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: امروز بازار جهانی فرش در اختیار هندوستان قرار دارد و هندیها توانستهاند امریکا را به عنوان بازاری که مقصد ۴۴درصد صادرات فرش جهان است در اختیار بگیرند، هندیها همچنین موفق شدهاند ذائقه این بازار را به سمت کالاهای خود سوق دهند بنابراین حتی اگر درها بازار امریکا به روی فرشهای ایرانی باز شود، زمان، هزینه و تلاش زیادی باید صرف شود تا ایران جایگاه خود را در این کشور بازیابد.
حاجی آقامیری از ترکیه و افغانستان به عنوان دیگر رقبای ایران در بازار جهانی فرش یاد کرد و گفت: مسالهای که در مورد فرش افغانستان برای ایرانیها وجود دارد، قاچاق فرشهای این کشور به ایران است این فرشهای قاچاق با کیفیت و قیمتی پایینتر در بازار ایران عرضه میشود، افغانستان یکی از کشورهای تولیدکننده فرش است و زمانی که امریکاییها که در افغانستان حضور نظامی داشتند و طالبان ضعیف شده بود امریکاییها در صنعت فرش افغانستان سرمایهگذاری کردند و قالیبافی را در این کشور گسترش دادند.
صادرات فرش ایرانی تجارت فرش بازار جهانی فرش صنعت فرش ایران
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
صادرات ۶۰۵ هزار تن کالا در سال جاری از گیلانمدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان از صادرات ۶۰۵ هزار تن کالا طی سال جاری در این استان خبر داد و گفت: ارزش این مقدار صادرات به ۳۴۳ هزار میلیون دلار میرسد.
Baca lebih lajut »
شانزدهمین نمایشگاه فرش ماشینی تهران ۱۴۰۳رویداد نمایشگاهی فرش و کفپوش تهران تنها رویداد تخصصی فرش ماشینی است که هر ساله و به صورت رسمی در ایران برگزار میشود.
Baca lebih lajut »
کالاهای وارداتی ایران از چین؛ از پیچ و مهره تا دارچین و قهوهگزارشهای گمرک جمهوری اسلامی نشان میدهد ایران در سال ۱۴۰۲ طیف وسیعی از کالاها به ارزش بیش از ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار را از چین وارد کرده است.
Baca lebih lajut »
عراقچی: دولت کمیته خاصی را برای رسیدگی به وضعیت صادرات فرش ایرانی تشکیل میدهدوزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، گفت : دولت میخواهد کمیته خاصی را برای رسیدگی به وضعیت صادرات فرش ایرانی تشکیل دهد .
Baca lebih lajut »
ارزش مبادلات تجاری آذربایجانغربی به ۱۹۸۶ میلیون دلار رسیدمدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی گفت: ارزش مبادلات تجاری استان در نیمه نخست امسال با وزن بیش از ۳.۳ میلیون تن به ۱۹۸۶ میلیون دلار رسید.
Baca lebih lajut »
دستور وزارتخارجه به سفارتخانهها برای صادرات محصولات ایرانیوزیر امور خارجه گفت: وزارت خارجه به همه سفارتخانهها دستور داده که برای صادرات هر چه بیشتر محصولات ایرانی و در راس آنها فرش تلاش بکنند.
Baca lebih lajut »