تخمین زده میشود که تعداد روزنامهنگاران سرویس جهانی بیبیسی که در نوعی شرایط تبعید فعالیت دارند از سال ۲۰۲۰ تا کنون تقریباً دو برابر شده و به ۳۱۰ نفر رسیده است.
جودی گینزبورگ از کمیته حفاظت از روزنامهنگاران میگوید در سه سال گذشته تعداد روزنامهنگارانی کهاین نهاد در تبعید از آنها حمایت مالی و قانونی میکند ۲۲۵ درصد افزایش یافته است
لیلین لندور، مدیر سرویس جهانی بیبیسی میگوید: «تنها راهی که آنها میتوانند به گزارشدهی ادامه دهند این است که مجبور شوند از وطن خود خارج شوند. افزایش شمار روزنامهنگاران در تبعید بسیار نگرانکننده است.» ژیار از سال ۲۰۰۷ به بعد بهایران نرفته است. وقتی مادرش فوت کرد، نتوانست در مراسم خاکسپاری او شرکت کند اما بعدا توانست مخفیانه از مرز وارد ایران شود و مزار او را ببیند.
او میگوید رژیمهایی مانند روسیه، ایران و عربستان سعودی به طور فزایندهای برای شکل بخشیدن به تصویر مورد نظر خود در خارج از مرزهایشان تقلا میکنند. سپس از دوبی به مونته نگرو و پس از آن به ریگا، پایتخت لتونی، نقل مکان کردند. در ریگا، بیبیسی دفتری را برای کارکنان روسی در تبعید تاسیس کرده است. رعنا میگوید: «رژیم تاکتیکهای پیچیدهتری را به کار میگیرد. اتفاقی که برای من افتاد تنها یکی از راههایی است که آنها سعی میکنند ما را بدنام کنند، ما را مرعوب کنند و در نهایت ما را ساکت کنند.»فرناز قاضیزاده، یکی دیگر از مجریان بیبیسی فارسی، میگوید: «هر بار که به مادرم در ایران زنگ میزنم، می دانم که یک نفر به حرف ما گوش میدهد. این ترسناک است زیرا شما میدانید که آنها میتوانند راهی پیدا کنند و شما را از میان بردارند.
در ایران، پدرش مرتبا توسط نهادهای امنیتی این کشور احضار میشد. آنها او را تهدید میکردند و از او میخواستند به دخترش بگوید که به ایران برگردد. او میگفت که ماموران میدانند نوههایش به کدام مدرسه میروند. او میگوید: «نیمه شبی که حدود ساعت ۲ از خانه خارج شدم، نمیدانم به چه دلیل نتوانستم برادر کوچکترم را در آغوش بگیرم و از این بابت پشیمان هستم. من اینجا آزادم، اما آنها در نوعی زندان به سر میبرند.»فرناز میگوید: «من دیگر حتی این پیامها، این تهدیدهای به مرگ را نگاه هم نمیکنم. گاهی اوقات محتوای آنها جنسی و واقعا زشت است.»
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
بازتاب گسترده «سند قتل» نیکا شاکرمی؛ قوه قضائیه برای فعالان رسانهای پرونده تشکیل داددر حالی که طرفداران جمهوری اسلامی سعی کردهاند اعتبار سند بیبیسی جهانی را زیر سوال ببرند، منتقدان و مخالفان آن را اثباتی بر «دروغگویی حکومت» و «جنایت» علیه معترضان خواندهاند.
Baca lebih lajut »
انتشار نتیجه مطالعات درباره ارتباط غذا خوردن کمتر با طول عمر بیشترکارشناسانی که در زمینهٔ پیری تحقیق میکنند میگویند محدودیت کالری و روزهداری متناوب یا به اصطلاح Fasting هر دو باعث افزایش عمر در حیوانات میشوند
Baca lebih lajut »
۲۱ درصد بیمهشدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کارمشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور زنان و خانواده گفت: تعداد کارگران بیمه شده در کشور ۱۶ میلیون نفر است که زنان سهم ۲۱ درصدی از آن را دارند.
Baca lebih lajut »
تقاضای جهانی فولاد دستخوش تغییر شدانجمن جهانی فولاد اعلام کرد انتظار میرود تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴ با ۱.۷ درصد افزایش به ۱.۷۹۳ میلیارد تن برسد و سال ۲۰۲۵ افزایش بیشتری داشته باشد.
Baca lebih lajut »
قوه قضائیه گزارش «آزار و اذیت» جنسی و «قتل» نیکا شاکرمی را تکذیب کردقوه قضائیه جمهوری اسلامی گزارش بیبیسی جهانی در مورد شیوهٔ کشتهشدن نیکا شاکرمی در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در سال ۱۴۰۱ و «آزار و اذیت» جنسی او را تکذیب کرد
Baca lebih lajut »
رونق هوش مصنوعی بازار طلا را هم جان بخشیدشورای جهانی طلا اعلام کرده که قیمتهای رکورد طلا، بازیافت فلزات گرانبها را به بالاترین سطح در بیش از سه سال گذشته رسانده است زیرا مصرفکنندگان جواهرات را نقد میکنند.
Baca lebih lajut »