به گزارش شبکه شرق از روابط عمومی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در ابتدای این نشست دکتر غلامعلی حداد عادل، زبان فارسی را یکی از ارکان هویت ملی ایرانیان دانست و گفت: تا وقتی ایران بوده زبان فارسی نیز وجود داشته است و تا هنگامی که زبان فارسی وجود داشته باشد ایران نیز وجود دارد.
این زبان یکی از کهنترین زبانهای زندۀ دنیا است، از دیرباز به عنوان زبان مشترک بین همۀ اقوام پذیرفته شده و با ادبیات فاخر خود، ایران را به جهان شناسانده است.
دکتر حداد عادل در زمینۀ کاربردی شدن واژگان مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی ضمن اشاره به لزوم آسیبشناسی گسترده راجع به تخلفات در به کارگیری واژگان بیگانه گفت: ترویج و کاربردی شدن واژگان تنها از فرهنگستان برنمیآید و عوامل دیگری از جمله عوامل فرهنگی در اجرای آن دخیل هستند؛ جامعه نیز باید در به کارگیری زبان فارسی غیرت و تعصب داشته و از خطر تباه شدن زبان خود آگاه باشد.
او در ادامه سخنان خود تصریح کرد: جانشین کردن لغات برای همه موارد دشوار است، اگر واژههای مصوب فرهنگستان را به جای واژۀ بیگانه به کار ببریم چه اشکالی دارد؟ البته ذهن ما به کلمات قبلی عادت کرده است و ترک آن آسان نیست. مثلاً روزی که بالگرد به جای هلیکوپتر تصویب شد، نیز کاربرد آن برای مردم چندان آشنا نبود اما امروزه این واژه جا افتاده است. البته اگر واژههای تصویبشده نارسایی دارد انتظار داریم که متخصصان نظر خودشان را با ما درمیان بگذارند. زیرا ما نیز ممکن است همیشه بهترین واژه را انتخاب نکنیم.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
تدارک برنامههایی برای روز پاسداشت زبان فارسیغلامعلی حدادعادل از برنامههای فرهنگستان زبان و ادب برای پاسداشت زبان فارسی سخن گفت.
Baca lebih lajut »
بزرگداشتی برای بهرام شاه محمدلوانجمن تئاتر کودک و نوجوان خانه تئاتر در تدارک برگزاری بزرگداشتی برای بهرام شاه محمدلو است.
Baca lebih lajut »
جایگاه زبان فارسی در تاریخ عثمانییک متخصص تاریخ عثمانی با بیان اینکه زبان فارسی در پیریزی و سیر تاریخی دولت عثمانی نیز زبانی مهم به شمار میرفته است از علاقه پادشاهان عثمانی به زبان فارسی میگوید.
Baca lebih lajut »
پاسداشت زبان فارسی در دیار فردوسی جزو اصول کاری شودمدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: کار بزرگ فردوسی احیای زبان فارسی بوده است، به همین دلیل در دیار فردوسی پاسداشت زبان فارسی را جزو اصول کاری خود بدانیم.
Baca lebih lajut »
گلستان سعدی؛ کتابی تاثیرگذار در جامعه علمی و ادبی چیننشست «سعدی در چین و چین در آثار سعدی» به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با همکاری دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.
Baca lebih lajut »
حمایت از اعتراضایات ضدصهیونیستی دانشگاهیان آمریکادر پی حرکت و تجمعات ضدصهیونیستی در دانشگاههای آمریکا، بسیج اساتید و دانشجویان دانشگاه شیراز بیانیهای در حمایت از این حرکت به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی منتشر کردند.
Baca lebih lajut »