اعتراض دانشجویان بنگلادش به نظام سهمیه‌بندی دانشگاه‌ها

Indonesia Berita Berita

اعتراض دانشجویان بنگلادش به نظام سهمیه‌بندی دانشگاه‌ها
Indonesia Berita Terbaru,Indonesia Berita utama
  • 📰 isna_farsi
  • ⏱ Reading Time:
  • 83 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 36%
  • Publisher: 63%

طی چند روز گذشته دانشجویان بنگلادشی تظاهرات اعتراضی علیه سیستم سهمیه‌بندی دانشگاه‌ها برگزار کرده‌اند، دانشجویان معترض معتقدند این سیستم تبعیض‌آمیز است و مانع از انتصابات مبتنی بر شایستگی در مشاغل دولتی می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از دیپلمات، موج اخیر اعتراضات در دانشگاه‌های بنگلادش توجه مردم را به دو موضوع مهم جلب کرده است: بازگرداندن سیستم سهمیه‌بندی در مشاغل دولتی و معرفی طرح بازنشستگی پروتوی. هر دو این موارد باعث ایجاد نارضایتی گسترده در میان دانشجویان و اساتید شده است. پس از تأیید حکم دادگاه عالی در اوایل ماه ژوئیه که سیستم سهمیه‌بندی مشاغل دولتی را بازگرداند، تظاهرات اعتراضی به رهبری دانشجویان آغاز شد.

جنبش اصلاح سهمیه بنگلادش در سال 2018 یک رویداد مهم در تاریخ این کشور بود. این جنبش خواستار اصلاحات در سیاست‌های مربوط به استخدام در دولت بنگلادش شد. این اعتراضات توسط شورای حفاظت از حقوق دانشجویان عمومی بنگلادش آغاز شد و در کمتر از دو ماه در سراسر کشور گسترش یافت. این جنبش به سرعت در بین دانشجویان دانشگاه‌های مختلف محبوبیت یافت. در نتیجه دولت مجبور شد تغییرات در سیاست‌های خود در این زمینه اعمال کند.

تحت سیستم استخدام دولتی موجود در بنگلادش، 56 درصد از مناصب دولتی در سطوح ابتدایی برای طبقات خاص در نظر گرفته شده است که عبارتند از: 30 درصد برای فرزندان یا نوادگان جنبش «جنگجویان آزادی» در سال 1971، 10 درصد برای زنان، 10 درصد برای مناطق بر اساس جمعیت، 5 درصد برای اقلیت‌های قومی و 1 درصد برای افراد دارای معلولیت. در نتیجه، تنها 44 درصد از دانشجویانی جویای کار می‌توانند بر اساس شایستگی موقعیت‌های شغلی به دست آورند که همین مساله باعث نارضایتی بخش بزرگی از دانشجویان شد.

دانشجویان اینگونه استدلال می‌کنند که سیستم سهمیه‌بندی تبعیض‌آمیز است و مانع از انتصابات مبتنی بر شایستگی در مشاغل دولتی می شود. دکتر سحاب الدین، دانشجوی دانشگاه راجشاهی و پسر یک مبارز آزادی، در این باره گفت: حتی من که فرزند یک مبارز آزادی هستم، هیچ سیستم سهمیه‌ای نمی‌خواهم. این احساس در بسیاری از دانشجویان وجود دارد که معتقدند سیستم سهمیه‌بندی اصول برابری و انصاف را تضعیف می‌کند.

در این میان، موضع شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش نسبت به اعتراضات گذشته در سال 2018 به طور قابل توجهی تغییر کرده است. او اخیرا اظهار داشت: «چیزی برای عصبانی شدن وجود ندارد، دانشجویان مطالبه‌گر هستند. من کاملا آن را قبول دارم.» این اظهار نظر به وضوح نشان دهنده تمایل به بررسی درخواست های دانشجویان برای اصلاح نظام سهمیه بندی در مشاغل دولتی بود.

Berita ini telah kami rangkum agar Anda dapat membacanya dengan cepat. Jika Anda tertarik dengan beritanya, Anda dapat membaca teks lengkapnya di sini. Baca lebih lajut:

isna_farsi /  🏆 2. in İR

Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama

Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.

جشنواره پروین؛ ویژه دختران دانشجو کلید خوردجشنواره پروین؛ ویژه دختران دانشجو کلید خوردتهران- ایرنا- جشنواره پروین به عنوان عرصه تجلی توانمندی‌ها و استعدادهای ارزشمند دانشجویان دختر در قالب فعالیت‌های فرهنگی هنری در خوابگاه‌ها و دانشگاه‌ها، کلید خورد.
Baca lebih lajut »

فراخوان جامعه دانشگاهی به مشارکت مردمی در نوبت دوم انتخاباتفراخوان جامعه دانشگاهی به مشارکت مردمی در نوبت دوم انتخاباتتهران- ایرنا- استادان و روسای دانشگاه‌ها، مدیران آموزش عالی، دانشجویان و فعالان دانشجویی، مردم را به مشارکت در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری فرا خواندند.
Baca lebih lajut »

وزارت خارجه ایران ۱۱ مقام آمریکایی را تحریم کردوزارت خارجه ایران ۱۱ مقام آمریکایی را تحریم کردوزارت خارجه ایران، ۱۱ شخص آمریکایی را به دلیل نقض حقوق بشر از طریق سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز حمایت از فلسطین دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها در این کشور، تحت تحریم قرار داد.
Baca lebih lajut »

ایران 11 شخص آمریکایی را تحریم کردایران 11 شخص آمریکایی را تحریم کردوزارت خارجه ایران ۱۱ شخص آمریکایی را به دلیل نقض حقوق بشر از طریق سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز حمایت از فلسطین دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها در این کشور، تحت تحریم قرار داد.
Baca lebih lajut »

آغاز دوباره شورش‌های کارگری در بنگلادش؛ این بار پتروشیمی!آغاز دوباره شورش‌های کارگری در بنگلادش؛ این بار پتروشیمی!اعتراض کارگران واحد پتروشیمی تولیدکننده مواد شیمیایی به معوقات مزدی در حاشیه شهر قاضی‌پور بنگلادش، بار دیگر آغاز شد.
Baca lebih lajut »

تجار ایرانی به بازار بنگلادش بیشتر فکر کنندتجار ایرانی به بازار بنگلادش بیشتر فکر کنندسفیر بنگلادش از تجار ایران و کرمانشاه خواست بیشتر به بازار بنگلادش فکر کنند، زیرا بازار این کشور پایه تجارت با سایر کشورهای جنوب آسیاست.
Baca lebih lajut »



Render Time: 2025-02-24 13:18:18