تهران-ایرنا- رئیس کل بانک مرکزی در جمع فعالان اقتصادی روسیه با تاکید بر ضرورت توسعه همکاریهای بانکی میان دو کشور و استفاده از ظرفیتهای نهادهای منطقهای و ارزهای محلی برای دوری جستن از تحریمهای ظالمانه و سلطه دلار بر مبادلات مالی بینالمللی خواستار تشکیل نهادی مشابه FATF میان کشورهای عضو بریکس شد.
به گزارش ایرنا از بانک مرکزی، محمدرضا فرزین که به منظور توسعه مناسبات پولی و بانکی میان ایران و روسیه به سن پترزبورگ سفرکرده، صبح امروز، پنجشنبه -14 تیر- در کنکره مالی روسیه گفت: هم اکنون تمامی مقررات مرتبط با پولشویی مطابق با قوانین بین المللی در ایران رعایت می شود و ایجاد نهادی مشابه FATF در میان کشورهای عضو بریکس فرصت بسیار خوبی برای توسعه همکاری های بانکی میان کشورهای عضو است.
فرزین با بیان اینکه اراده رهبران سیاسی ایران و روسیه برای استفاده از ارزهای محلی در مبادلات تجاری جدی است، تاکید کرد : اگر بتوانیم در مبادلات بین روسیه، ایران، چین و سایر کشورها از روبل، یوآن، درهم و ریال استفاده کنیم، مانع بزرگی در تجارت دو کشور برداشته خواهد شد و منجر به تقویت ارتباط دو کشور می شود و سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی دو کشور می توانند اشتراکات بیشتری با هم داشته باشند.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تهدیدات ناشی از زیرساختهای مالی تحت سلطه غرب تصریح کرد: امروزه تهدیدات ناشی از زیرساختهای مالی تحت سلطه غرب تنها مربوط به ایران و روسیه نمیباشد. در سالهای گذشته تنها برخی از اقتصادها همچون ایران با فشارها و تهدیدهای خارجی از سوی غرب مواجه بودند اما امروزه این تهدیدات به راحتی به اقتصاد سایر کشورها همچون روسیه نیز تسری داده شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: چنین ابتکاری نیز در مطابق استانداردهای بین المللی موجود امکانپذیر است و بر لزوم همکاری سریع، سازنده و موثر بین ناظران تاکید دارد. همچنین به نظر میرسد با توجه به اهمیت موضوع و کارکرد آن در توسعه یکپارچگی مالی گروه BRICS، در آینده توجه بیشتر به جنبههای نظری و عملی این امر گردد.
وی گفت: اکنون جهان از خطرات تمرکز بیش از حد سیستم مالی در غرب آگاه است. این مرکزیت باید کاهش یابد. گروه مهمی همچون BRICS بیش از دیگران باید متوجه این تهدید بالقوه باشد و اتفاقاً بیش از دیگران این قابلیت را دارد که مبتکر زیرساختهای غیرمتمرکز باشد که کشورهای دیگر از آن استقبال میکنند. امروزه فناوری، چنین ابزارهایی را برای آماده سازی یک محیط مالی توزیع شدهتر فراهم میکند. فناوری دفترکل توزیع شده ممکن است به طراحی یک سیستم مالی بینالمللی توزیعشدهتر کمک کند.
فرزین با بیان اینکه ایران در سال ۲۰۲۳ با دستیابی به نرخ رشد ۵ درصد دست یافت، گفت: این نرخ بالاترین نرخ رشد اقتصادی در بین کشورهای منطقه است و ایران را در سطح ۱۰ نرخ رشد برتر جهانی در این سال قرار می دهد ضمن اینکه در این سال شاهد کاهش نرخ تورم از ۵۹ درصد به ۲۳ درصد بوده ایم.
Indonesia Berita Terbaru, Indonesia Berita utama
Similar News:Anda juga dapat membaca berita serupa dengan ini yang kami kumpulkan dari sumber berita lain.
آمادگی ایران برای ایجاد نهاد مالی مشترک میان اعضای بریکسآخرین اخبار روز ایران و جهان ؛ خلاصه خبرهای امروز ایران را در خبرگزاری تسنیم بخوانید
Baca lebih lajut »
آمادگی ایران برای ایجاد پیام رسان مالی مشترک میان کشورهای عضو بریکس / ارده جدی ایران و روسیه برای استفاده از ارزهای محلیرئیس کل بانک مرکزی در جمع فعالان اقتصادی روسیه با تاکید بر ضرورت توسعه همکاری های بانکی میان دو کشور و استفاده از ظرفیت های نهادهای منطقه ای و ارز های محلی برای دوری جستن از تحریم های ظالمانه و سلطه دلار بر مبادلات مالی بین المللی خواستار تشکیل نهادی مشابه پیام رسان مالی 'FATF' میان کشورهای عضو بریکس شد و بر آمادگی ایران برای در اختیار قرار داد...
Baca lebih lajut »
نشست مشترک وزرای خارجه بریکس و کشورهای علاقهمند به عضویت آغاز شدنیژنی نووگورود- ایرنا- نشست مشترک وزیران خارجه عضو بریکس و کشورهای دوست بریکس در حاشیه اجلاس شورای وزیران عضو بریکس آغاز شد.
Baca lebih lajut »
لاوروف: بریکس در حال ایجاد سیستم پرداخت با ارزهای ملی استمسکو- ایرنا- وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: کشورهای عضو گروه بریکس فعالانه برای ایجاد بستری برای تسویه حساب با ارزهای ملی در تجارت متقابل کار می کنند.
Baca lebih lajut »
آمادگی سازمان بازرسی برای انتقال تجربیات در زمینههای آمبودزمانیرئیس سازمان بازرسی کل کشور از آمادگی این سازمان برای انتقال تجربیات در زمینههای آمبودزمانی و آموزش بازرسان کشورهای عضو در زمینههای مشترک خبرداد.
Baca lebih lajut »
دادستان کل کشور با تیم همراه به روسیه سفر کرددادستان کل کشور در نشست حقوقی کشورهای عضو بریکس در شهر سن پترزبورک روسیه شرکت کرد.
Baca lebih lajut »