جامعه بدون نهاد روی هواست/ نهادها در مواقع بحرانی به کمک حکومت‌ها می‌آیند

Indonesia Berita Berita

جامعه بدون نهاد روی هواست/ نهادها در مواقع بحرانی به کمک حکومت‌ها می‌آیند
Indonesia Berita Terbaru,Indonesia Berita utama
  • 📰 EtemadOnline
  • ⏱ Reading Time:
  • 176 sec. here
  • 4 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 74%
  • Publisher: 59%

در برنامه این هفته خط فرضی، با حضور عباس عبدی، فعال سیاسی و اجتماعی و امیر اثباتی، طراح صحنه و مدیر هنری، چگونگی شکل‌گیری «نهاد» با توجه به ضرورتی که دارد و اینکه نمی‌توان بدون آن جامعه را سر و سامان داد مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وقتی در مورد «نهاد» صحبت می‌کنیم درباره چه چیزی حرف می‌زنیم؟ فرق «نهاد» در جوامع سنتی و مدرن چیست؟ هویت صنفی چگونه به کمک هویت فردی اعضای آن صنف می‌آید و برعکس.

بنابراین اساساً جامعه مدرن بدون نهاد بی‌معنی است. یک جامعه پوپولیستی می‌شود. مثلاً من و شما قدرت‌مان جلوی حکومت کجاست؟ اگر قدرت‌تان را به دولت‌ها بدهید چطور می‌توانید پس بگیرید؟ تنها راهش نهادها هستند. بنابراین جامعه مدرن بدون نهادسازی، بدون مشارکت مدنی و از خلال نهادها، یک جامعه مدرن نیست. در واقع یک جامعه بزرگ عقب‌افتاده است و حکومت‌هایی هم که می‌خواهند جامعه را منکوب کنند، اولین کار این است که نهادهایشان را می‌زنند.

نیاز جامعه مدرن است که یک گروه اجتماعی قاعده‌ای برای حضور و ارتباطش با دیگران و مناسبات درونی خودش داشته باشد/ اولین سندیکاها، تجمع‌ها و تشکل‌های سینمایی از اوایل دهه ۳۰ شکل گرفت به دلیل حرفه‌ام می‌خواهم یادآوری کنم از اوایل دهه ۳۰ اولین سندیکاها یا تجمع‌ها یا تشکل‌های سینمایی هم شکل گرفت. تهیه‌کنندگان، واردکنندگان فیلم، دوبلورها، تمام کسانی که پیشه و منافع مشترکی داشتند سندیکا تشکیل دادند. کم‌کم بازیگران و کارگردانان هم اضافه شدند و در حوزه سینما این تشکل‌ها به وجود آمد. در نیمه دوم دهه ۴۰ کانون نویسندگان تشکیل شد که آن هم مسائل مهمی داشت و حضور این تشکل و نهاد اجتماعی- فارغ از سندیکاهای کارگری- بسیار بسیار می‌توانست تاثیرگذار باشد.

نهادها در عین حال که دنبال منافع خودشان هستند دنبال یک همبستگی جمعی هم هستند و موجب تفاهم بیشتر بین خودشان یا حتی بین حکومت می‌شوند/ یکی از اشتباهات شاه این بود که همه نهادها را زد و هیچ نهادی را نگذاشت بماند/ نهادها باید کارکرد خودشان را داشته باشند اما هنگامی که جای دیگری کارکردش ضعیف می‌شود یا وجود ندارد برای خیلی‌ها صرف می‌کند که آنجا هم کار کنند و نقش ایفا کنند

نکته دیگر هم به نظرم اینکه این بحث اراده‌گرایانه نیست که یک عده دستور می‌دهند این کار را بکنید. طبیعت حکومت غیرپاسخگو این است که نمی‌خواهد کسی را به رسمیت بشناسد و کَس هم فقط در چارچوب‌های نهادی معنی می‌دهد. آقای اثباتی درست می‌فرمایند که این مساله فرهنگی است، اما این بروزش فرهنگی است و بنیانش اجتماعی است. فرق‌شان را توضیح می‌دهم. اخیراً که صحبت می‌کردم یک نفر همین ادعا را در مورد این موضوع داشت، گفتم رانندگی ما در ایران بد است و همه می‌گویند یک امر فرهنگی است من این را قبول ندارم.

آقای عبدی گفتند حفظ نهاد از هر چیزی مهم‌تر است، من هم به همین معتقد هستم ولی به چه قیمتی باید نهاد را حفظ کنیم؟به هر حال یک سوءتعبیر یا سوءتفاهم به وجود می‌آورد. اما یک نکته دیگر هم اضافه کنم. آقای عبدی فرمودند اگر وضعیت را در مناسبات قدرت ببینیم، به‌مرور تغییر شکلی ایجاد می‌شود که اهرم‌هایی که می‌توانست معادله قدرت و نسبت قدرت مردم را به شکل سابق تداوم دهد، دستخوش دگرگونی‌های وسواسی می‌شود که کاملاً مشخص است.

*رنگارنگی بین نهادهای مختلف مستلزم وجود مرامنامه و مشی‌ای است که هر نهاد و حزب دارد. ادبیاتی که با آن موضع‌گیری می‌کند و گفت‌وگوی درون‌گروهی، مستلزم وجود حزب و نهاد است و یک مرامنامه‌ای که داخل این حزب به توافق رسیده‌اند و بر اساس آن من عضو نهاد یا صنف می‌شوم.آقای عبدی اشاره بسیار درستی به الگوی رفتار صنفی کردند و من هم به‌شدت با این نظر موافق هستم. دو مثال بزنم که برخوردی را که به نظر من لازم بود انجام شود به این ترتیب پیش بردند.

در هیات‌مدیره خانه سینما این نظر را داشتیم کاری که انجام می‌دهیم باید در چارچوب قانون باشد و از طریق مسیرهای قانونی حقانیت خودمان را ثابت کنیماثباتی: بله توجه جامعه را به‌شدت جلب کرده بود و فراتر از ایران هم منعکس می‌شد.

این همان زلزله است که می‌آید. متوجه نیست که انسان‌ها در شرایط بحرانی همبستگی‌هایشان را نشان می‌دهند و آن زمان دو نفر که در خانه سینما با هم اختلاف جدی به لحاظ فکری و منافعی دارند، وقتی می‌بینند زلزله‌ای هویت، بقا و بنیان‌شان را تهدید می‌کند هر دو با هم متحد می‌شوند. این مساله به نظرم برای خانه سینما مهم بود و فکر می‌کنم خانه سینما به دلایلی قوی‌تر از روزنامه‌‌نگاران بودند. قوی‌تر از این نظر، باتجربه‌تر و جاافتاده‌تر و کمی هم محافظه‌کارتر. این محافظه‌کاری اهمیت دارد.

Berita ini telah kami rangkum agar Anda dapat membacanya dengan cepat. Jika Anda tertarik dengan beritanya, Anda dapat membaca teks lengkapnya di sini. Baca lebih lajut:

EtemadOnline /  🏆 9. in İR

Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama

Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.

چین در صادرات خودرو از ژاپن پیشی گرفتچین در صادرات خودرو از ژاپن پیشی گرفتبر اساس داده‌های رسمی، پیشتاز شدن چین در زمینه صادرات خودروهای برقی به این کشور کمک کرده تا سال گذشته از ژاپن به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده خودرو در جهان پیشی بگیرد.
Baca lebih lajut »

تظاهرات بزرگ در آرژانتین علیه برنامه‌های اقتصادی رئیس‌جمهور جدیدتظاهرات بزرگ در آرژانتین علیه برنامه‌های اقتصادی رئیس‌جمهور جدیدتنها چند هفته پس از روی کار آمدن خاویر میلِی در آرژانتین، ده‌ها هزار نفر دست از کار کشیده و در اعتراض به سیاست‌های جدید اقتصادی او به خیابان‌ها آمدند.
Baca lebih lajut »

سفر امیرعبداللهیان و احمدیان به پاکستان و عراقسفر امیرعبداللهیان و احمدیان به پاکستان و عراقبه گزارش­ ایلنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه گفت بحران‌های فعلی و به طور خاص جنایات اشغالگران در غزه به آزمونی جدی برای جامعه جهانی و نظام بین المللی تبدیل شده است.
Baca lebih lajut »

باید جوانان را دلبسته نظام کردباید جوانان را دلبسته نظام کردفرماندار شهرستان دلیجان گفت: رسالت ما در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب و چهلمین انتخاباتی که در جمهوری اسلامی برگزار می شود، تبیین درست عملکرد دولت و تزریق نشاط به جامعه است.
Baca lebih lajut »

روایتگران پیشرفت؛ حرکت رو به جلوی صنایع در بجنورد با تزریق امیدآفرینیروایتگران پیشرفت؛ حرکت رو به جلوی صنایع در بجنورد با تزریق امیدآفرینیصنایع شهرستان بجنورد در مقیاس بزرگ، متوسط و کوچک همزمان با حرکت رو به جلوی خود، امید را در جامعه گسترش می‌دهند.
Baca lebih lajut »

حملات اسرائیل به سوریه محکوم است/ آتش‌بس فوری در جنگ علیه غزه ضرورت داردحملات اسرائیل به سوریه محکوم است/ آتش‌بس فوری در جنگ علیه غزه ضرورت دارددر بیانیه پایانی نشست آستانه بر ضرورت پایان دادن به حملات بی رحمانه اسرائیل علیه مردم فلسطین و ارسال کمک های بشردوستانه به غزه تاکید شد.
Baca lebih lajut »



Render Time: 2025-02-25 13:25:43