صلاحیت حسن روحانی برای ششمین دور انتخابات مجلس خبرگان رهبری تایید نشد و او به جمع روسای جمهور پس از انقلاب پیوست که صلاحیت نامزدی ندارند، البته وزارت کشور هنوز رسما این را اعلام نکرده است. با اعلان این خبر، یکی دیگر از انقلابیون از قطار انقلاب به طور رسمی پیاده شد و پایانی زد بر گمانهزنیها و احتمالات درباره آینده سیاسی این مقام پرسابقه.
خبر کوتاه بود. حسن روحانی از چهرههای سرشناس و موثر جمهوری اسلامی برای نامزدی ششمین دور انتخابات مجلس خبرگان رهبری «رد صلاحیت» شده است و به جمع روسای جمهور پس از انقلاب پیوست که صلاحیت نامزدی ندارند، البته وزارت کشور هنوز رسما این را اعلام نکرده است.
حسن روحانی در بیانیهای که دیروز منتشر کرد، رد صلاحیتاش را «با انگیزههای سیاسی» مرتبط دانست و نوشته است این افراد «نه مالک انقلاب و کشورند و نه صلاحیت تعیین مصالح کشور و سلب صلاحیت از خدمتگزاران صدیق و دلسوز کشور را دارند». رد صلاحیت روحانی جنبههای زیادی از نظر سیاسی و اجتماعی دارد. انتخابات خبرگان برای آقای روحانی دستکم فرصت مهمی بود که پس از دو سال بتوانند به طور رسمی به انتقاد شدید دستگاه رسانهای حکومت، آیتالله خامنهای و اعضای دولت ابراهیم رئیسی که عملکرد او را آماج انتقاد کردهاند، پاسخ دهد و از کارنامهاش دفاع کند اما این فرصت از او گرفته شد.
پس از تحصیلات ابتدایی، در سال ۱۳۳۹ دروس حوزوی را ابتدا در حوزه علمیه سمنان آغاز کرد و سپس در سال ۱۳۴۰ برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم رفت. در وبسایت حسن روحانی اشاره شده که دروس حوزه را تا اجتهاد گذرانده است و در دانشگاه تهران در رشته حقوق نیز تحصیل کرده و دارای دکترای حقوق از دانشگاه کلدونیان گلاسکو است.
بنا به گفته آقای روحانی، این روایتها برای کسانی مانند مرتضی مطهری، اسلام شناش و مسلط به احادیث تازگی داشته و آقای مطهری از او پرسیده بود که «این روایات را از کجا آوردی؟» آقای روحانی میگوید بعدا این منابع را به آقای مطهری داده است اما در کتابش نمیگوید منبع این روایتها کجاست. آقای روحانی نوشته است که آیتالله خمینی وقتی چنین لقبی را میشنود مخالفتی نمیکند اما بعضی از «خشکه مقدس مآبها» میگفتند چطور «امام سیزدهم» درست کردید و انتقاد می کردند و باعث دو دستگی بین روحانیون شد.
در وبسایت آقای روحانی گزارشی از صد روز اول دوران ریاست جمهوریاش، نوشته محمد قوچانی، روزنامهنگار منتشر شده است. از قول آقای روحانی گفته شده پس از دوران سازندگی، او در چند دوره قصد داشته نامزد ریاست جمهوری شود اما با مخالفتها و مانعتراشیهای بخصوص اصلاحطلبان چنین اتفاقی نیفتاد. از منظری دیگر شاید این کار بخاطر اختلافات آقای هاشمی و آقای خامنهای بود و برای جلب رضایت هرچه بیشتر رهبر جمهوری اسلامی. به هرحال هرچه بود آقای هاشمی یکی از حامیان اصلی و برگ مهمی برای برنده شدن آقای روحانی در انتخابات بود.
حسن روحانی در سوم خرداد، به فاصله ده روز از سخنان علی خامنهای گفته بود: «اینقدر در زندگی مردم مداخله نکنید، ولو به خاطر دلسوزی؛ بگذاریم مردم خودشان راه بهشت را انتخاب کنند، نمیتوان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد. پیامبر شلاق در دست نداشت». از سوی دیگر انتقادهای آقای خامنهای از دولت این فرصت را به منتقدان روحانی داده بود که علنی خواهان «عزل و اعدام» او شوند. مجتبی ذوالنوری، رئیس وقت کمیسیون امنیت ملی مجلس و نایب رئیس فعلی مجلس، در آبانماه ۱۳۹۹ در اظهاراتی جنجالی از رهبر ایران خواسته بود که حسن روحانی را «اعدام کند».
خبرگزاری فارس نیز در هشتم شهریورماه سال ۱۴۰۰ در خبری اعلام کرد که بیش از ۵۰۰ هزار نفر از دانشجویان، طلاب و اقشار مختلف مردم با امضای نامهای در ۱۸ بند از حسن روحانی به کمیسیون اصل نود مجلس شکایت کردند و خواهان محاکمه او شدند. انتقادات زیادی به عملکرد او در مدیریت این دو بحران مطرح شده است. او از یک سو اعتراض را حق مردم می دانست و از سوی دیگر با زبان تهدید برخورد میکرد و از کشته شدن معترضان نیز انتقاد نکرد.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
چرا ضدانقلاب به «اژدهای کومودو» تبدیل شده است؟+ فیلمضدانقلاب نشان داده که به راحتی از تمامی خط قرمزهای سیاسی عبور کرده و منزلتهایهای سیاسی و اجتماعی جامعه ایران را یک به یک میبلعد.
Baca lebih lajut »
آمریکا صدور حکم اعدام برای چهار زندانی سیاسی کُرد در ایران را محکوم کردیک مقام آمریکایی صدور حکم اعدام برای چهار زندانی سیاسی کُرد را محکوم کرد و گفت، جمهوری اسلامی همچنان از عترافات اجباری برای خاموش کردن صدای مخالفان استفاده میکند.
Baca lebih lajut »
فراز و فرود تولید و صادرات نفت ایران/ دادههای اقتصادی با آمار فروش نفت همخوانی نداردمرتضی بهروزیفر در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در ارزیابی فراز و فرود تولید و صادرات نفت در دورانهای مختلف اظهار داشت: ما قبل از انقلاب ۶ میلیون بشکه در روز تولید و حدود ۵ میلیون بشکه در روز نیز صادرات داشتیم، در دوران وقوع انقلاب شرکت نفتیها اعتصاب کرده و عملا تولید نفت ایران را محدود کردند و نفت تولیدی فقط به مصرف داخلی میرسید و صادرات...
Baca lebih lajut »
مشارکت در انتخابات به معنای پشتیبانی از نظام استمعاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: مشارکت در انتخابات به معنای پشتیبانی از نظام و ادامه اقتدار نظام در عرصه بینالمللی است.
Baca lebih lajut »
ساختار سیاسی رژیم صهیونیستی با «طوفانالاقصی» فروپاشیدوزیر امور خارجه کشورمان در گردهمایی نمایندگان ولی فقیه و ائمه جمعه سراسر کشور گفت: ساختار سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی با عملیات هفت اکتبر فروپاشید.
Baca lebih lajut »
افزایش تعداد نمایندگان استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس سیزدهم قطعی شدمعاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: افزایش تعداد نمایندگان این استان در مجلس سیزدهم قطعی شد.
Baca lebih lajut »