پروفسور عباس علیزاده، استاد باستانشناسی دانشگاه شیکاگو، در گفتوگو با صدای آمریکا جزئیات آزار و تهدید خود توسط مأموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی در سفرش به ایران را بازگو کرد.
پروفسور علیزاده در سال ۱۳۷۴ به منظور آگاهی بیشتر از شیوه زندگی عشایر از سازمان میراث فرهنگی ایران مجوز گرفت تا با ایل قشقایی به ییلاق و قشلاق برود و ضمن مطالعه درباره زندگی آنها، تپههای باستانی در مسیر آنها را کشف و ثبت کند.
عباس علیزاده در گفتوگویی اختصاصی با صدای آمریکا درباره دوره بازداشتش در ایران گفت: «از نظر شخصی، زمانی که من را جلوی دیوار می نشاندند و از پشت، بدون دیدن صورتشان، با الفاظ رکیک تهدید به مرگ میکردند بسیار دردآور بود.» ارتباط پروفسور علیزاده با اسرائیل به زمانی بازمیگردد که وقوع انقلاب اسلامی و جنگ ایران و عراق بسیاری را کوچ داد و این پژوهشگر که گزینههای زیادی نداشت به اسرائیل رفت و در آنجا نیز تحقیقات باستانشناسی زیادی انجام داد.
به گفته پروفسور علیزاده این که او دیگر نمیتواند به زادگاهش و جایی که «اساس زندگی آکادمیک» او بود بازگردد حسی از سرخوردگی و افسردگی را برایش به همراه خواهد داشت. او میگوید: «خوشحالم که دستکم برای چهار دهه توانستم تاریخ کهن سرزمینم را به جهانیان بشناسانم.» دکتر علیزاده میگوید: «رضا شاه به ایران باستان بسیار اهمیت میداد و با رایزنی با شخصیتهایی مانند محمدعلی فروغی و تیمورتاش در سال ۱۹۳۰ از دانشگاه شیکاگو دعوت کرد که به سرپرستی ارنست هرتسفلد آلمانی در تخت جمشید کاوش کند. پس از هرتسفلد، اریک اشمیت سرپرست کاوش شد و در دوران این دو حدود ۳۰ هزار لوح کامل و شکسته به خط و زبان عیلامی در خزانه و باروی تخت جمشید کشف شد.
اما در سال ۱۳۹۶ دیوان عالی آمریکا توقیف این آثار را ممنوع کرد. اعمال دوباره تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی از نیز بازگشت آثار باستانی به ایران را پیچیدهتر کرد.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
اختصاصی؛ آبرام پیلی: تمرکز دولت بایدن در سال ۲۰۲۴، مقابله با طیف گسترده رفتارهای بیثباتکننده جمهوری...آبرام پیلی به صدای آمریکا: خطر همکاری تسلیحاتی ایران با حوثیها و روسیه را جدی میگیریم
Baca lebih lajut »
هنر قرن ۱۹ شیمی را به نابینایان میآموزد!گروهی از پژوهشگران «دانشگاه بیلور» در یک آزمایش، لیتوفانهای سهبعدی را به دانشآموزان کمبینا ارائه کردند تا مطالب علمی را در دسترس آنها قرار دهند و موانع یادگیری را از بین ببرند.
Baca lebih lajut »
واکنش جهانی به انفجارهای تروریستی کرمانکشورهای جهان در واکنش به انفجارهای تروریستی کرمان با صدور پیامی، این واقعه را به دولت و مردم ایران تسلیت گفته و محکوم کردند.
Baca lebih lajut »
تحریمکنندگان ایران به اهداف خود نرسیدندتحریمهای آمریکا بعد از یکدهه نتوانست ایران را مجبور به تسلیم درباره خواستههای واشنگتن کند.
Baca lebih lajut »
سازمان ملل: طالبان محدودیتهایی را برای زنان مجرد و بدون همراه افغان اعمال میکنددر یکی از موارد، مقامات حکومت طالبان به یک زن توصیه کردند که اگر میخواهد شغل خود را در یک مرکز بهداشتی حفظ کند، باید ازدواج کند.
Baca lebih lajut »
آمریکا پیش از انفجارهای کرمان به ایران هشدار داده بود؛ ایرنا به نقل از «منابع آگاه» تکذیب کردمقامهای آمریکایی میگویند پیش از حمله به مراسم قاسم سلیمانی، ایالات متحده در یک «پیام خصوصی» به ایران هشدار داده بود که گروه «داعش» قصد انجام «حمله تروریستی» در ایران را دارد.
Baca lebih lajut »