جنگ غزه موجب شده تا بار دیگر پرسشهایی درباره سطح و شکل حمایت تسلیحاتی آمریکا از اسرائیل مطرح شود.
بر اساس گزارشی که وزارت خارجه آمریکا در هفته گذشته منتشر کرد، تسلیحات ساخت این کشور در مواردی در جریان جنگ غزه، برخلاف قوانین بشردوستانه بینالمللی مورد استفاده قرار گرفتهاند.
اما فارغ از اینکه آمریکا به کمکهایش ادامه بدهد یا نه، اسرائیل برای دفاع از خود، چقدر به تسلیحات آمریکایی نیاز دارد؟ حمایت تسلیحاتی آمریکا از اسرائیل، از ابتدای تاسیس این کشور به شکل امروزی نبود. برعکس، به رغم اینکه آمریکا از عضویت اسرائیل در سازمان ملل و به رسمیت شناختهشدن این کشور در سطح بینالمللی حمایت کرد، اما در نخستین دهه عمر اسرائیل، آمریکا علاقه چندانی به تقویت قوای نظامی این کشور نداشت.
وقتی در سال ۱۹۵۸ ناصر موفق شد با تبلیغ همین ایدهها کنترل سوریه را نیز به دست بگیرد و کشور «جمهوری متحد عربی» را تاسیس کند، فعالیتهای اسرائیلیها برای یافتن یک حامی قدرتمند افزایش چشمگیری پیدا کرد. استدلال اسرائیل این بود که این کشور با خطر ائتلافی از کشورهای نزدیک یا وابسته به «بلوک شرق» روبهروست و به همین دلیل، آمریکا باید با تغییر سیاستهایش، از این کشور در برابر نفوذ و قدرت روبهفزون شوروی حمایت کند.
در دهه ۸۰ و در دوران ریاست جمهوری رونالد ریگان در آمریکا، این حمایت تسلیحاتی بیشتر هم شد و در نهایت دو کشور یک پیمان نامه استراتژیک امضا کردند؛ پیمان نامهای که عملا اسرائیل را بعد از ترکیه که عضو ناتو بود، به دومین شریک کلیدی واشنگتن در خاورمیانه تبدیل میکرد. اسرائیل اصولا بخشی از کمکهای مالی آمریکا را در پروژه ساخت و توسعه اف-۳۵ هزینه کرد و ۷۵ فروند از این هواپیمای بسیار پیشرفته که قابل ردگیری هم نیست، سفارش داد. نیروی هوایی اسرائیل تاکنون بیش از ۳۰ فروند از سفارشهای اف-۳۵ را دریافت کرده است و عملا به دومین کشوری تبدیل شده که بعد از آمریکا در این ابعاد به اف-۳۵ دسترسی دارد.
دفاع موشکی «پیکان» نیز یکی دیگر از سیستمهای دفاع موشکی است که قرار است اسرائیل را در برابر موشکهای بالستیک محافظت کند.اگرچه اسرائیل خود یکی از کشورهای پیشرفته از نظر سطح دسترسی به رادارهای پیچیده محسوب میشود، اما یکی دیگر از فناوریهای استراتژیکی که آمریکا در اختیار این کشور قرار میدهد، تکنولوژی رادارهایی است که به شکل قابل ملاحظهای، توانایی اسرائیل را در مواجهه با تهدیدها ارتقا داده است.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
بلینکن در گفتوگو با گالانت انتقادات آمریکا از اسرائیل بر سر جنگ غزه را تکرار کردساعاتی پس از انتقادات صریح آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، از اسرائیل بر سر جنگ غزه، سخنگوی وزارت خارجه این آمریکا از مکالمه تلفنی او با وزیر دفاع اسرائیل خبر داد.
Baca lebih lajut »
طرح دعوای حقوقی علیه متا: آیا کاربران فیسبوک حق کنترل محتوای صفحه خود را دارند؟یک استاد دانشگاه در آمریکا در حال طرح یک دعوای حقوقی علیه متا، شرکت مادر فیسبوک، است تا از حق کاربران برای کنترل فید یا محتوای صفحه خود، دفاع کند.
Baca lebih lajut »
زمان بازگشت بازیکن استقلال مشخص شدبه گزارش شبکه شرق، هافبک تیم فوتبال استقلال تهران که به دلیل مصدومیت ادامه فصل را از دست داده بود، نمیتواند تیم خود را از ابتدای فصل جدید همراهی کند.
Baca lebih lajut »
دیوان دادگستری بینالمللی اعلام کرد نمیتواند حکم به توقف فوری ارسال سلاح از آلمان به اسرائیل بدهددیوان دادگستری بینالمللی (آیسیجی) اعلام کرد نمیتواند به درخواست نیکاراگوئه مبنی بر اقدامات اضطراری برای توقف ارسال سلاح از آلمان به اسرائیل حکم کند.
Baca lebih lajut »
سالیوان: به اسرائیل کمک میکنیم تا با حملات ایران مقابله کندمشاور امنیت ملی آمریکا گفت کمک به اسرائیل، آن را قادر میسازد تا با حملات ایران و عوامل آن مقابله کند.
Baca lebih lajut »
حمایت نهاد آمریکایی از پاسخ دفاعی ایران به اسرائیلیک نهاد آمریکایی با اشاره به اینکه حمایت نظامی از رژیم صهیونیستی باید متوقف شود تاکید کرد که پاسخ دفاعی ایران به اسرائیل حق این کشور در دفاع از خود بود.
Baca lebih lajut »