دلایل تشدید کسری تراز تجاری/ لزوم تنوع‌بخشی به بازارها و کالاهای صادراتی

Indonesia Berita Berita

دلایل تشدید کسری تراز تجاری/ لزوم تنوع‌بخشی به بازارها و کالاهای صادراتی
Indonesia Berita Terbaru,Indonesia Berita utama
  • 📰 isna_farsi
  • ⏱ Reading Time:
  • 60 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 27%
  • Publisher: 63%

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ضمن تشریح دلایل تشدید کسری تراز تجاری در سال ۱۴۰۲، بر لزوم تنوع‌بخشی به بازارها و کالاهای صادراتی تاکید کرد.

عباس آرگون در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که کسری صادرات غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ به حدود ۱۷ میلیارد دلار رسید، اظهار کرد: کسری تراز تجاری غیرنفتی در ۱۰ سال اخیر به بالاترین میزان رسیده و یکی از مهم‌ترین دلایل این وضعیت این است که بخش عمده‌ای از صادرات غیرنفتی ایران محصولات پتروشیمی است که قیمت‌های جهانی آنها در سال گذشته کاهش داشته است. علاوه بر این بحث پیمان سپاری ارزی و اختلاف نرخ ارز نیمایی و بازار آزاد باعث کم‌اظهاری در حوزه صادرات شده است.

آرگون با بیان اینکه پیش‌اظهاری در حوزه واردات برای استفاده بیشتر از ارز ارزان‌تر هم عامل دیگر افزایش کسری تراز تجاری است، گفت: محدودیت‌های تحریمی هم همچنین بر افت صادرات اثر دارد و صادرکنندگان مجبور هستند کالاهای خود را از طریق واسطه‌ها به دست مصرف‌کننده نهایی برسانند. علاوه بر این قوانین و مقررات و عوارض صادراتی هم بر افت صادرات اثر داشته است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به لزوم ثبات در حوزه تجارت خارجی، تصریح کرد: در شرایط تحریمی با کوچک‌ترین تغییرات در سیاست گذاری امکان از دست دادن برخی بازارهای صادراتی وجود دارد، چرا که مشتری منتظر تصمیم‌گیری شما نمی‌ماند و اگر نتواند رفتار مبدا را پیش‌بینی و برای بازه بلندمدت کالای مورد نیاز خود را تامین کند از شما عبور می‌کند.

وی با بیان اینکه نیاز تجار ثبات در سیاست‌گذاری و قوانین و مقررات تجارت خارجی است، اظهار کرد: توسعه صادرات نیازمند تنوع در بازارهای صادراتی است، البته در همین راستا اتفاقات خوبی مثل پیمان‌های بریکس و شانگهای محقق شده است. به گفته عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تنوع کالاهای صادراتی موضوع دیگری است که باید در نظر گرفته شود و متناسب با نیاز مقصد کالاهای متنوع تولید شود. مدیریت بهای تمام شده اهمیت زیادی دارد و کالاها باید با کیفیت و قیمت مناسب در بازارهای صادراتی عرضه شوند.

Berita ini telah kami rangkum agar Anda dapat membacanya dengan cepat. Jika Anda tertarik dengan beritanya, Anda dapat membaca teks lengkapnya di sini. Baca lebih lajut:

isna_farsi /  🏆 2. in İR

Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama

Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.

افزایش لحظه‌ای تعرفه‌های صادراتی و واردتی ممنوع استافزایش لحظه‌ای تعرفه‌های صادراتی و واردتی ممنوع استوزیر جهادکشاورزی با اشاره به ضرورت ارائه سند یک ساله صادراتی گفت: با هرگونه ممنوعیت‌های صادراتی غیرمنتظره، افزایش لحظه‌ای تعرفه‌های صادراتی و وارداتی و تغییرات قوانین گمرکی بخش کشاورزی مقابله خواهیم کرد.
Baca lebih lajut »

از سبد محدود صادراتی تا منفی‌تر شدن تراز تجاریاز سبد محدود صادراتی تا منفی‌تر شدن تراز تجاریصادرات غیرنفتی ایران در سال‌های گذشته با چالش‌های متعددی روبه‌رو بوده و تراز تجاری کشور در ۱۰ ماهه سال قبل هم به منفی ۱۴ میلیارد دلار رسیده است و بررسی‌ها حاکی از این است که وابستگی به تعداد محدودی از مقاصد صادراتی و تمرکز بر صادرات کالاهای اولیه دو مشکل اساسی در این زمینه هستند.
Baca lebih lajut »

کسری تراز تجاری ایران از ۲۰ میلیارد دلار عبور کردکسری تراز تجاری ایران از ۲۰ میلیارد دلار عبور کردآخرین آمار گمرک جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که تراز تجاری کشور در سال ۱۴۰۲ با عبور از ۲۰ میلیارد دلار به بیشترین کسری خود رسیده است.
Baca lebih lajut »

دلایل منفی شدن تراز تجاری کشور در سال ۱۴۰۲دلایل منفی شدن تراز تجاری کشور در سال ۱۴۰۲رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران گفت: در سال‌های گذشته بسیاری سعی داشتند بگویند تحریم‌ها تاثیری بر اقتصاد ایران ندارد با این حال بخشی از دلایلی که به منفی شدن تراز تجاری کشور در سال 1402 انجامید، برآمده از تاثیرات تحریم‌ها بود.
Baca lebih lajut »

راهکارهایی برای رفع موانع صادراتی در سال ۱۴۰۳راهکارهایی برای رفع موانع صادراتی در سال ۱۴۰۳رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، در یادداشتی به دلایل تراز تجاری منفی ۱۵ میلیارد دلاری اشاره و ابراز امیدواری کرده که در سال ۱۴۰۳ با بازنگری در سیاست‌های گذشته و آسیب‌شناسی آمارهای صادراتی، دلایل عمده کاهش صادرات را شناسایی و با رفع آن، صادرات به نقطه مطلوبی برسد.
Baca lebih lajut »

ادعای عجیب رییس بانک مرکزی: نرخ‌های موهوم دلار ۶۰هزار تومانی برای قاچاق و پولشویی است!ادعای عجیب رییس بانک مرکزی: نرخ‌های موهوم دلار ۶۰هزار تومانی برای قاچاق و پولشویی است!محمدرضا فرزین با بیان اینکه تراز تجاری کالایی ایران ۲۰ میلیارد دلار مثبت است،‌ اظهار کرد: ارز واردات کالاها را تامین کردیم و نرخ ارز کانال‌های مجازی، برای واردات قاچاق است.
Baca lebih lajut »



Render Time: 2025-02-25 16:41:53