ابوریحان بیرونی به عنوان یکی از داشنمندان معروف ایرانی که پایهگذار برخی از علوم پایه مانند نجوم بوده، دارای ظرفیتهای تبلیغی فراوانی برای معرفی به جهان است.
به گزارش ایسنا، سیزدهم شهریورماه به عنوان سالروز ملی بزرگداشت دانشمند سرشناس ایرانی، ابوریحان بیرونی در تقویم کشورمان ثبت شده است. ابوریحان محمد بن احمد بیرونی در تاریخ ۳ ذیحجه ۳۶۲ قمری، برابر ۴ سپتامبر ۹۷۳ میلادی و ۱۸ دی ماه سال ۳۵۱ خورشیدی در شهر کاث به عنوان یکی از شهرهای اطراف ولایت خوارزم به دنیا آمد، پدر ابوریحان به نام ابوجعفر احمد بن علی اندیجانی به عنوان اخترشناس در دربار خوارزمشاه و مادر او ماما بود.
بیرونی ۲۵ سالِ نخست عمر خود را در خوارزم گذراند. در این دوره از زندگی علوم مختلف فقه، کلام، صرف و نحو، جغرافیا، ریاضیات، ستاره شناسی و پزشکی را آموخت، سپس به دربار امیرِ طبرستان و گرگان با نام شمسالمعالی قابوس رفت و مورد توجه او قرار گرفت و کتاب «آثار الباقیه عن القرون الخالیة» را در سال ۳۹۱ قمری به نام او تألیف کرد.
نوشتههایی از بیرونی در دست است که به وضوح در آنها از گردشِ زمین به دورِ خودش نام برده میشود. همچنین بیرونی در کتاب «الاسطرلاب» روشی برای محاسبه شعاع زمین ارائه میکند. عددی که ابوریحان به دست آورده، ۶۵۶۰ کیلومتر عددی است که تا حدِ قابل توجهی به مقدار صحیح خود نزدیک است. ۴. تحقیق ماللهند، درباره اوضاع سرزمین هند از تاریخ و جغرافیا تا عادات و رسوم و طبقات اجتماعی آن.۶. الصیدنة فی الطب، که در داروشناسی و مفردات پزشکی نگاشته است.۸. جمع الطرق السائرة فی معرفة اوتار الدائرة، که به اندازه گیری طول وترهای دایره مربوط می شود.
او سپس به بیان نظر خود درباره طبیعت میپردازد: «طبیعت به شیوهای مشابه عمل میکند، ولی در تمامی شرایط رویکردش در مورد همه یکسان است. او اجازه نابودی برگ و میوه را میدهد و بدین طریق جلوی آنها را برای تولید هدف نهاییشان میگیرد. طبیعت آنها را نابود میکند تا جایی برای دیگران باز کند.»
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
سالروز دانشمند همه چیز دان ایرانی/ حکایتی جالب و خواندنی از زندگی ابوریحانابوریحان بیرونی دانشمند ایرانی به واسطه مطالعات عمیق بهویژه در علوم پایه ملقب به «منجم»، «ریاضیدان»، «پدر علم ژئودزی»، «تقویمشناس» و «طبیعیدان» بوده و دست آخر نیز «دانشمند همه چیز دان» شد.
Baca lebih lajut »
سالروز دانشمند ایرانی که دیدگاهی مشابه نظریات اینشتین داشتابوریحان بیرونی دانشمند ایرانی به واسطه مطالعات عمیق بهویژه در علوم پایه ملقب به «منجم»، «ریاضیدان»، «پدر علم ژئودزی»، «تقویمشناس» و «طبیعیدان» بوده و دست آخر نیز «دانشمند همه چیز دان» شد و با نامگذاری سالروز تولد وی به نام روز ملی علوم پایه، زمینهای فراهم شد تا توجه مردم و دولتمردان به این مساله و اثرات آن در زندگی بهتر و آینده روشنتر برای...
Baca lebih lajut »
کسب رتبه پنجم توسط دانشگاه علوم پایه زنجان در شاخص انتشار مقالات نیچرایندکسدانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان در شاخص انتشار مقالات نیچرایندکس رتبه پنجم را کسب کرد.
Baca lebih lajut »
معرفی «استاد نمونه جوان» در حوزه علوم پایه/ جزئیات هشتمین دوره جشنواره دانشمندان جوانهشتمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، آذر ماه ۱۴۰۳ همزمان با برنامههای ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری برگزار میشود.
Baca lebih lajut »
واکنش تلگرام به بازداشت بنیانگذار آن در فرانسه: دوروف چیزی ندارد که پنهان کندواکنش کاربران ایرانی به بازداشت بنیانگذار تلگرام در فرانسه
Baca lebih lajut »
روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی در تقویم سال ۱۴۰۳ چه روزی است؟13 شهریور روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی و مردم شناسی نام گذاری شده است. ابوریحان بیرونی پدر مردم شناسی و هندشناسی می باشد. ابوریحان بیرونی شخصیت کنجکاوی داشت. این خصلت او باعث علاقه وی به مردم شناسی بود. از مثال های او در این زمینه میتوان به از بین بردن شایعه سمی بودن الماس در آن دوران اشاره کرد.
Baca lebih lajut »