توسعه سواحل مکران و اقتصاد دریا در دولت پزشکیان در اولویت قرار می‌گیرد؟

Indonesia Berita Berita

توسعه سواحل مکران و اقتصاد دریا در دولت پزشکیان در اولویت قرار می‌گیرد؟
Indonesia Berita Terbaru,Indonesia Berita utama
  • 📰 isna_farsi
  • ⏱ Reading Time:
  • 200 sec. here
  • 5 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 83%
  • Publisher: 63%

یک کارشناس اقتصاد دریایی با تاکید بر اینکه باید برای توسعه اقتصاد دریایی اولویت‌بندی داشته باشیم اظهار کرد: با توجه به دو رشته فعالیتی شیلات و گردشگری می‌توان به توسعه اقتصاد دریایی کشور کمک کرد.

به گزارش ایسنا، با توجه به آغاز دوره ریاست جمهوری مسعود پزشکیان طی روزهای آینده، خبرگزاری ایسنا، گفتگویی با سید بهزاد بقایی- کارشناس اقتصاد دریا- در جهت بررسی فرصت‌ها و ادامه ریل‌گذاری‌های قبلی در حوزه‌های مغفول در اقتصاد درباره اقتصاد دریا و ابعاد مختلف آن داشته است.

در ایران باید در نظر گرفته شود که از بین این دوبخش منابع موجود در داخل دریا و یا آنچه در سواحل بهره‌برداری می‌شود کدام را به عنوان اقتصاد دریا در نظر می‌گیرند؟ پس از بررسی‌های بسیار ما به این نتیجه رسیده ایم که آنچه در فاصله مشخصی از دریا وجود دارد برای اقتصاد دریا در کشور مناسب‌تر است و باید در این زمینه و در ۶ رشته فعالیتی محدود شود تا بتوانیم اولویت‌بندی مناسبی داشته باشیم.

از دو منظر به فضای اقتصاد دریا و فرصت‌هایی که پیش رو می‌گذارد می‌توانیم نگاه کنیم. یکی از مسائل مهم فرصتی است که برای مناطق جنوبی که به آب دسترسی دارند ایجاد می‌کند چراکه اقلیم خاصی دارند و چندان امکان کشاورزی در آن مناطق وجود ندارد و جمعیتی نیز در آن مناطق چندان وجود ندارد و وضعیت مناسبی از نظر پراکندگی جمعیت ندارند.

ما برای اینکه در تعاملات بین‌المللی نقش‌آفرینی ویژه‌ای داشته باشیم باید در دو فضای بنادر و بانکرینگ اهمیت زیادی دارد که باید در آن‌ها فعال باشیم. باید بنادر خود را توسعه دهیم و از نسل یک و ۲ که الان قرار داریم به نسل ۳ برسانیم که هم بتوانند در آن فضا مجددا شرایط صادرات را ایجاد کنند و هم محوری را برای صادرات از شرق آسیا به اروپا و از اوراسیا به کشورهای حوزه‌های خلیج فارس داشته باشند.

برای اینکه این مسئله را حل کنیم به سمت ایجاد مناطق آزاد رفتیم. عمده مناطق جنوبی کشور یا مناطق آزاد و یا مناطق ویژه هستند ولی به دلیل اینکه آن مناطق ویژه ما راهبری مناسبی ندارند و مشخص نیست که چه هدف و ویژگی‌هایی دارند و محدودیتی ایجاد نکردیم، تنها تعدد در مناطق آزاد ایجاد شده است. آنچه که در مکران تاکنون پیگری شده ایجاد شورای توسعه سواحل مکران بوده است که هم‌اکنون نیز پیگیری می‌شود تا به سازمان توسعه سواحل مکران تبدیل شود. این سازمان نیز در بخشی از سیستان و بلوچستان قرار گرفته است که تمرکز جمعیت دارد و قواعد مناطق آزاد را در این محدوده بزرگ اعمال خواهند کرد.

نکته مهم این است که متاسفانه این رویکرد در پرورش ماهی نیز وجود دارد. برای پرورش۳۰۰ هزار تن ماهی تاکنون مجوز صادر شده اما تنها ظرفیتی که به بهره برداری رسیده ۱۰ هزار تن است. این تفکر نسبتی با افراد بومی آن منطقه دارد؟ مردم این منطقه ظرفیت این را دارند که هم تخصص داشته باشند و هم توانایی مالی برای اجرا و بهره‌برداری چنین ایده‌هایی؟ بسیاری از صنایع در مناطق جنوبی شکل گرفته‌اند ولی متخصین آن‌ها از کلانشهرها حضور پیدا می‌کنند و پس از مدتی باز می‌گردند. چه تضمینی وجود دارد که این اتفاق نیفتد؟

در میان رشته‌ فعالیت‌های موجود در اقتصاد دریا، رشته فعالیت بنادر پرسود است و تقریبا می‌توان گفت که سالانه بین ۵ تا ۶ همت مازاد آن هزینه‌ای که می‌کند باقی می‌ماند و اگر این منابع تبدیل به اهرم شود در سایر رشته‌ فعالیت‌ها نیز می‌تواند جهش را به همراه داشته باشد. از طرفی هم شاید بتوان هزینه‌ها را به‌صورت صندوق قرار داد تا بدون راهبری سازمان بنادر آن را اهرم کنیم و که سازمان بنادر بتواند فقط از انتفاع ان صندوق بهره‌برداری کند. درصورتی که این دو روش را به کارگیریم، بودجه زیادی نیز نیاز نیست.

در دولت سیزدهم تلاش‌هایی شد که مهم‌ترین آن برنامه هفتم توسعه بوده است. آیا این تلاش‌ها موجب شده تا آسیب‌شناسی‌هایی که شما مطرح کردید به عنوان یک پکیج کامل برای عملکرد بهتر در اختیار دولت چهاردهم قرار گیرد؟ یا ما در ادامه باز هم شاهد آزمون و خطا و فراز و نشیب در این حوزه خواهیم بود؟ بر اساس تجربه‌های پیشین ما شاهد ساحل‌خواری و شخصی‌سازی مناطق ساحلی هستیم، چگونه می‌شود از این امر جلوگیری کرد؟

در یک مقیاس کلان ما شاهد این هستیم که طی ۷۰ سال اخیر توسعه اقتصادی ما نامتوازن است و توسعه اقتصادی صرفا در نقاط مرکزی کشور و نزدیک به پایتخت صورت گرفته آیا در این زمینه فکر مشترک و هماهنگی خاصی وجود دارد؟ کشتی‌هایی که ترابری حمل و نقل هستند، برخی نیازها همچون سوخت‌رسانی، تامین نیرو، تامین غذا، هتلینگ و... دارند و بانکرینگ حدود ۲۰ نوع خدمات ارائه می‌دهد. ما یک ظرفیت بسیار بزرگی در خلیج فارس داریم و حدود ۴۰ هزار شناور از تنگه هرمز عبور می‌کند. حوزه بانکرینگ یک بازار ۱۰ میلیارد دلاری در طول سال دارد که ما ۲ درصد آن را بهره‌برداری می‌کنیم.

بخشی از موضوع اقتصاد دریا در برنامه هفتم توسعه آمده است اما چه در سیاست‌ها و چه در برنامه هفتم تنها به‌صورت کلی مطرح شده و چالش نبود اولویت همچنان در برنامه هفتم توسعه نیز وجود دارد و تقریبا بسیاری از رشته فعالیت‌ها مطرح شده اما انتخاب و اولویت‌بندی نشده است. باید منابع محدود را انتخاب و اولویت‌بندی کنیم. این چالش در برنامه هفتم توسعه همچنان وجود دارد.

Berita ini telah kami rangkum agar Anda dapat membacanya dengan cepat. Jika Anda tertarik dengan beritanya, Anda dapat membaca teks lengkapnya di sini. Baca lebih lajut:

isna_farsi /  🏆 2. in İR

Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama

Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.

با رای دادن بر معیشت خود تاثیر بگذاریم/ هیچ کسی شرایط امروز را گردن نمی‌گیردبا رای دادن بر معیشت خود تاثیر بگذاریم/ هیچ کسی شرایط امروز را گردن نمی‌گیرددر میزگرد اقتصاد ایران در دولت دکتر پزشکیان سعید لیلاز، حسین سلاح ورزی و حجت الله میرزایی ضمن ارائه رویکرد پزشکیان انتقادات خود از وضعیت اقتصادی کشور را به صراحت تشریح کردند.
Baca lebih lajut »

رای دادن راهکار قرار گرفتن کشور در مسیر تحول و توسعه استرای دادن راهکار قرار گرفتن کشور در مسیر تحول و توسعه استرئیس ستاد مردمی پزشکیان در لرستان گفت: رای دادن راهکار تحقق پیشرفت و قرار گرفتن کشور در مسیر تحول و توسعه است.
Baca lebih lajut »

مردم هرمزگان به پای صندوق‌های رأی بیایند +فیلممردم هرمزگان به پای صندوق‌های رأی بیایند +فیلمرئیس ستاد مسعود پزشکیان در هرمزگان، در پیامی از مردم هرمزگان از پارسیان تا جاسک و ساحل مکران برای حضور در انتخابات تقدیر و تشکر کرد.
Baca lebih lajut »

کرمانشاه خواستگاه پیشرفت و بهشت توسعه استکرمانشاه خواستگاه پیشرفت و بهشت توسعه استسخنگوی ستاد انتخاباتی پزشکیان در کرمانشاه گفت: دولت پزشکیان ادامه دهنده راه دولت دیگری نیست.
Baca lebih lajut »

حل مشکل ‌اشتغال‌ ورزشکاران خوزستانی در اولویت تصمیمات دولت پزشکیان باشدحل مشکل ‌اشتغال‌ ورزشکاران خوزستانی در اولویت تصمیمات دولت پزشکیان باشدمدیرعامل سابق باشگاه استقلال خوزستان گفت: حل مشکل اشتغال ورزشکاران خوزستانی باید در اولویت تصمیمات دولت پزشکیان قرار گیرد.
Baca lebih lajut »

پیام تبریک حزب اعتدال و توسعه به رئیس جمهور منتخبپیام تبریک حزب اعتدال و توسعه به رئیس جمهور منتخبحزب اعتدال و توسعه، با انتشار بیانیه‌ای پیروزی مسعود پزشکیان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری را تبریک گفت و نوشت: انتخاب مسعود پزشکیان مکی‌تواند زمینه‌ساز کاهش شکاف اجتماعی باشد.
Baca lebih lajut »



Render Time: 2025-02-24 14:12:03