سد قیز قلعه‌سی، آبادانی در دل محرومیت

Indonesia Berita Berita

سد قیز قلعه‌سی، آبادانی در دل محرومیت
Indonesia Berita Terbaru,Indonesia Berita utama
  • 📰 isna_farsi
  • ⏱ Reading Time:
  • 93 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 40%
  • Publisher: 63%

پس از نیم قرن از احداث و اجرای سد قیزقلعه‌سی و سپری شدن نزدیک به بیست سال از آغاز عملیات اجرایی بهره‌برداری از این سد، بالاخره انتظارها به پایان رسید و خبری مبنی بر بهره‌برداری از این سد با حضور روسای جمهور دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان، منتشر شد.

سد قیزقلعه‌سی در قالب طرحی عظیم با توان فنی مهندسان ایرانی باز طراحی شده و عملیات عمرانی برای رسیدن سد به مرحله آبگیری به پایان رسیده و روزشمار بهره‌برداری از این طرح آغاز شده است؛ احداث و بهره‌برداری از این سد علاوه بر تامین آب اراضی شبکه پائین دست و رونق کشاورزی، موجب توسعه اقتصادی منطقه، افزایش کیفیت محصولات کشاورزی و توسعه گردشگری شده و تخصص و دانش داخلی را به نمایش خواهد گذاشت.

یوسف غفارزاده، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی در این خصوص به ایسنا می‌گوید: سد قیزقلعه‌سی با هدف انتقال بخشی از آب خروجی از سد مخزنی خداآفرین به شبکه آبیاری پایین‌دست و همچنین تولید برق احداث شده است. این سد در فاصله ۱۲ کیلومتری پایین‌دست سد مخزنی خدآفرین بوده و عملیات اجرایی آن از خرداد ۱۳۸۵ شروع شد. این سد از نوع خاکی با هسته رسی با ارتفاع ۳۷ متر از پی‌، حجم مخزنی حدود ۶۲ میلیون مترمکعبی داشته و توانایی تنظیم دو میلیارد مترمعکب آب سالانه را برای طرفین دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی می‌گوید: با احداث سد قیز قلعه‌سی و تامین آب شبکه خداآفرین به میزان ۷۴ هزار هکتار در اهداف آینده طرح، شاهد تحول اقتصادی و توسعه پایدار در منطقه خواهیم بود که در نهایت باعث تثبیت جمعیت مرزنشینان می‌شود. او، توسعه سایر صنایع جانبی با احداث سدها و شبکه آبیاری و ایستگاه‌های پمپاژ و افزایش سطح زیر کشت را ممکن دانسته و در این مورد، بیان می‌کند: اراضی که قبل از احداث این تاسیسات در دامنه کوه‌ها و کوهپایه‌ها دره‌ها به صورت دیمی با محصول اندک و در برخی موارد با خشک شدن آن‌ها روبرو می‌شد، با احداث سد به اراضی با کشت آبی مطمئن، تبدیل و تولید مواد اولیه برای نگهداری و پرورش دام به صورت صنعت در مقیاس‌های بزرگ ممکن شده و به دنبال آن تولید مواد صنعتی مانند صنعت کفش‌سازی، چرم و پارچه فروشی که محصولات فرعی...

به گفته نماینده مجری طرح سد قیزقلعه‌سی، رسیدن سطح آب‌های زیرزمینی و سفره آب زیرزمینی به حد طبیعی خود و جلوگیری از فرو نشستن زمین‌های کشاورزی، روستایی و شهری از دیگر فواید پراهمیت احداث و به ثمر رسیدن سدهای ارس، خداآفرین و قیزقلعه‌سی به شمار می‌آید. با توجه به شرایط خاص پروژه، انحراف آب رودخانه ارس در دو مرحله صورت گرفته است و اکنون با تکمیل سد قیز قلعه‌سی بهره‌برداری از طرح عظیم آبرسانی خداآفرین از رود ارس آغاز می‌شود که از دستاوردهای مهم اجرای این طرح به عنوان یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های آبیاری تحت فشار در منطقه می‌توان به استفاده بهینه از منابع آب و خاک و حق آبه‌های مرزی و کشاورزی نوین، اشاره کرد.

Berita ini telah kami rangkum agar Anda dapat membacanya dengan cepat. Jika Anda tertarik dengan beritanya, Anda dapat membaca teks lengkapnya di sini. Baca lebih lajut:

isna_farsi /  🏆 2. in İR

Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama

Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.

بهره‌برداری از بزرگترین طرح مشترک آبی شمال غرب توسط «ایران» و «آذربایجان»بهره‌برداری از بزرگترین طرح مشترک آبی شمال غرب توسط «ایران» و «آذربایجان»مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با بیان اینکه سد قیز قلعه‌سی به عنوان مهم‌ترین طرح مرزی شمال غرب کشور به طور کامل به اتمام رسیده، از بهره‌برداری قریب‌الوقوع این سد خبر داد.
Baca lebih lajut »

افتتاح سد قیز قلعه‌سی با حضور رؤسای جمهور ایران و آذربایجانافتتاح سد قیز قلعه‌سی با حضور رؤسای جمهور ایران و آذربایجانآخرین اخبار روز ایران و جهان ؛ خلاصه خبرهای امروز ایران را در خبرگزاری تسنیم بخوانید
Baca lebih lajut »

افتتاح سد « قیز قلعه سی» و بهره‌برداری رسمی از سد «خداآفرین»/ حفظ یک میلیارد مترمکعب حقابه ایراافتتاح سد « قیز قلعه سی» و بهره‌برداری رسمی از سد «خداآفرین»/ حفظ یک میلیارد مترمکعب حقابه ایرابا حضور مقام‌های رسمی ایران و آذربایجان بزودی سد «قیز قلعه سی» افتتاح می‌شود و با افتتاح آن، سد «خداآفرین» نیز به صورت رسمی به بهره‌برداری خواهد رسید.
Baca lebih lajut »

فیلمی که قرار بود در موزه قطب شمال نگه‌داری شود!فیلمی که قرار بود در موزه قطب شمال نگه‌داری شود!در نشستی به بهانه نمایش فیلم «آبادانی ها» کیانوش عیاری گفت: این فیلم به عنوان پنجاه فیلم برتر تاریخ سینما قرار بود در موزه قطب شمال نگهداری شود اما نگذاشتند!
Baca lebih lajut »

قیزقلعه‌سی؛ مصداق دیپلماسی دوستی آب استقیزقلعه‌سی؛ مصداق دیپلماسی دوستی آب استسخنگوی صنعت آب گفت: همانگونه که ارس منشا دوستی بوده قیز قلعه سی نیز مانند رگی بوده که منجر به دوستی دو کشور در دو سوی رودخانه شده است.
Baca lebih lajut »

شوراهای اسلامی، محور مشارکت مردم در اداره امور جامعه استشوراهای اسلامی، محور مشارکت مردم در اداره امور جامعه استفرماندار شهرستان خمام گفت: تشکیل شوراهای اسلامی محور مشارکت مردم در اداره امور جامعه و نمادی از نقش بی‌بدیل مردم در عرصه آبادانی شهر و روستای خویش است.
Baca lebih lajut »



Render Time: 2025-02-25 14:24:35