با رئیس‌جمهورشدن هریک از نامزدها فیلترینگ چه تغییری خواهد کرد؟

سیاسی Berita

با رئیس‌جمهورشدن هریک از نامزدها فیلترینگ چه تغییری خواهد کرد؟
بایگانیفراتر از خبرگزارش و تحلیل
  • 📰 RadioFarda_
  • ⏱ Reading Time:
  • 144 sec. here
  • 7 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 71%
  • Publisher: 51%

مهدی صارمی‌فر پژوهشگر و روزنامه‌نگار حوزۀ علم و فناوری است که در کانادا زندگی می‌کند.

اینترنت در ایران روزبه‌روز محدودتر می‌شود؛ توسعۀ فیلترینگ و اختلال سراسری و محلی به‌خصوص از زمان اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» باعث گسترده‌تر شدن نارضایتی از وضعیت اینترنت شده است.

حتی، براساس ماده ۱۲ قانون «اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری» که پس از تصویب در مجلس و تأیید شورای نگهبان در خرداد ۱۴۰۲ توسط دولت ابراهیم رئیسی ابلاغ شد، امکان شکایت از این مصوبات در دیوان عدالت اداری وجود ندارد.«فضای مجازی ول است» در این شرایط، هر کسی که رئیس‌جمهور می‌شود، چه کاری برای تغییر وضعیت اینترنت از دستش برمی‌آید؟ چه اختیاراتی در برابر وضعیت تمامیت‌خواهانه و مافیایی تحت کنترل رهبر جمهوری اسلامی دارد؟ و چه وعده‌هایی می‌تواند بدهد؟رئیس‌جمهور در ایران، براساس قانون، رئیس شورای عالی فضای مجازی هم هست؛ هرچند این مقام نسبتاً تشریفاتی است و اعضای شورا با حق رأی برابر و عموماً منصوبان مستقیم شخص خامنه‌ای هستند اما رئیس شورا، قدرت تعیین صورت جلسات و مصوبات را دارد.

او در تبلیغات این دوره صراحتاً از برخورد با «ولنگاری در فضای مجازی» سخن گفت. به این ترتیب که او نیز مانند رئیسی، توسعۀ لایه‌های خدمات کاربردی شبکه ملی اطلاعات را با حمایت از نمونه‌های داخلی ادامه می‌دهد. در عین حال در لایه زیرساخت، توسعه فیبر نوری را به‌عنوان رویکرد زیرساختی در اولویت بالاتری نسبت به 5G قرار خواهد داد. این موضع به ساختار مرکزگرای شبکه در ایران کمک می‌کند که عملکرد پایینی دارد اما کنترل آن برای حکومت راحت‌تر است.

کمیسیون فرهنگی مجلس نماینده‌ای در کمیته فیلترینگ دارد و با توجه به نزدیکی این کمیسیون به سعید جلیلی، اگر او رئیس‌جمهور شود، قطعاً رأی قوی‌تر را در کمیته فیلترینگ خواهد داشت. حامیان جلیلی برخلاف حامیان قالیباف مخالف فیلترینگ هوشمند به سبک فعلی هستند. آن‌ها به‌طور کلی خواهان تعطیلی کامل سرویس‌های خارجی هستند.

مریم، دختر دوم علیرضا زاکانی، به‌عنوان یک «الگو» برای «مادر جوان نخبه انقلابی-جهادی» از چهره‌های تبلیغاتی جمهوری اسلامی است. گزارش شده که او لیسانسش را از دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف و فوق لیسانس را از دانشگاه «اکول پلی‌تکنیک فدرال لوزان» EPFL سوئیس گرفته است. در زمینه سیاستگذاری او به جبهۀ پایداری نزدیک‌تر است، یعنی به‌دنبال توقف ارائه سرویس‌های خارجی تا جای ممکن و معادل‌سازی نمونه داخلی یا بومی آن‌ها. بنابراین هرچند او در دولت رئیسی حضور داشته و معاون او در سمت رئیس بنیاد شهید بود، اما با مدیران فعلی فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور نیز زاویه‌ای دارد و به جلیلی نزدیک‌تر است.

این صحبت‌ها به همراه جمله‌ای که در ابتدای این بخش از او نقل شد، نشان می‌دهد قاضی‌زاده و مشاورانش به مسائل روز این صنعت و مسائل واقعی پیش روی کاربران ایران مسلط نیستند و عموماً به کلی‌گویی‌هایی که بیشتر در مورد محتوای شبکه‌های اجتماعی است، بسنده می‌کنند. این اسناد مربوط به api «سامانه یکپارچه استعلامات مخابراتی» بود که به اختصار «سیام» نامیده می‌شود. براساس این اسناد، سیستم سیام تقریباً از همه امکانات شبکه‌های مخابراتی استفاده می‌کند تا هر دادۀ ممکن را از کاربران جمع‌آوری کند، از مشخصات فردی و شخصی گرفته تا اطلاعاتی نظیر اطلاعات سخت‌افزارهای کاربر و اینترنتی که به آن متصل است. این سیستم اطلاعاتی از کاربر دارد که یادآور فعالیت‌های «اشتازی» پلیس آلمان شرقی در دوره جنگ سرد است، اما نسخۀ دیجیتالی‌شده.

Berita ini telah kami rangkum agar Anda dapat membacanya dengan cepat. Jika Anda tertarik dengan beritanya, Anda dapat membaca teks lengkapnya di sini. Baca lebih lajut:

RadioFarda_ /  🏆 13. in İR

بایگانی فراتر از خبر گزارش و تحلیل

Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama

Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.

وعده‌های روز چهارم نامزدهای انتخابات؛ از برداشتن فیلترینگ اینترنت تا ساخت ۱۰ میلیون واحد مسکونیوعده‌های روز چهارم نامزدهای انتخابات؛ از برداشتن فیلترینگ اینترنت تا ساخت ۱۰ میلیون واحد مسکونیتبلیغات نامزدهای انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری ایران برای چهارمین روز جریان داشت و برخی از نامزدها که سابقه امنیتی دارند وعده برداشتن فیلترینگ اینترنت و دادن آزادی‌های مدنی و...
Baca lebih lajut »

نیویورک‌تایمز: پشتیبانی ایران از گروه‌های همسو در منطقه ادامه می‌یابدنیویورک‌تایمز: پشتیبانی ایران از گروه‌های همسو در منطقه ادامه می‌یابدروزنامه نیویورک‌تایمز تاکید کرد با درگذشت رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ایران، تعامل با گروه‌های همسو در منطقه و عملکرد آنها هیچ تغییری نخواهد کرد.
Baca lebih lajut »

اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان از «سعیدجلیلی» حمایت کرداتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان از «سعیدجلیلی» حمایت کرداتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با صدور بیانیه ای اعلام کرد در انتخابات پیش رو از سعید جلیلی حمایت خواهد کرد.
Baca lebih lajut »

ایتالیا حمایت مالی از آنروا را از سر می‌گیردایتالیا حمایت مالی از آنروا را از سر می‌گیرددولت ایتالیا امروز (شنبه) اعلام کرد حمایت‌های مالی خود از آنروا را از سر خواهد گرفت.
Baca lebih lajut »

سعید عزت‌اللهی انتخاب کرد؛ فصل بعد با پیراهن قرمزسعید عزت‌اللهی انتخاب کرد؛ فصل بعد با پیراهن قرمزتهران-ایرنا- سعید عزت‌اللهی با توجه به باقی ماندن یک سال از قراردادش با الاهلی، فصل بعد هم برای این تیم در لیگ امارات و همچنین لیگ نخبگان آسیا بازی خواهد کرد.
Baca lebih lajut »

پزشکیان: طرح صیانت از فضای مجازی به شکاف بین مردم و حاکمیت منتهی خواهد شدپزشکیان: طرح صیانت از فضای مجازی به شکاف بین مردم و حاکمیت منتهی خواهد شدنماینده مردم تبریز با اشاره اصل ۸۵ شدن طرح صیانت از کاربران فضای مجازی صمن مخالفت با آن تاکید کرد که این طرح به شکاف بین مردم و حاکمیت منتهی خواهد شد.
Baca lebih lajut »



Render Time: 2025-02-24 11:00:32