ترویج آموزش چندزبانه: سواد برای صلح و درک متقابل

روز جهانی سواد‌آموزی Berita

ترویج آموزش چندزبانه: سواد برای صلح و درک متقابل
ترویج آموزش چندزبانهسواد
  • 📰 SharghDaily
  • ⏱ Reading Time:
  • 85 sec. here
  • 5 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 44%
  • Publisher: 68%

مترجمان: زهرا علی‌اکبری و محمدرضا نیک‌نژاد: توضیح مترجمان: یونسکو در ۲۶ اکتبر ۱۹۶۶ و در چهاردهمین نشست کنفرانس عمومی‌اش، هشتم سپتامبر را روز جهانی سوادآموزی (مبارزه با بی‌سوادی) نام‌گذاری کرد.

: توضیح مترجمان: یونسکو در ۲۶ اکتبر ۱۹۶۶ و در چهاردهمین نشست کنفرانس عمومی‌اش، هشتم سپتامبر را روز جهانی سواد آموزی نام‌گذاری کرد. از آن سال تا‌کنون و کم‌و‌بیش هر سال، از سوی یونسکو و سازمان‌های آموزشی در سطح ملی و جهانی در این روز به پدیده شوم بی‌ سواد ی پرداخته و برای از میان برداشتن آن راهکارهایی ارائه و اجرا می‌کنند. همچنین این سازمان هر سال و به فراخور شرایط جهانی تم یا شعاری برای این روز برگزیده و برنامه‌های خود را بر پایه آن پیگیری می‌کند.

با‌این‌حال، این پیشرفت کافی نبوده است. بین سال‌های 2016 و 2021، نرخ باسوادی جهانی جوانان و بزرگسالان برای جمعیت 15‌ساله و بالاتر فقط یک درصد افزایش یافته است: از 86 درصد به 87 درصد. در سال 2022، حداقل یک نفر از هر هفت جوان و بزرگسال فاقد مهارت‌های پایه‌ای سواد خواندن و نوشتن و یا خارج از مدرسه بودند.

در همین حال، چند‌زبانگی به شکل فزاینده‌ای در جهان ما گسترده است؛ به گونه‌ای که نزدیک به هفت هزار زبان زنده به طور نابرابر در نزدیک 200 کشور‌ و با درجه‌های بالاتری از تنوع در جنوب صحرای آفریقا و آسیا و اقیانوس آرام، پراکنده شده‌اند. این به دلیل طیفی از عوامل مانند جهانی‌شدن، دیجیتالی‌شدن و تحرک فزاینده مردم است. تا همین یک دهه پیش، از هر سه کودک، دو نفر در یک منطقه چند‌زبانه بزرگ می‌شدند.

ارتباط چنین چارچوب‌های سیاستی را می‌توان با اطمینان از اینکه آنها: 1) رویکرد یادگیری در همه زندگی را در پیش گیرند و سواد را به‌عنوان پیوستاری از مهارت در خواندن، نوشتن و حساب‌کردن در نظر بگیرند، 2) از مسیر ساختارهای حاکمیتی فراگیر و چندجانبه مدیریت شوند، 3) با اراده سیاسی، چارچوب‌های قانونی، ساختارهای مناسب و منابع مالی کافی پشتیبانی شوند و 4) به راهبردها، برنامه‌ها و شیوه‌های مشخصی بدل ‌شوند که پاسخ‌گوی نیازهای افراد یادگیرنده باشند.

• پیوند «سواد و صلح»: گسترش سواد برای تقویت صلح و درک متقابل نیازمند همسویی یا درهم‌آمیختن سواد و آموزش برای صلح، شهروندی جهانی، حقوق بشر و توسعه پایدار، به‌ویژه در گستره‌های مرتبط به هدف‌های توسعه پایدار است. این موردها همچنین تحت پوشش توصیه 2023 یونسکو درباره آموزش برای صلح و حقوق بشر، تفاهم جهانی، همکاری، آزادی‌های بنیادین، شهروندی جهانی و توسعه پایدار، در مدیریت سیاست‌ها، برنامه‌ها و تلاش‌ها است.

بررسی چالش‌های بنیادین و سیاست‌های کارآمد روز جهانی سواد در سال 2024، با پرسش‌های کلیدی زیر پیش خواهند رفت:

Berita ini telah kami rangkum agar Anda dapat membacanya dengan cepat. Jika Anda tertarik dengan beritanya, Anda dapat membaca teks lengkapnya di sini. Baca lebih lajut:

SharghDaily /  🏆 1. in İR

ترویج آموزش چندزبانه سواد

Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama

Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.

استقبال فعال روس از ترویج ورزش باستانی ایراناستقبال فعال روس از ترویج ورزش باستانی ایرانمسکو- ایرنا- رئیس انجمن جهانی ورزش‌های ملی ثبت‌شده در یونسکو با استقبال از ترویج ورزش باستانی ایران در روسیه گفت: بستر مناسبی برای ترویج متقابل ورزش‌های سنتی دو کشور وجود دارد.
Baca lebih lajut »

مشکلات کوچک و بزرگ آموزش و پرورش را با تمام وجود درک کردممشکلات کوچک و بزرگ آموزش و پرورش را با تمام وجود درک کردموزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در صحن علنی مجلس گفت: مشکلات کوچک و بزرگ آموزش و پرورش را با تمام وجود درک کردم.
Baca lebih lajut »

وزیر علوم: اولویت من بازگشت نشاط، امید، احترام و کرامت انسان استوزیر علوم: اولویت من بازگشت نشاط، امید، احترام و کرامت انسان استوزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اولویت من این است که نشاط، امید، احترام و کرامت انسان را برگردانم و این از خلال گفت‌وگو و درک متقابل صورت می‌گیرد.
Baca lebih lajut »

تقویت مدارس دولتی، برنامه هدفمند آموزش و پرورشتقویت مدارس دولتی، برنامه هدفمند آموزش و پرورشتهران - ایرنا - معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش گفت: کاهش تراکم کلاس‌ها، توانمندسازی معلمان و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای تقویت مدارس دولتی، دستور کار آموزش و پرورش دولت چهاردهم است.
Baca lebih lajut »

وزیر آموزش و پرورش: گفتمان تربیت بر فضای تعلیم و تربیت حاکم شودوزیر آموزش و پرورش: گفتمان تربیت بر فضای تعلیم و تربیت حاکم شودتهران- ایرنا- وزیر آموزش و پرورش گفت: گفتمان تربیت باید در تمامی ابعاد آموزشی، مهارت، توسعه و ترویج باورها بر فضای تعلیم و تربیت حاکم شود.
Baca lebih lajut »



Render Time: 2025-02-24 18:01:05