در جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ که سند قانونی توافق هستهای میان ایران و قدرتهای جهانی در سال ۲۰۱۵ است، نمایندگان به بیان ارزیابیهای خود از پایبندی ایران به این قطعنامه پرداختند که با ادعاهایی نیز درباره فعالیتهای هستهای ایران، همکاریهای دفاعی آن با برخی کشورهای شریک و نقش آن در منطقه همراه بود.
به گزارش ایسنا، طبق گزارشی که از این جلسه در وبگاه سازمان ملل منتشر شده است، رزماری دیکارلو، معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل گزارش داد که دبیرکل هنوز توافق هستهای را بهترین گزینه در دسترس برای اطمینانیابی از صلحآمیز بودن ماهیت برنامه هستهای ایران میداند.
او همچنین بیان کرد: سازمان ملل به درخواست خود از اعضا برای نشان دادن حداکثر خویشتنداری و طی تمامی مسیرهای دیپلماتیک برای احیای توافق هستهای ادامه میدهد. نماینده اتحادیه اروپا افزون بر این، با تکرار ادعای غرب مبنی بر حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین و عرضه پهپادها به روسیه آن را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ دانسته و گفت: ایران باید همکاری خود با کشوری را پایان دهد که تمامی اصول منشور سازمان ملل را نقض کرده است.
او همچنین از بررسی نشدن ادعای واشنگتن مبنی بر عرضه پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین در دبیرخانه سازمان ملل ابراز ناامیدی کرده و گفت ایران به دنبال کسب تسلیحاتی به ارزش میلیاردها دلار از روسیه است که نقض قطعنامههای سازمان ملل محسوب میشود و شورای امنیت باید آن را محکوم کند. واسیلی نبنزیا، نماینده هیات روسیه خروج آمریکا از توافق هستهای در سال ۲۰۱۸ را عامل اجرایی نشدن توافق هستهای دانست.
ایروانی اشاره کرد که در پی خروج آمریکا از توافق هستهای، ایران اقداماتی جبرانی برای برقراری تعادل در تعهدات متقابل ذیل توافق انجام داد و این اقدامات به محض لغو تمامی تحریمها به شیوهای قابل راستیآزمایی، به حالت قبل بازگردانده خواهد شد.نماینده ایران تلاشها برای مرتبط دانستن به کار رفتن پهپادها در جنگ اوکراین با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را «گمراهکننده و به کلی، بیاساس» تلقی کرد.
او با ادعای این که شواهدی مبنی بر انتقال موشکهای بالستیک و پهپادها از ایران به کشورهای طرف سوم، از جمله، یمن و روسیه وجود دارد، در این باره ابراز نگرانی کرده و گفت «تحولات اخیر در منطقه تاکیدی بر میزان اثرگذاری این انتقال بر توسعه درگیریها» است. کاریوکی با دفاع از سیاست تحریمی این کشور و اتحادیه اروپا علیه ایران، گفت که کشورش تماما، نسبت به تلاشهای دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به یک سلاح هستهای متعهد است.
او تاکید کرد که «دیپلماسی تنها راه رسیدگی به این مسئله است و ژاپن از تمامی طرفین میخواهد عمل به تعهداتشان نسبت به حلوفصل مسائل باقیمانده را از سر بگیرند.»
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
پاسخ ایران به ادعاهای تروئیکای اروپا درباره تعهدات برجامیایران در نامه ای در پاسخ به نامه مورخ ۱۴ نوامبر ۲۰۲۳ نمایندگان دائمی فرانسه، آلمان و بریتانیا در سازمان ملل ادعاهای این کشورها را علیه کشورمان رد کرد.
Baca lebih lajut »
گروسی: حذف بازرسان آژانس در ایران بر کیفیت فعالیتهای ما تاثیر گذاشته استتاثیر حذف بازرسان آژانس در ایران مدیرکل آژانس_بینالمللی_انرژی_اتمی: *لغو مجوز فعالیت تعدادی از بازرسان آژانس در ایران تاثیر منفی بر کیفیت انجام وظایف این نهاد بینالمللی در ایران داشته *امیدواریم بتوانیم این تصمیم را تغییر دهیم
Baca lebih lajut »
ایروانی: ایران آماده اجرای تعهداتش پس از احیای برجام است/ مسئول رفتار هیچکس در منطقه نیستیمسفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل نسبت به رفتار غیرحرفهای، غیرقانونی و سیاست زده دبیرخانه سازمان ملل انتقاد کرد.
Baca lebih lajut »
پتروشیمی مکران آماده ورود سرمایهگذاران داخلی و خارجیمدیرعامل شرکت توسعه پتروشیمی نگین مَکُران گفت: با تلاشهای صورت گرفته و با وجود تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران، بزودی شاهد تولید در شهرک پتروشیمی مَکُران خواهیم بود.
Baca lebih lajut »
ناو آمریکایی یک پهپاد «ایرانی» پرتابشده توسط حوثیهای یمن را سرنگون کردخبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه هشتم آذر از قول یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، گزارش داد بررسیهای اولیه نشان میدهد پهپادی که توسط ناو «یواساس کارنی» آمریکا در جنوب دریای سرخ ساقط شده، از نوع «کاسسی- ۰۴» ساخت ایران است.
Baca lebih lajut »
امیرعبداللهیان در ژنو؛ غزه محور اصلی رایزنیها و درخواستی که همتای ژاپنی مطرح کردبه گزارش شبکه شرق، شهر ژنو مقر اروپایی سازمان ملل بعد از حدود یک ماه باز هم شاهد حضور وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران حسین امیرعبداللهیان بود.
Baca lebih lajut »