رشت - ایرنا - بارسنگین خسارت ۲۰ همتی ناشی از خاموشیهای ۳۶ ساعته هفتگی برق در تابستان ۱۴۰۳ کمر صنایع گیلان خمید و در میانه پاییز اعلام ساعات خاموشی برق و اعمال محدودیتهای تازه در حوزه گاز دغدغهای جدیتر برای صنایع شده که تابستان را کجدار و مریز به امید تثبیت تولید در زمستان طی کردهاند.
به گزارش ایرنا، ۹۳۵ واحد صنعتی در شهرکهای صنعتی گیلان وجود دارد که ۷۴۳ واحد به فعالیت و تولید مشغولند، آنها حدود هفت درصد از حجم کل گاز مصرفی و ۱۵.۷۴ درصد انرژی برق استان را در اختیار دارند و با این وجود در تابستانی که گذشت صنایع به علت قطعی برق طبق برآوردهای اولیه اداره کل صنعت، معدن و تجارت گیلان به عنوان مرجع دولتی بخش تولید، ۱۵۰ هزار میلیارد ریال خسارت دیدند.
به گفته وی، محدودیت مصرف گاز نیز برای صنایع بزرگ ابلاغ شده اما فقط در کارخانههای سیمان اعمال شده است در صورتی که این محدودیتها در سایر واحدهای تولیدی و صنایع فولادی اعمال شود با افت شدیدی در تولید مواجه خواهیم شد. وی با اشاره به مشکلات تامین سوخت و انرژی مورد نیاز واحدهای تولیدی و مدیریت ضعیف در حوزه برق و گاز استان در سال گذشته گفت: سال ۱۴۰۲ صنایع استان همزمان با قطعی گاز برنامه ریزی نشده با خاموشی برق نیز در زمستان مواجه بودند که علت آن کاهش سوخت نیروگاهها اعلام شد. گاز مورد نیاز صنایع فولادی و کارخانه ها نیز تا حدی که کوره ها روشن بماند وصل بود و زمستان بدون تولید همراه با قطعی برق سپری شد؛ این درحالی بود که واحدهای تولیدی استان حدود هزار میلیارد ریال حقوق و دستمزد پرداخت کردند.
گیلان یک میلیون و ۲۷۹ هزار و ۵۳۴ مشترک گاز دارد که از این تعداد بیش از یک میلیون و ۱۶۵ هزار مشترک خانگی، ۱۰۷ هزار و ۵۹۴ مورد در حوزه تجاری، ۶ هزار و ۸۰۹ مشترک صنعتی، ۹ نیروگاه و ۹۵ ایستگاه سی. ان. جی هستند. وی توضیحی در خصوص برنامههای زمانبندی قطع گاز، چگونگی اجرای آن در صنایع کوچک و بزرگ، کورهها و نیروگاهها و نیز تدابیری برای رفع ناترازی ها و جلوگیری از هدر رفت انرژی ارائه نکرد.معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان هم گفت: ۲ کارخانه سیمان استان امکان استفاده از سوخت جایگزین را دارند که از این میان کارخانه سیمان گیلانسبز به علت دشواری مسیر دسترسیاش، امکان ذخیرهسازی مازوت به مدت طولانی را ندارند و فقط کارخانه دیگر یعنی سیمان خزر از سوخت جایگزین مازوت استفاده میکند.
وی با بیان اینکه اغلب واحدهای تولیدی، نظارتهایی که برخی از دستگاهها بر نحوه مصرف و ذخیرهسازی سوخت دارند را توهینآمیز دانسته و در شان تولیدکننده نمیدانند، گفت: نگاه آنها به واحدهای تولیدی، نگرشی نه چندان خوشایند و بیشتر شبیه قاچاقچی سوخت است آنگونه که تصور میرود تولید کننده از این طریق سوخت را به شبکه های غیررسمی هدایت می کند درحالی که این توجیه غیرمنطقی است.
مسعود صادقی خمامی تصریح کرد: کلیه اقدامات شرکت توزیع نیروی برق استان در راستای اعمال مدیریت بار در بخش های مختلف و تعرفه های مربوطه برابر مصوبات شورای عالی امنیت ملی و هیات وزیران پیرو توافقات وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و نیرو و در نهایت تصمیمات و ابلاغ های وزارت نیرو و شرکت مادر تخصصی توانیر دانست و عنوان کرد: شرکت های توزیع برق کشور در این مورد تصمیم گیرنده نیستند.
۶ هزار و ۹۴۱ مشترکین برق گیلان در بخش صنعت و معدن هستند که در هشت ماه گذشته ۱۵.۷۴ درصد انرژی برق استان را مصرف کرده اند. وی ادامه داد: اگر این نیروگاه احداث شود و وزارت نیرو مدعی شود صنایع فولاد فقط مجاز به استفاده از یک انشعاب برق هستند، تکلیف چیست؟ درصورتی که نیروگاه متعلق به هفت صنعت باشد حاضر به همکاری هستیم.راهکارهایی برای بهینه سازی و تولید انرژی
وی عنوان کرد: درصورتی که کارخانه مذکور برق را از بورس انرژی تامین نکند شرکت توزیع برق به صورت وکالتی برق مورد نیاز را خریداری و بر قبض برق واحد تولیدی اعمال میکند.؟ یعنی اگر کارخانجات خودشون نخوان از بورس برق بخرن و مصرفشون بیشتر از حد مجاز باشه خود شرکت توزیع برق از بورس انرژی برق می خره و به قبض برق این کارخانجات اضافه می کنه. اجبار وجود دارد
رضایی ادامه داد: به این ترتیب واحدهای تولیدی میتوانند درآمد حاصل از فروش این اوراق را جهت پرداخت تسهیلات گرفته شده برای این تجهیزات هزینه کرده و در مدت کوتاهی بازگشت سرمایه داشته باشند. این راهکارها برای صنایع پرمصرف با نیاز بیش از یک مگاوات برق کارگشا است. کارگزار مرکز رشد واحد آموزشی و پژوهشی گیلان - پژوهشگاه نیرو در استانهای گیلان و قزوین تصریح کرد: تسهیلاتی که پرداخت میشود به میزان حداقل ۷۰ درصد سرمایه گذاری انجام شده کارخانه درکاهش مصرف انرژی است. فرآیند پرداخت تسهیلات به این علت که طرح ها باید مورد ارزیابی قرار گرفته و به تائید برسند نیز حدود یک سال بطول می انجامد.
وی هزینه راه اندازی برای تولید هر مگاوات برق خورشیدی را حدود ۳۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: سرمایه گذاری در انرژی خورشیدی سودآور است و کارخانجات میتوانند برق تولیدی را در بورس انرژی سبز حداکثربه قیمت ۴۸ هزار ریال بفروشند و یا در تابستان برق واحدهای کلیدی کارخانه را از این طریق تامین کنند.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
ناترازی انرژی و تامین منابع مالی مهمترین مساله بخش خصوصی استتهران-ایرنا- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: بزرگترین مشکل بخش خصوصی و صنعتگران، ناترازی برق و گاز و تامین منابع جاری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
Baca lebih lajut »
معاون وزارت نیرو و استاندار کرمان: توافقات برای رفع نگرانیهای آب و برقمعاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو با مدیران صنایع برق و آب استان کرمان در دیداری با استاندار استان به توافق برای رفع نگرانیهای کمبود آب و برق رسیدند.
Baca lebih lajut »
باید مشکلات حوزه جوانان تخصصی ریشه یابی شوداستاندار گیلان گفت: نیازها و خواستههای جوانان باید توسط دستگاههای مربوط به این حوزه، ریشهیابی و با بهرهمندی از وجود نخبگان و استادان دانشگاه راهکارهای مناسب در این خصوص ارائه شود.
Baca lebih lajut »
هشدار پلیس راهور: قطع برق چراغهای راهنمایی باعث مرگ و جراحت رانندگان میشوددو مقام ارشد پلیس راهور ایران دربارۀ تأثیر قطع برق بر افزایش آمار تصادفات و ایجاد گرههای ترافیکی هشدار داده و خواستار تأمین برق چراغهای راهنمایی و رانندگی شدند.
Baca lebih lajut »
محله ساغریسازان رشت ثبت ملی شدرشت- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان از ثبت ملی محله ساغریسازان رشت و ابلاغ آن به هادی حق شناس استاندار گیلان خبر داد.
Baca lebih lajut »
بهسازی شبکههای توزیع گیلان با تعویض پایههای فرسوده برقمدیرعامل شرکت توزیع برق گیلان گفت: امسال بیش از ۱۴ هزار تیر برق فرسوده در گیلان با هدف کاهش خاموشیهای ناخواسته برق، با پایههای جدید و محکم تعویض شد.
Baca lebih lajut »