بانک مرکزی در یک تصمیم ناگهانی و شبانه در هفته گذشته، به مدت ۴۸ ساعت واریز به حساب بانکی صرافیهای رمزارزی را مسدود کرد.
به گزارش گروه اقتصادی مشرق، بر اساس گزارشهایی که این چند روز منتشر شده، معاونت ارزی بانک مرکزی در جلسهای ویژه در روز چهارشنبه تصمیم به اعمال محدودیتهای جدید برای صرافیهای رمزارز و پرداختیارها گرفته است. این تصمیم که با همکاری مرکز اطلاعات مالی و طبق ماده ۴۲ قانون بانک مرکزی اتخاذ شده، منجر به مسدودسازی موقت واریز و برداشت از حسابهای این صرافیها میشود.
اما واقعیت آن است به طور دقیق و شفاف مشخص نیست که این تصمیم بانک مرکزی و بخصوص معاونت ارزی، چه تأثیری میتواند بر التهابات بازار ارز داشته باشد. در نگاه اولیه این تصور وجود دارد که قصد داشته به نحوی جلوی التهابات در آخر هفته را بگیرد؛ اما باتوجه به حجم بازار تتر که گفته می شود حدود ۳ تا ۴ درصد از کل بازار ارز را شکل می دهد، چندان هم در قیمت گذاری بازار ارز تعیین کننده نیست.
مدیرعامل نوبیتکس در ادامه تأکید کرد: «راهکارهای این اتفاقات از مسیر خودبانک مرکزی عبور میکند. در شرایط ملتهب مردم به دلایل سیاسی و یا بینالمللی به سمت بازار ارز و طلا میروند پلتفرمهای رمزارزی قدرت زیادی برای مدیریت التهابات ندارند. بانک مرکزی ابزارهایی در اختیار دارد که التهابات را بیشتر مدیریت کند و اوراق فردایی ارز ارائه دهد و در بازار غیررسمی مداخله کند تا موضوع موقت حل شود.
او در این باره میگوید: «مشکلی که از دید بانک مرکزی و نهاد ناظر بوده را میتوانستیم به شکلی مدیریت کنیم تا چند روز از التهابات بازار عبور کنیم و نتیجه آن را نیز با کسبوکارها بررسی کنیم، فضای تعاملی بین کسبوکار و رگولاتور میتوانست به مدیریت التهابات کمک کند.» بیرقی در ادامه افزود: «به نظر میرسد این اقدام بانک مرکزی در راستای مدیریت نرخ ارز بود چرا که احتمالاً این برداشت وجود داشته که مردم در دو روز تعطیلی پایان هفته اقدام به خریدوفروش بیشتر میکنند و به نحوی تلاش کرده جلوی این اقدام گرفته شود. اما هرچند ما توانستیم تسویه کاربران خود را انجام دهیم؛ اما برخی از صرافیها به دلیل عدم تسویه از سوی شاپرک با مشکل تسویه کاربران خود مواجه شدند.»
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
بازار ارز مانند دفعات قبل تحت کنترل است/افزایش اندک قیمت دلار، مقطعی و گذراسترئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: دست بانک مرکزی برای دخالت در بازار ارز و رفع هیجانات موقت بازتر از گذشته است.
Baca lebih lajut »
انتقال سرمایه به بازار ارز اشتباه است/ بازار هیجانی استعضو اتاق بازرگانی ایران با بیان این که ما در روزهای گذشته در اکثر بازارهای جهان شاهد رکود و یا حرکت نزولی شاخص ها بودیم، در نتیجه نباید با توجه به مولفههای بنیادین اقتصاد و همچنین شاخص بازارهای دیگر قیمت دلار این چنین افزایش داشته باشد، معتقد است که نوسانات ارزی اخیر دلیلی بجز موج هیجانی ندارد.
Baca lebih lajut »
نسخه «دو نرخی» برای بازار ارز / هزینه اظهارات ارزی را مردم میپردازندیک کارشناس اقتصادی گفت: موضوع روشن این است که با افزایش نرخ دلار در سامانه نیما، قیمت دلار در بازار آزاد هم افزایش پیدا میکند. هزینه اظهارات ارزی افرادی که به دنبال افزایش نرخ دلار در سامانه نیما هستند را مردم میپردازند و منافع آن فقط به جیب مافیاها و رانتخواران ارزی میرود.
Baca lebih lajut »
اطلاعیه بانک مرکزی روند بازار را تغییر داد/رکوردشکنی ارز، طلا، سکه و حباب آننایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران با تاکید بر اینکه ارز، اونس جهانی طلا، طلای داخلی، سکه و حباب آن در یک هفته اخیر رکوردشکنی کرده و به بالاترین حد خود رسیدهاند، اطلاعیه اخیر بانک مرکزی درباره تعداد روزهای حراج سکه و ضرب آنها به صورت سالانه را عاملی بر کاهش حباب سکه که تا ١۴ میلیون تومان هم پیش رفت، عنوان کرد.
Baca lebih lajut »
قیمت دلار به کجا خواهد رفت؟عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان این که قیمت ارز همیشه بعد از تخلیه هیجانات کاذب بازار روند کاهشی پیدا کرده که این روند نزولی قیمت از امروز آغاز شده است
Baca lebih lajut »
با فروکش کردن تنشها نرخ ارز عقب نشینی میکند/ از الان نشانههای کاهش قیمت دلار مشاهده شده استیک فعال اقتصادی با تشریح عوامل موثر بر قیمت ارز گفت: در بنیاد بازار ارز اتفاق تاثیر گذاری روی نداده است تا شرایطی به وجود بیاید که نرخ ارز افزایش یابد. بنابراین هر گونه افزایش نرخ ارز در بازار ناشی از هیجانات سیاسی و اجتماعی و انتظارات نابجاست و به محض این که انتظارات تورمی فروکش کند، نرخ ارز مجدداً به کانالهای قبلی خود باز میگردد.
Baca lebih lajut »