در دوران جمهوری اسلامی، هرگز به اهل سنت اجازه مشارکت در مدیریت سیاسی کشور داده نشده است،هیچ شهروند اهل سنتی امکان رهبر شدن ندارد، رئیسجمهور، رئیسمجلس یا رئیس قوه قضائیه نمیتواند بشود و حتی وزیر یا استاندار شدنش هم به یک تابو تبدیل شده است.
اهل سنت تا پیش از سلسله صفویه اکثریت مذهبی ایران را تشکیل میدادند و اکنون نیز بر اساس آمارهای مختلف، حدود ده درصد جمعيت این کشور را اهل سنت تشکیل میدهند که تمرکز بیشترشان در مناطق مختلف شمال، غرب، شرق و جنوب ایران است.
ابراهیم یونسی، نویسنده و مترجم، خودش پیش از انقلاب از اعضای حزب توده بود و گرایشات مذهبی چندانی نداشت، اما در خانوادهای اهل سنت به دنیا آمده بود و پس از انقلاب به عنوان استاندار کردستان انتخاب شد. از زمانی که حکومت برآمده از انقلاب سال ۱۳۵۷، به مذهب تشیع بیش از آن چه در دوره قبلیاش وجود داشت، توجه کرد، تبعیض علیه اقلیتهای دینی از جمله اهل سنت ایران نیز افزایش یافت.
در بند اول ماده ۱ قانون اساسی ۱۹۵۸ فرانسه آمده که این کشور «یک جمهوری سکولار» است که «برابری در برابر قانون را در مورد همه شهروندان بدون تمایز از خاستگاه، نژاد یا مذهب تضمین میکند». به عنوان نمونه، سالهاست که ساخت مسجد اهل سنت در تهران به معضلی تبدیل شده و درخواستهای مکرر اهل سنت در این زمینه بدون پاسخ مانده است.
اما این اقدامات در حالی که بستر اصلی تبعیض علیه اهل سنت برداشته نشده، صرفا به تلاشهای تبلیغاتی محدود مانده است.این اولین بار نبود که آقای عبدالحمید اسماعیلزهی به تبعیض علیه اهل سنت در جمهوری اسلامی ایران اعتراض میکرد. او پیشتر چندین نامه به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران نوشته بود که هیچ کدام پاسخ عملی معناداری در پی نداشت.
در دوران ریاستجمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی، مقامی به عنوان «مشاور رئیسجمهور در امور اهل سنت» شکل گرفت و محمد اسحاق مدنی مشاور آقای هاشمی در امور اهل سنت شد. در مقابل، او که خود یک روحانی شیعه است، اقداماتی را به خواست مراجع شیعه انجام داد؛ از جمله تعطیلی روز سوم جمادیالثانی به عنوان روز «شهادت حضرت زهرا» که شیعیان در آن روز به سوگواری میپردازند.
این مصوبه با نام «اساسنامه شورای دولتی برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت» که بدون مشورت با روحانیون اهل سنت، به تصویب رسید، نگرانی وسیعی را در میان طلاب و مدرسین مدارس دینی اهل سنت ایجاد کرد. میرحسین موسوی، یکی از نامزدهای این انتخابات شعارهایی را در راستای آزادی بیشتر اقوام در ایران سر داد و در جریان سفری به کردستان گفت: «استقلال حوزههای علمیه اهل سنت به نفع اسلام و کشور است و باید آن را به رسمیت بشناسیم.»حذف مقام مشاور رئیسجمهور در امور اهل سنت
اما واگذاری این دو مقام به اهل سنت، پاسخ درخوری به مطالبات انباشته شده اهل سنت از دولت جمهوری اسلامی ایران نبود. همچنین در همان زمان، حاصل داسه، نماینده پیشین پیرانشهر و سردشت در مجلس و قائم مقام ستاد حسن روحانی در آذربایجان غربی، در مصاحبهای با کمپین حقوق بشر ایران گفت: «عدهای از مراجع تقلید شیعه در تماس با حسن روحانی و برخی از رهبران اصلاحطلبان، خواستار معرفی نشدن وزیر اهل سنت شدهاند.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
اجازه تجاوز به حریم ریلی ایران را نمیدهیم/ هیچکس فراتر از قانون نیستدر پی تجاوز عوامل شرکت ریلی خصوصی موسوم به «کنسرسیوم ریلی افغانستان» به حریم ریلی جمهوری اسلامی ایران، راه آهن جمهوری اسلامی بیانهای در این خصوص صادر کرد.
Baca lebih lajut »
جایگاه نخست جمهوری اسلامی ایران در تولیدات علمی حوزه فناوری کوانتوم در بین کشورهای اسلامیبراساس دادههای پایگاه وب آو ساینس (Web of Science)، تولیدات علمی جمهوری اسلامی ایران در همه حوزههای فناوری کوانتوم، رتبه اول در بین کشورهای پیشرو اسلامی را به خود اختصاص داده است.
Baca lebih lajut »
قومیت، سیاست و دولتبرجسته شدن متغیر هویت قومی در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم و مباحث مربوط به تشکیل دولت جدید باعث شده تا بحث قومیت در عرصه سیاسی ایران جدیتر از همیشه مطرح شود.
Baca lebih lajut »
این اقدام نقض فاحش اصول و قواعد حقوق بینالملل و منشور ملل متحد استبه گزارش شبکه شرق، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص شهادت اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین -حماس بیانیه ای صادر کرد.
Baca lebih lajut »
اعلام آمادگی برای راه اندازی پروازهای مستقیم از فارس به عراقمعاون استاندار فارس از رایزنی با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بصره در خصوص آمادگی فارس برای راه اندازی پروازهای مستقیم از فارس به استان های جنوبی کشور عراق خبر داد.
Baca lebih lajut »
تقدیم رونوشت استوارنامه سفیر جدید دانمارک به سرپرست وزارت امور خارجهسفیر جدید دانمارک در جمهوری اسلامی ایران رونوشت استوارنامه خود را به علی باقری تقدیم کرد.
Baca lebih lajut »