در سازمان دولت‌های تُرک چه می‌گذرد؟

Indonesia Berita Berita

در سازمان دولت‌های تُرک چه می‌گذرد؟
Indonesia Berita Terbaru,Indonesia Berita utama
  • 📰 IRNA_1313
  • ⏱ Reading Time:
  • 78 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 35%
  • Publisher: 63%

تهران- ایرنا- «سازمان دولت‌های ترک» از نهادهای منطقه‌ای است که همراه با توسعه قلمرو و دامنه آن، اهدافش به خصوص در حوزه‌های سیاسی و امنیتی گسترش یافته است.

ایجاد سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی مانند «شانگهای» و «بریکس» از نگاه سیاستگذاران ایرانی دربردارنده فرصت‌هایی متعدد در سیاست و روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران بوده است. از سوی دیگر سازمان‌هایی نیز شکل گرفته که بیشتر با نگاه تردید و حتی تهدید به آن‌ها نگریسته می‌شود.

سازمان دولت‌های ترک یک سازمان بین‌المللی متشکل از پنج کشورترک‌زبان جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکیه و ازبکستان به عنوان کشورهای عضو رسمی و مجارستان، ترکمنستان و جمهوری ترک قبرس شمالی به عنوان اعضای ناظر است. گفته می‌شود ۱۵ کشور از جمله قطر، افغانستان، اوکراین و پاکستان درخواست عضویت ناظر دراین سازمان را دارند.

با پیوستن ترکمنستان به سازمان دولت‌های ترک، تنها تاجیکستان فارسی‌زبان در منطقه و در حاشیه سازمان باقی مانده است. آنچه در روابط ترکمنستان با ترکیه رخ می‌دهد، می‌تواند الگوی روابط با تاجیکستان باشد یعنی تقویت روابط دوجانبهدر اجلاس سازمان دولت‌های ترک در آبان ۱۴۰۰، نسبت به عضویت ناظر ترکمنستان اقدام شد. ترکمنستان عضو رسمی سازمان دولت‌های ترک نیست اما در فعالیت‌هایی با هدف توسعه تعامل فرهنگی و انسانی بین کشورهای ترک زبان شرکت می‌کند.

کشورهای ترک منطقه اوراسیا همان طور که قبلاً از نفوذ چین به عنوان وزنه تعادلی در برابر روسیه استقبال می‌کردند، اکنون هم می‌توانند از ترکیه به عنوان وزنه تعادلی برای چین استقبال کنند.روسیه همواره نقش برتر را در منطقه اوراسیا و تحولات آن داشته است. این کشور در قالب اتحادها و ائتلاف‌های منطقه‌ای مختلف تلاش کرده کشورهای این منطقه را در دایره نفوذ خود حفظ کند. سازمان دولت‌های ترک می‌تواند چالش جدی در این زمینه باشد.

فصل سوم کتاب، به روابط ایران و سازمان دولت‌های ترک زبان و تهدیدات ناشی از این نهاد برای جمهوری اسلامی ایران می‌پردازد. ایران در قبال سازمان دولت‌های ترک چند سناریو پیش رو دارد از جمله پیگیری «سیاست سکوت»؛ در این سناریو، قدرت مانور و تاثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران به حداقل می‌رسد ولی در مقایسه با سناریوی عضویت یا تقابل، هزینه‌های کمتری دارد

Berita ini telah kami rangkum agar Anda dapat membacanya dengan cepat. Jika Anda tertarik dengan beritanya, Anda dapat membaca teks lengkapnya di sini. Baca lebih lajut:

IRNA_1313 /  🏆 6. in İR

Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama

Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.

واحدهای خرد کشور تا پایان امسال از رقم ۴۴۰۰ واحد می‌گذردواحدهای خرد کشور تا پایان امسال از رقم ۴۴۰۰ واحد می‌گذردمدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: تا پایان سال مجموع واحدهای خردی که در این چند سال در قالب کارگاه‌ها ایجاد شده از رقم ۴۴۰۰ می‌گذرد.
Baca lebih lajut »

افزایش ۴۵ درصدی رفع تداخلات اراضی در دولت سیزدهمافزایش ۴۵ درصدی رفع تداخلات اراضی در دولت سیزدهمرئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: در دولت سیزدهم رفع تداخلات اراضی رشد ۴۵ درصدی نسبت به دولت‌های گذشته داشته که درصد قابل توجهی است.
Baca lebih lajut »

کنفرانس «اجلاس جهانی ایران آزاد ۲۰۲۴» با حضور مقامات سابق آمریکایی و اروپایی در پاریسکنفرانس «اجلاس جهانی ایران آزاد ۲۰۲۴» با حضور مقامات سابق آمریکایی و اروپایی در پاریستجمع حامیان سازمان مجاهدین خلق در نیویورک در اعتراض به مراسم یادبود رئیسی در سازمان ملل
Baca lebih lajut »

دهه اول محرم در هیات‌های قم چه می‌گذرد؟دهه اول محرم در هیات‌های قم چه می‌گذرد؟در آستانه فرا رسیدن محرم، ماه عزاداری سید و سالار شهیدان برنامه عزاداری تعدادی از هیات‌های شاخص و بزرگ قم در دهه اول ماه محرم اعلام شد.
Baca lebih lajut »

مشارکت در انتخابات راه برون‌رفت از مشکلات استمشارکت در انتخابات راه برون‌رفت از مشکلات استتهران- ایرنا- مدیرکل اوقافی و اجارات سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: مشارکت هر چه بیشتر در انتخابات ریاست جمهوری راه برون‌رفت از مشکلات خواهد شد.
Baca lebih lajut »

سفیر ایران در بیروت: کشورهای غربی برگزاری انتخابات را تسهیل کنندسفیر ایران در بیروت: کشورهای غربی برگزاری انتخابات را تسهیل کنندسفیر جمهوری اسلامی ایران در بیروت در اظهاراتی بر ضرورت تسهیل برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در برخی کشورهای غربی از سوی دولت‌های این کشورها تاکید کرد.
Baca lebih lajut »



Render Time: 2025-02-25 00:28:54